Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Percy Jackson, Annabeth, Luke, Grove a Thalia jsou pronásledování kyklopy a běží lesem do tábora polokrevných, aby si zachránili život. Thalia se rozhodne s netvory bojovat, aby svým přátelům umožnila útěk. Bohužel je v souboji zabita. Její otec, bůh Zeus, ale najde způsob, jak by mohla žít dál. způsob, jak by mohli žít všichni polobozi. Dá jim dar, který zajistí, že nikdo z nich už nezemře. Promění Thalii v borovici, která zajistí neviditelnou ochrannou bariéru kolem tábora. Po nějaké době se do tábora dostane i kyklop Tyson, který je nevlastním bratrem Percyho, mají společného otce Poseidona. Percy ani jeho přátelé nejsou z Tysonovy přítomnosti zrovna nadšení. Když však kolchidský býk prorazí ochrannou bariéru a ohrozí všechny v táboře, Tyson se zachová velmi statečně. Zjistí se, že někdo otrávil strom, a tím pustil býka do tábora. Byl to Luke Castellan, syn boha Herma. Má vztek na celý svět a chce tábor vyhladit... Percy se od delfské věštkyně dozví o příběhu z minulosti. Tři synové zlého Krona otce zabili a jeho ostatky svrhli do hlubin Tartaru. Ale Kronovi je souzeno, aby povstal a pomstil se Olympu i celému světu. Dále hovoří o proroctví, ve kterém má polobožský potomek jednoho z nich Krona přemoci, nebo také přinést zkázu, a to za pomoci zlatého rouna. Toto proroctví se jistě týká Percyho... Zlaté rouno je v Moři nestvůr, kterému lidé říkají Bermudský trojúhelník. Annabeth zjistí, že zlaté rouno by mohlo zachránit i strom, a tím znovu obnovit ochrannou bariéru kolem tábora. Nebyl to však Percy, kdo byl vybrán, aby se vydal hledat zlaté rouno, nýbrž jeho věčná rivalka Clarissa. Percy, Annabeth a Grover se rozhodnou také opustit tábor a vydat se hledat zlaté rouno na vlastní pěst a k jejich nelibosti se k nim přidá i Tyson. Navíc se dozvědí, že Luke už je také na cestě do Moře nestvůr. Našel ostatky Krona a chce ho s pomocí zlatého rouna zase oživit. To se nesmí stát, protože Kronos by zničil celý svět... (TV Prima)

(více)

Videa (24)

Trailer 1

Recenze (416)

KarelR 

všechny recenze uživatele

Lerman je pořád fajn a úvod s hláškujícím Tuccim docela šlape, ale jinak je to málem podprůměrná bída s občas zbytečně dětinským humorem (hadi), která se dopustila hlavně dvou zásadních chyb - nepochopitelně udělala z Alexandry Daddario blondýnu a z Leven Rambin brunetu! Chtěl jsem jít na tři, ale už za půl dne to vybledlo natolik, že mi v hlavě zbyla jen geniální pětiminutovka s Fillionem. Proč sakra nemohl jít s nima?!? :) (5/10) ()

Astaroth12 odpad!

všechny recenze uživatele

To bol debil,čo napísal tuto knihu a ešte vatší bol ten čo to režíroval.Chvála bohu tuto knihu nemám doma,ale keby som ju mal tak by som si hned išiel kúpiť skartovačku,a už aj viem na čom by som ju vyskúšal.Takto DOJ....Ť Grécku mytologiu,tak to je už sila.V.Zamarovsky sa obracia v hrobe,keď náhodou videl tento film,tak by niekoho určite nakopal do riti.Veľmi zle okopírovaný Harry Potter,príbeh žiadny,triky ma tiež vobec nebavili aj ten Kronos bol úbohí.Strašne silový humor,a tomu jedno(dvoj okému)kyklopovi by som vrazil,vidličku do oka strašne mi bol nesympatický.A už viem prečo v tomto dieli niesu žiadne herecké hviezdy,v takejto k.....e hrať nebudú,majú recht.P.S.Pre mňa najzbytočnejší film za posledné roky. ()

