Reklama

Reklama

Ústřední postavou tohoto akčního thrilleru je detektiv a soudní psycholog Alex Cross (Tyler Perry), jenž je známý z knižní série světových bestsellerů Jamese Pattersona. Tentokrát se vydá po stopě sériového vraha (Matthew Fox). Začíná tak napínavá hra na kočku a myš, ve které půjde o mnoho a Cross se ocitne až na hranici svých morálních zásad a psychických možností... Thriller Alex Cross je pokračováním filmové série, které předcházely snímky Jako Pavouk a Sběratel polibků. Příběh nás zavede do dob, kdy Alex Cross pracuje jako detektiv policejního oddělení v Detroitu společně se svým dlouholetým kamarádem Tommym Kanem (Edward Burns) a vyšetřovatelkou Monicou Asheovou (Rachel Nichols). Právě ona se dostane do rukou sériového vraha přezdívaného Picasso. Avšak Picassovým hlavním cílem je dostat průmyslového magnáta Gilese Merciera (Jean Reno). Vrahovy kroky jsou nepředvídatelné. Cross se pokusí proniknout do jeho násilnické mysli, aby odhalil překvapení, které si pro něj nachystal tentokrát. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (41)

Trailer 1

Recenze (201)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Co to s váma do prdele je? Podle počátečních hodnocení místních "znalců" jsem čekal průser jako kráva, místo toho je pro mě Alex Cross dalším důkazem, že někteří lidi by neměli být zde na ČSFD, neměli by koukat na filmy a ono by bylo možná nejlepší, kdyby na ty bastardy jejich rodiče ani nikdy nezadělali.Cohenův nejlepší film od dob Rychle a Zběsile.Typická kriminálka ze starý školy, ze začátku jsem si musel zvykat na nesympatického Perryho, ale jakmile začal rozjíždět svoje vyšetřování do příběhu jsem se okamžitě vžil, po trochu nervózním začátku Cohen svižně režíruje parádní jízdu, s překvapivě skvělými hereckými výkony, Burns byl výbornej vždycky, Perry ohromně překvapil a musim smeknout nad famoózním sociopatem v podání vynikajícího Foxe.Příběh svižně ubíhá, vše dokresluje parádní soundtrack a některými imbecily zmiňovaný "trapný" finální souboj, byl ukázkou perfektní choreografie a po opravdu hodně dlouhé době skvělého vedení herců.Už jsem si zvyknul, že moc lidí tu filmům nerozumí, ale to už k tomu prostě patří, vy byste nepoznali kvalitní film, ani kdyby vám ho v pálili v Matrixu přímo do lebky.Moc jsem od toho neočekávál a díky vašim idiotským názorům jsem si užil jeden z nejlepších filmů tohodle roku a pro mě obrovské překvapení.Až bude film hodnotit víc lidí, pevně věřím že se dostane minimálně na 65%, tedy prosím každého, koho zdejší nuly odrazovali ať je neposlouchají, parádní žánrovka a já se u filmu už takhle dlouho hodně nebavil.Je to napínavé, akční, dramatické, svižně natočené, lahoda.80%. Mimochodem ten obsah je úplně debilní, pár fragmentů sedí, jinak je příběh úplně o něčem jiném. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Ne,rozčilovat se rozhodně nebudu.A vlastně ani dělat kritiku komentům,který jste tady vysrali.Vážně nemůžete chtít,abych se tady hrabal ve vašich shnilejch hovnech.Samozřejmě ,že Cohen filmy točit umí,ale taky už,jako každej z nás udělal několik nepovedenejch věcí.Že tenhle krimi thriller s docela solidní akcí šlape jako hodinky,to uzná každej potencionálně normální,ne na hlavu padlej jedinec.Já sice trochu tápal v tom,proč Fox všechno to dělá,jakej přesně motiv je,ale taky mě to nakonec napadlo.Ale rozhodně ne v první minutě,jako všechny tady ty studovaný embrya,který píšou u každýho filmu,jak je to klišovitý,předvídatelný,a jak každej film dopadne vítězstvím hlavního hrdiny,a všechno dopadne happyendem.No jasně,vy motouzové,každej film nějak končí,tak proč ne dobře.Až bude všechno končit na hovno,tak tady budete vysírat,proč taky něco nemá happykonec.A Tyler Perry.Já vlastně proti němu nic nemám.Nehraje bůhvíjak,ale že vás sere,že to neni dvacetikilová laťka vod plotu,to nechápu.Je to film,ne konkurz na fotky do magazínu pro teplouše.Ale dost už,film samozřejmě má svý mouchy,ale protože filmovej svět teď jede na obrovskejch kokotinách,tak tohle potěší.80%. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Je tu Rob Cohen, čo točil Denné svetlo, Dračie srdce alebo Rýchlo a zbesilo a xXx. Priznám sa, že som to čakal nabušenejšie, ale aj tak má film svoje dobré a horšie miesta spôsobené predovšetkým režijnou nevyrovnanosťou. Kto má rád rýchlejšie tempo príbehu asi neocení pasáže osobných životov postáv, ale nie sú na škodu a pre celkovo výborný dojem robia veľmi dôležité vyfarbenie príbehu, ktorý navyše nie je vôbec hlúpy. Matthew Fox bol ako psychopatický zabijak maximálnym ťahúňom. Príbeh svižne ubieha, všetko dokresľuje parádny soundtrack a finálny súboj bol ukážkou perfektnej choreografie. A nakoniec, čo ma na filme trochu zamrzelo, bola trochu nedoriešená minulosť psychopatického vraha. Neviem prečo má tento film tak zlé hodnotenie od niektorých užívateľov. Mne sa to páčilo a myslím že to bola veľmi podarená kriminálka. ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Docela průměrnej, spíš lehce podprůměrnej akční film s psycho-mega zabijákem a geniálním poldou. Předchozí filmy s Alexem Crossem jsem neviděl, takže nemůžu srovnávat, ale tohle ve finále docela ušlo. Tyler Perry i Matthew Fox jsou pro mě celkem neznámí herci, ale byli docela dobrý. Zbytek byla taková banda průměráků, kromě tlustýho Rena - ten byl.. no prostě tlustej. Zabiják uměl docela efektní fatality, proto mě dycky u podobných filmů dostává, že jak je na začátku filmu vykreslenej jak nezdolnej terminátor, tak na konci ho stejně dycky obyčejnej polda nějak zničí. ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

