Reklama

Reklama

V jižním Bostonu sedmdesátých let minulého století přemluví agent FBI John Connolly (Edgerton) irského mafiána Jamese „Whitey" Bulgera (Depp) ke spolupráci s FBI a vyřazení společného nepřítele, italské mafie, ze hry. Filmové drama líčí příběh nesourodého spojenectví, které se vymklo kontrole a umožnilo Whiteymu vyhnout se právnímu postihu, upevnit si mocenské postavení a stát se jedním z nejbezohlednějších a nejmocnějších gangsterů v historii Bostonu. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (17)

Trailer 2

Recenze (458)

silentname 

všechny recenze uživatele

Konečne. Johny Depp je späť. Že mu to trvalo. Ale musím povedať, že som tomu len a len rád. Black Mass je konečne film, ktorý má skutočne silnú drámu, veľmi dobre spracovaný príbeh a venuje sa zaujímavému človeku, ktorý v minulosti páchal ťažké zločiny. Napriek tomu ho však občas môžeme vidieť ako človeka, v ktorom sú aj reálne emócie (aspoň teda v prvých častiach filmu). Postavy sú skvelé, príbeh je skvelý, spracovanie a temná atmosféra, ktorá nás neustále gniavi je absolútne fantastická. Vieme o Jimmym skutočne veľa, no stále máme pocit, že niečo skrýva a môže nás miestami šokovať. A je to tak. Pre mňa skutočne skvelý film tohto roku, ktorý rozhodne nesklamal moje očakávania. Ak máte radi temné filmy z gangsterského prostredia a Johnyho Deppa, tak je to film presne pre vás. Doporučujem. Hodnotenie: A- ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Po x letech dostal Depp konečně veskrze vážnou a zápornou roli a těžce zabodoval. Naposledy co pamatuju si střihl záporáka snad v Astronautově ženě, ale jeho tehdejší mimozemský slizák byl jen slaboučký odvárek jeho současného gangsterského superslizáka. Maskéři se na něm fakt parádně vyřádili a jeho nezapomenutelná albínská držka s velkými šedomodrými duhovkami a čelní pleší má určitě aspoň z poloviny zásluhu na uvěřitelnosti jeho výkonu. Film je to sice rozvleklý, nepříliš záživný, připomínající svým nudným syžetem obdobné politické gangsterky ze sedmdesátek či osmdesátek (taky se v sedmdesátkách a osmdesátkách odehrává), ale díky zábavnému pohledu na psychopata Deppa a jeho řádění jsem si ho většinou docela užíval. A jestli jsem jak koukám dal středoproudově nudnému a moralizujícímu Deppově Blow trojku, tady nemůžu jinak než za čtyři. Ale ta čtvrtá je jen a pouze za Johnnyho. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Black Mass rozpráva typický mafiánsky príbeh, akých sme už videli dosť, preto z tohto pohľadu nejde o nič mimoriadne. Pochváliť však treba atmosféru vtedajšej doby, ktorú tvorcovia vystihli výborne no a nepochybne výkon J. Deppa, ktorý si pripísal na konto ďalšiu z jeho nezabudnuteľných postáv. Chladné netypické oči, hrubé obočie, plešina... je zmenený na nepoznanie a jeho pohľad hovorí za všetko. Dá sa povedať, že svojou postavou film zachránil, pretože príbehovo to nie je nič moc. 60%. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Film, kterej chce strašně moc bejt čtvrtým Kmotrem, paradoxně mu to ale zase tolik neubližuje. Ukecanej a rozvláčnej, jenže zároveň taky hypnoticky vtahující a vyžadující od diváka hravou orientaci v postavách. Dlouho jsem v kině nezažil takovou fandovskou euforii z toho, jak se na plátně postupně objevovalo čím dál víc top hollywoodskejch ksichtíků - radost pohledět! Depp famózní. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Paradox. Zatímco Cooperovo vyfabulované Out of the Furnace mělo srdce a disponovalo živými postavami, tady v tom krysím panoptiku podle skutečné události, plném informátorů, kriminálníků a prospěchářských agentů, se nenajde nikdo, kdo by člověka alespoň trochu zajímal. Snaží se nás sice do toho pocitu vtlačit, ale když v boji se scénářem bez invence podlehne autor, co se pak čeká od diváka? V paměti mi zůstane jen to, že Depp měl na sobě víc make-upu, než Mariah Carey a svou vizáží budil dojem, že kdyby práskači z jižního Bostonu nosili kolem krku česnekový věnec, měli by od něj pokoj.. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (14)

  • Billy Bulger skončil ako senátor a prijal miesto dekana na Massachusettskej univerzite. Po prevalení faktu, že komunikuje s hľadaným bratom musel rezignovať. (Jadro)
  • Slovo "fuck" zazní ve fimu 254krát. (anuki)
  • Až do zatčení Jamese Bulger byl na seznamu deseti nejhledanějších uprchlíků FBI, a to po dobu 12 let. FBI nabídla za jeho dopadení odměnu 2 miliony amerických dolarů. (Besor)

Související novinky

Od Trona k požárníkům

Od Trona k požárníkům

01.02.2016

Joseph Kosinski má za sebou dvě sci-fi, Tron: Legacy a Nevědomí, a ještě nedávno plánoval třetí. Další díl Trona byl ale nakonec zrušen, a tak se Kosinski odebral k adaptaci závodní videohry Gran… (více)

Bond a Bourne dostanou další konkurenci

Bond a Bourne dostanou další konkurenci

24.11.2015

Momentálně můžete zajít do kina na gangsterku Black Mass: Špinavá hra od Scotta Coopera. Z filmu se nestal kdovíjaký hit, reakce diváků a kritiků jsou ale opatrně spokojené. Není tedy divu, že si… (více)

Cumberbatch vymyslí žárovku

Cumberbatch vymyslí žárovku

27.09.2015

Benedict Cumberbatch (Sherlock) se již brzy objeví po boku Johnnyho Deppa v gangsterce Black Mass: Špinavá hra a příští rok ho uvidíme jako marveláckého Doctora Strange. Momentálně se ale uchází o… (více)

Sherlock jako Deppův brácha

Sherlock jako Deppův brácha

27.05.2014

Johnny Depp se v posledních letech věnoval hlavně disneyovským blockbusterům, letos se ale všechno změní. Jeho sci-fi Transcendence už máme za sebou, v nejbližší době pak zkusí štěstí v mysteriózním… (více)

Reklama

Reklama