Reklama

Reklama

Cha Tae-Sik (Won Bin), známy ve svém sousedství pouze jako "ajusshi" (pán), má ve svém bytě zastavárnu, okolí ho nezajímá a žije si poklidný život. Často potkává So-Mi, malou dcerku své sousedky. Jednoho dne se Cha Tae-Sik setká neplánovaně s gangstery a pašeráky drog, je donucen pro ně vykonat jednu drobnou prácičku, aby zachránil unesenou So-Mi, jejíž matka už předtím záhadně a náhle zmizela. (Vavča)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (315)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Pro mě enormní zklamání. Žánrově příbuzným flákům typu A Bittersweet Life nebo I Saw the Devil, jež se tu chlubí stejným procentuálním hodnocením, je tohle jen jednohubkou, co se uvedeným majstrštykům nemůže rovnat. Z letargie mě vytrhla snad jen ta monumentální férovka na nože. Jinak to citové vydírání skrz malou holčičku je zbytečné a v závěru až dotěrné. ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

Filmy s tajemnými mstiteli šly vždycky na dračku, dokonce i tento jihokorejský byl velice úspěšný. Když pomineme skutečnost, že úvodní část byla taková utahanější, tak již dostaneme brilantní akční snímek, který stojí především na výborných bojových scénách (závěrečné střetnutí je opravdu skvělé) a dobrém hlavním protagonistovi. Příběh není nějak objevný, avšak v rámci žánru můžeme říct nadprůměrný. Hlavní hrdina si ale neměl stříhat vlasy, hnedka jeho charizma kleslo na polovic:o)). Pěkné 4 hvězdy. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Nieže by ma to nejak hnevalo, dokonca filmu to po stránke popularity určite pomohlo, ale porovnávať tento film s klasickými hollywoodskymi trhákmi, je podľa mňa dosť scestné. Ak by som si mal film vybrať podľa textu distribútora, asi by mi napadlo to isté, a snáď by som ho aj hodil do toho istého koša, ale po zhliadnutí som sa nemohol striasť dojmu, že napriek sebe-menšej podobnosti s niektorými filmami sa jedná o jeden z najlepších filmov svojho žánru, čomu dopomáhajú toľko vychválené akčné scény, ale z môjho pohľadu najmä príbehová stránka, ktorá posunula film do vyššej triedy. Aj keď hlavná línia príbehu nemá znaky úplnej dokonalosti, sú to maličkosti ako charaktery postáv, ktoré sú neskutočne uveriteľné, dialógy a herecké výkony, ktoré ma tak chytili za srdce. Dojemne násilných 95%. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Dalo by sa povedať, že sa jedná o kombináciu filmov Leon, Muž v ohni a 96 hodin. K tomu je logicky prihodená dávka ázijského zmyslu pre akciu. Veľmi kvalitne urobená klasika (muž zachraňuje dieťa zo spárov podsvetia), ktorá má však problém vybudovať vzťah k postavám. A z toho dôvodu, aj keď sa jedná o chutný juhokórejský pokrm, sa k tomuto filmu už nebudem vracať a radšej nabudúce skúsim inú položku z orientálneho menu. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Nad očekávání dobré drama, které ze sebe chrlí jen to nejlepší. Asiaté jsou známí svými filmovými citovými výlevy v nekonečné stopáži. Toho jsem se obával i zde. Naštěstí, někdo se rozhodl namixovat všechno rovným dílem a vzešel z toho do poslední minuty vystupňovaný krimi thriller s dobrou zápletkou, charismatickými herci, vyváženou akcí a s kapkou slz. 90% ()

Galerie (280)

Zajímavosti (8)

  • V raných přípravách filmu kolovala mezi tvůrci představa o hlavní postavě jako o 60letém severokorejském agentovi. V souvislosti s rolí byl ale osloven také Bin Won a ten nadšeně souhlasil, takže z původních plánů sešlo. (Ouwen)
  • Se snímek bylo spojováno i jméno jihokorejského herce a režiséra Ik-june Yang (Breathless (2009, The Fake (2013)). Ten měl dle prvotních předpokladů ztvárnit roli filmového detektiva. Navzdory blíže nespecifikovaným rozdílnostech mezi hercovým pojetím dané role a představami filmových tvůrců ke spolupráci nedošlo. (Conspi)
  • Bojové umění, které prezentuje Muž (Bin Won) je filipínská Escrima. Je to vojenský bojový styl, ve kterým jde o efektivní odzbrojování a práci s nožem. Také je určena k přizpůsobování prostředí a využití všeho, co je po ruce ( např. láhev, kniha, tužka atd.). (Ouwen)

Související novinky

Režisér Bong Joon-ho přijíždí na Filmasii!

Režisér Bong Joon-ho přijíždí na Filmasii!

02.12.2011

Korejský filmař bude mít retrospektivu na 7. ročníku festivalu Filmasia. Setkat se s ním můžete na projekcích v neděli 4. prosince. Celý festival se koná v pražském kině Světozor 1. - 4. prosince… (více)

Filmasia: posedmé na východě

Filmasia: posedmé na východě

26.11.2011

7. asijský filmový festival Filmasia se uskuteční v pražských kinech Aero a Světozor 1.-4. prosince 2011. Uvede novinky různých žánrů z dálného východu (Japonsko, Hongkong ad.) i profil výjimečného… (více)

Reklama

Reklama