TUPÉ! Nevím, proč někdo pojmenovává něco podle postavy, která absolutně nemá co nabídnout a jejíž charisma je někde mezi zmutovaným skřetem a Grinchem. Jediný důvod, proč jsem se chtěl na tento snímek podívat je Matthew Fox, který se sice snaží, ale tohle je celkově tak debilně napsané, režírované ... tohle mělo potenciál, ale musel by to vést někdo jiný a ne Cohen, který film asi nemá rád a dělá to jen pro prachy! ()

Galerie (74)

Zajímavosti (7)

  • Luxusní vila na ostrovech Bali, kde se po předstírané smrti Leon Mercier (Jean Reno) skrývá, ve skutečnosti patří režiséru Robu Cohenovi. (Conspi)
  • Scénář byl původně založený na románu Jamese Pattersona „Cross“. Z marketingových důvodů byl název filmu změněn podle jiného Pattersonova díla "Já, Alex Cross". Scénář je však velmi volná adaptace a moc podobností mezi filmem a knihou nenajdeme. (josefklimes)
  • V knihách býva Alex Cross (Tyler Perry) vo Washingtone D.C., kým vo filme je obyvateľom Detroitu. (beso74)

Související novinky

Tyler Perry na stopě zločinu

Tyler Perry na stopě zločinu

21.03.2011

Na návrat policejního psychologa a vyšetřovatele Alexe Crossa, kterého ve filmech Sběratel polibků a Jako pavouk ztvárnil Morgan Freeman, jsme se těšili. V nové verzi si ho měl totiž zahrát Idris… (více)

Reklama

Reklama