Reklama

Reklama

Alcatraz

(seriál)
  • USA Alcatraz
Trailer
Akční / Mysteriózní / Thriller
USA, 2012, 9 h 19 min (Minutáž: 42–44 min)

Hrají:

Sarah Jones, Jorge Garcia, Jonny Coyne, Parminder Nagra, Sam Neill, Leon Rippy, Jason Butler Harner, Robert Forster, Samuel Patrick Chu, Greyston Holt (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

21. března 1963 byl Alcatraz oficiálně uzavřen a všichni vězni byli odvezeni z ostrova. Tak alespoň zněla oficiální zpráva. Ve skutečnosti 302 vězňů zmizelo ze svých cel beze stopy, jako by se vypařili a dodnes o nich nikdo neslyšel. Vzhledem k tomu, že se pohřešovala banda hrdlořezů, nikdo se jejich zmizením nepotřeboval moc zabývat a vše bylo zameteno pod koberec jako jedna z mnoha nevysvětlitelných událostí. Celá věc upadla v zapomnění, až do chvíle, než o několik desítek let později, v dnešním San Francisku, jeden z vězňů nezačal zabíjet lidi. A vypadá tak jako by nezestárl ani o den. (3DD!3)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (170)

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Po první sérii. Nový mysteriozní seriál z Abramsovy dílny, který navíc několika detaily (Hurley, tajemné klíče k tajemným dveřím, flasbacky) připomíná trošku Lost. Bez nich by to byl ale naprosto tuctový seriál o týmu detektivů, chytající sériové vrahy (tím se ale pořád ještě může stát). Úvodní a závěrečné dvoudíly perfektní - zbytek jen nutné zlo, kdy jsem už měl párkrát chuť se sledováním seknout, protože představa, že budu sledovat 300 dílů o 300 vězních (z nichž jen pár bude opravdu zajímavých) moc neláká. Každopádně lišák Abrams ví, kdy useknout první sérii a nalákat tak diváky na tu druhou (zdravíme Ztracené). 6/10 ()

Kwaichi 

všechny recenze uživatele

Ďalší novodobý tuctový seriál zameraný na kriminalistiku. V porovnaní s inými seriálmi mi tu chýba rozvoj postáv, ich životných príbehov, ich osobností. V každej časti sa stretneme s novým psychopatom, o ktorom v podstate nič nevieme, len že bol za mrežami, kde sa k nemu nepekne správali a teraz je na slobode, túži po pomste. Stále dookola to isté. Autori nás dokonca nejak extra nezoznamujú ani s hlavnými hrdinami. Vždy sa o ich živote prehodí len zopár viet, ale to mi nestačí. Na mojom hodnotení nepridáva ani pekne odflláknuté prostredie novodobého Alcatrazu. ()

Reklama

TomikZlesa 

všechny recenze uživatele

Šílené zklamání, sexuálně naprosto nepřitažlivá detektivka společně s tlustým a nesympatickým "dakem" vyšetřujou (b)anální zločiny. Celá ta věc z Alcatrazem a časem mi přijde jen na oko a pro efekt. Spousta nelogickýho chování, žádnej tahák na další díl..prostě nic me u tohodle seriálu zatím nedrží a nezaujalo....Ale dám tomu šanci, zatím silnej podprůměr. U lost mi to jaksi nevadilo, ale nikdy nepochopim jak mohl "Hugo" vyhrát nějaký casting. ()

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Naprostý, totální průměr. Hlavní linka příběhu (samozřejmě ta najzajímavější) se rozplétá bolestně pomalu a člověku se na její rozplétání nechce čekat. Jednotlivé díly jsou totiž šablonovité a nudné. Jednání záporných postav, které se vrátí z minulosti do budoucnosti (samo o sobě píčovina jak vrata), je totiž tak dementní, že jsem seriál přestal sledovat. V každém díle se totiž alcatrazový zločinec nechá chytit na věc, kterou dělal před tím než ho zavřeli. Úplně každý. Seriálu chybí invence, nápad, překvapení. Je prostě úplně zbytečný... ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

--- PRVNÍ SÉRIE --- Těšil jsem se. Opravdu jsem se na Alcatraz velice těšil. Už prvotní námět mě lákal a prostředí tajemné věznice rovněž. Ale už po první epizodě jsem cítil, že je něco špatně. Alcatraz se totiž zaměřil na kriminální část a na tu mysteriózní tak nějak zapomněl. Prakticky tam fungovala jenom jako jakési chabé pojítko, na které jsem musel čekat, jako hladový pes na svůj příděl granulí. Věřím, že se to časem mohlo i rozjet. Potenciál na to seriál měl - měl skvělé herecké obsazení, hudebního mistra. Bohužel a zároveň očekávaně byl Alcatraz po první sérii utnut, protože to diváky nebavilo. Šance na pokračování jsou prakticky mizivé a abych řekl pravdu, nijak zvlášť mě to nemrzí. Radši si pusťte mnohem nabušenější Lost, kterému je tento seriál v mnoha věcech hodně podobný. Hodnocení série: 2,5/5 ()

Galerie (123)

Zajímavosti (7)

  • Jméno ostrova Alcatraz vzniklo z původního španělského názvu Isla de los Alcatraces, což v překladu znamená „ostrov pelikánů“. (Ainy)
  • Ačkoli se seriál odehrává v San Franciscu a na samotném Alcatrazu, byla zde natáčena pouze část pilotu. Zbytek seriálu byl filmován ve Vancouveru, který je pro filmaře po finanční stránce únosnější. (Aurum)
  • Každá epizoda je pojmenována podle vězně či dozorce, jehož případ se v daném dílu právě probírá. (W-e-n-d-a)

Související novinky

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

07.02.2012

Účast špičkových filmových tvůrců v televizních projektech už dnes není ničím výjimečným. Z těch posledních jmenujme třeba drama HBO Luck, na kterém Michael Mann spolupracuje s Dustinem Hoffmanem.… (více)

Reklama

Reklama