Reklama

Reklama

Hněv Titánů

  • USA Wrath of the Titans (více)
Trailer 1

Deset let po porážce obludného Krakena se Perseus pokouší uchýlit ke klidnému životu jako rybář a otec malého syna. Jenže mezi bohy, oslabenými nedostatkem lidské oddanosti a dlouho vězněnými Titány, pod vedením zuřivého Krona vypukne velká válka. Zeus, který byl zrazen Hadem, je zajat a unesen do podsvětí, a tak se Perseus musí ještě jednou stát hrdinou, aby nalezl Dia a zmařil snahu Titánů vládnout na Zemi. (Magic Box)

(více)

Videa (18)

Trailer 1

Recenze (1 121)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Téma kolem Souboje Titánů mě neuráželo ani v minulém díle. Jednoznačně jsem smířen že se tady citovat ze Shakespeara nebude, takže mi bohatě stačí přijít do kina, uvelebit se v křesle a jen koukat na akci. Ve druhém díle navíc není k zahození ani dějová linka, takže o to příjemněji film působí. Nudit jsem se rozhodně nestihnul, samozřejmě jsem litoval že již v minulém díle se vyautoval Mads a v Hněvu již žádný podobně charismatický chlapík není. Hodně jsem si lámal hlavu se závěrem, co tím chtěl básník říci? To jako příště budeme sledovat jak na Olympu sedí Perseus? Moc se mi líbily všelijaká monstra, čekal jsem ještě trošku více akce. Abych to shrnul, spokojenost se ale nakonec dostavila. 60% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Hněv Titánů? Zlobím se spíš na sebe, že jsem disk s tímhle myšlenkovým vakuem nevyhodil oknem. Režisér Jonathan Liebesman přitom předloni překvapil dle mého (dle kritiků nikoliv) velmi slušnou vojenskou vymejvárnou nazvanou Světová invaze. Sledování tohohle kousku ale místy až bolí. A divák si připadá jak v dětských letech, kdy se nenápadně očima natahoval pro zmrzlinu, ač od rodičů striktně věděl, že ji měl pro dnešek dost. Takové pocity jsem zažíval, když jsem sledoval tlačítko s možností posunout tenhle rambajs trochu dopředu. Řekl jsem si, dám tomu ještě šanci. Tahle antická řežba je ale pořád jen tupým výplachem, jak tomu bylo (neviděl jsem a vidět nechci, jen soudím z recenzí) u jedničky. Když tu někdo mluvil, bylo mi jedno, o čem, když tu pobíhaly uřvané potvory, bylo mi jedno, koho si dají ke svačině, když se řešily vztahy mezi hrdiny, zakrýval jsem si oči, když se objevila Rosamund Pike, nepřál jsem si, aby byla v následující scéně nahá.. prostě nic! Zbytečně strávená půl druhá hodinka. Výsledek se rovná posezení v trávě plné otravného hmyzu!! ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Více než slušná akce a triková pastva pro oči. Pan Láva je dostatečně destruktivní a chlístance žhavé hmoty, které odlétají když máchá rukou mažou města z povrchu se smířlivou samozřejmostí. I ostatní monstra jsou udělané moc pěkně. Tak dál. Příběh je zhruba stejně pitomý jako slabší díly Herkula a Xeny z dob mého mládí, jen to díky větším prachům vypadá celé o hodně líp. Liam Neeson je zase týpek, Sam se taky docela snaží (s tím scénářem toho nikdo moc zahrát nemůže) a Rosamund Pike je trochu hezčí Andromeda než ta minulá. Romantická linka nefunguje, schizofrenicky si pro sebe povídající Perseus taky moc důvěry nebudil... ale co. Akce je super a určitě si HŇEV ještě párkrát pustím. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Minimálně nějak takhle měl vypadat první díl. Perseus už má vlasy a začíná vypadat jako polobůh, trikově je film na mnohem lepší úrovni, nestvůry jsou propracovanější a ani dějově snímek úplně nestrádá. Liebesman se prostě ukázal v mnohem lepším světle, než Leterrier, který s podobnou látkou naložil jako Homer Simpson s toxickým odpadem. Hněv Titánů má své chyby, ale je to zábavná jednohubka, která si na nic nehraje a proto k ní mám blíž, než k prvnímu dílu, který mi podupal klasiku. Takže - je zde několik much, ale jak jsme říkali na střední škole, když jsme si na xeroxu vyráběli falešné bankovky - slepej by to z dálky nepoznal. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Ach jo. Kdy si vy, přechytřelí mozkouni, konečně uvědomíte, že tohle není a ani nikdy neměl být Homér říznutý Euripidem se Sofoklovskými vlivy???!!! Já vím, kdyby měl Perseus komplikovaný, sexuálně - obsedantní vztah s matkou, jeho milá by umírala na rakovinu, bohové komunikovali ve filosofických jinotajích a celou dobu si ukazovali vyvinuté mnohoznačné symboly charakterizující palčivé otázky lidského bytí, kdyby to k tomu všemu celé bylo v daktylském hexametru a nejlépe v řečtině a kdyby hlavní hrdina v těch čtyřech existenciálních, černobílých hodinách stopáže jen sem tam zapíchl pár oblud, ovšem výhradně za účelem metaforického zdůraznění psychického rozpolcení vyrachtané baletky, to by tu bylo ale lepkavo a lezlo to v červených číslech ke stovce, co?? Tohle měl být nabušený, oddychový akčňák!! A-K-Č-Ň-Á-K, vy ufoni!!! ()

Galerie (103)

Zajímavosti (16)

Související novinky

Worthington se vrací ke sci-fi

Worthington se vrací ke sci-fi

29.08.2015

Ze Sama Worthingtona (Avatar) měla být veliká hvězda, zatím to ale moc nevyšlo. Terminator Salvation se pokračování nedočkalo a Hněv titánů utnul Worthingtonův výlet k fantasy, načež se světoznámý… (více)

Hunger Games 2: Cronenberg nebo Cuarón?

Hunger Games 2: Cronenberg nebo Cuarón?

16.04.2012

Tato zpráva je spíš pro zasmání. Ale co my víme. Adaptace mládežnické sci-fi Suzanne Collinsové už přes tři týdny suverénně kraluje americkému komerčnímu žebříčku. Nesundaly jej ani nové Prcičky, ani… (více)

Michael Bay znásilňuje Nindža želvy

Michael Bay znásilňuje Nindža želvy

23.03.2012

Alespoň jsou o tom přesvědčení fanoušci legendárního zeleného kvarteta. Ale po pořádku: Michael Bay bude prostřednictvím své společnosti Platinum Dunes produkovat nový hraný film Teenage Mutant Ninja… (více)

Reklama

Reklama