Reklama

Lamiczka 

všechny recenze uživatele

Sympaťák Logan Lerman se znovu převtělil do role poloboha Percyho Jacksona, který je synem Poseidona a lidské matky. Což o to, sympatií tento chlapec s pohledem raněné laně nachází v publiku puberťáckých dívek mraky, ale tak nějak mi do role již staršího, chytřejšího a odvážnějšího hrdiny moc nesedí. On je podle mě totiž tak trochu statický, až bych možná řekla prkenný. Tak nevím, čí je to vina, protože z jeho jiných rolí mi vychází, že je to mladík nadaný a do budoucna mu hádám hvězdnou kariéru. Je to celé zkrátka nějaké ošizené, jako by se mu do hraní prostě nechtělo. No, když tak nad tím přemýšlím, tak on ani zbytek není žádné velké terno. Nejvýrazněji vystupuje Jake Abel v roli záporňáka a je jen škoda, že se v celém filmu nedostává víc ke slovu. Zlobivost mu kouká z očí. No a příběh? Ten je oproti literární předloze dost očesán, uhlazen a v podstatě se v něm, až na pár zajímavých akčních scén, nic moc neděje, což je další velká škoda. Potenciál 3D je tak zbytečně promrhán a v konečném důsledku úplně k ničemu. Z pohledu dospělého diváka mě snímek, na rozdíl od knihy, neoslovil tak, abych si ho přála kdykoliv v budoucnu znovu zkouknout. Mladým divákům, a to i díky atraktivitě 3D projekce, naopak má určitě co nabídnout, oceňuji důraz na přátelství, výpomoc v nesnázích a hlavně bezdůvodné nebití (se) hlava nehlava. ()

Crawler-D 

všechny recenze uživatele

Hollywoodská božstva se zalekla, a tak jednička, která byla nacpána velkými jmény, ustupuje z cesty dvojce bez hvězd (Stanley Tucci nebyl informován o evakuaci téhle potápějící se kocábky, a tak hraje nesnesitelnou postavu, kterou ale nikdo za celý film nepošle do míst, kam slunce nechodí). Stejně jako v prvním filmu (matematika a perly) jsou postavy šíleně blbé (ožívá vám titán, co takhle sebrat rouno a zastavit tak proces; co třeba hned říct hlavnímu blbečkovi, aby vyhodil z batohu chrastící věci; co takhle že by hlavní padouch neupozorňoval na svůj ďábelský plán celou vesnici polobohů). Percy a Annabeth se neustále objímají, takže mezi nimi nějaký vztah musí být, ale v zájmu zachování mravní výchovy dětí žijící v době internetu přeplněného pornem si nedají ani pusu (omluvou budiž, že v HP se čekalo do pátého, respektive osmého dílu). Ani jednou se neobjeví nikdo z velkých bohů, přestože vědí, že někdo oživuje jejich mocného (byť tragicky neschopného) tatíčka titána, jehož návrat je situován do zábavního parku, tudíž se z mytických bytostí dělá jen pouťová atrakce. Film se jmenuje "Moře nestvůr", ale v celém moři uvidíme jenom jednu nestvůru. ()

mcb odpad!

všechny recenze uživatele

Nikdy bych neřekl, že může vzniknout něco dementnějšího než Souboj Titánů. Druhý Percy Jackson ale dokazuje, že řeckou mytologii lze znásilnit ještě brutálnějším způsobem - zatímco Columbusova jednička byla přiznaným guilty pleasure, Moře nestvůr je příšerným televizním "blockbusterem" s naprosto katastrofální úrovní všeho. Velmi odpudivý a pro cílového dětského diváka taky neuvěřitelně škodlivý film, kterých se (naštěstí) rodí málo. ()

Galerie (109)

Zajímavosti (16)

  • Nakrúcanie prebiehalo vo Vancouveri a New Orleans. (ludovit14)
  • Výroba a autorizovaná distribúcia filmu podporila viac ako 15 000 pracovných miest. (Laslo)
  • Předlohou filmu je druhá kniha ze série o Percy Jacksonovy amerického autora Ricka Riordana, která u nás v roce 2010 vyšla pod názvem „Percy Jackson: Moře nestvůr“. (dandislav1991)

Související novinky

Percy Jackson míří na Disney+

Percy Jackson míří na Disney+

16.05.2020

Knižní fantasy sága Percy Jackson se dočká nové adaptace na streamovací službě Disney+. Zprávu potvrdil autor předlohy Rick Riordan. Příběh vypráví mix řecké mytologie, historie a kouzel, v jehož… (více)

A kdy vlastně uvidíme...

A kdy vlastně uvidíme...

04.06.2012

...pokračování X-Men, Spielbergovu novou scifárnu nebo druhého Thora? Hollywoodská studia čachrují s daty premiér a obsazují volné termíny pro předpokládané hity. Tak především: příští rok Amerika… (více)

Reklama

Reklama