Reklama

Reklama

Resident Evil: Poslední kapitola

  • Německo Resident Evil: The Final Chapter (více)
Trailer 11
Německo / Austrálie / Kanada / Francie / Velká Británie / USA / Jihoafrická republika / Japonsko, 2016, 107 min (Alternativní 99 min)

Film přímo navazuje na události snímku Resident Evil: Odveta. Alice (Milla Jovovich) jako jediná přežije klíčový střet s nemrtvými, který měl rozhodnout o osudu lidstva. Nyní se Alice musí vrátit tam, kde celá katastrofa začala - do podzemního komplexu Hive v Raccoon City, kde společnost Umbrella Corporation hromadí své síly a chystá finální útok proti posledním hrstkám lidí, kterým se apokalypsu dosud podařilo přežít. (Falcon)

(více)

Videa (24)

Trailer 11

Recenze (475)

silentname odpad!

všechny recenze uživatele

"Resident Evil: The Final Chapter" je pre mňa absolútne najhorším filmom v celej sérii. Je to spracované tak neskutočne otrasne, že by si niekto za to zaslúžil facku. Nebudem sa ani venovať príbehu, ale rovno odstránim z cesty skutočnosť, že tento film očividne nikto nevedel ako zostrihať a spravil z toho tak neskutočne otrasne nepozerateľný film, že som to nevidel minimálne 10 rokov. Netuším, kto sa postaral o strih, ale mal by dostať výpoveď. Rovnako ako kameramani a ich roztrasené akčné zábery, ktoré spôsobia, že človek nič nevidí, alebo má v tme vo svetle baterky pocit, že sa celý set zmenil na miestnosť so stroboskopom. Bolí z toho hlava a som šťastný, že som to videl v 2D, lebo som absolútne presvedčený, že všetci, ktorí išli na 3D verziu budú mať príšerné bolesti hlavy a očí. Na to sa nedá pozerať. Nemám ani pocit, že som sa dokázal na to pokojne dívať, len som neustále premýšľal čo sa deje. Vyraziť celý tím, ktorý mal na starosti kameru a strih. Toto bolelo. Ale problém je, že príbehovo je toto maximálna nuda, celé je to ako skutočný videoherný film a nič tu dokopy nedáva zmysel. Záverečný twist je pre mňa tak strašný, že to dokonca môže rozbiť pocity zo všetkých predošlých filmov a mám pocit, že sa na ne už človek asi nikdy nebude môcť pozerať ako predtým. Toto je neskutočne zlé. Postavy sú absolútne nevyužité. Herci miestami tomu nevedia nič dať. Niektoré efekty sú absolútne otrasné. A z iných som zase nechápal. Koľkokrát sa tu Claire podarí ujsť pred explóziou? A mimochodom, čo sa udialo medzi týmto filmom a Resident Evil: Retribution? A záver ani komenovať nebudem, lebo je to podľa môjho názoru tak neskutočne otrasné, že horšie to už asi ani byť nemohlo. Neodporúčam film vidieť. Ako človek, ktorý ostal so sériou Resident Evil aj po tom, čo som videl Resident Evil: Afterlife musím povedať že ste to maximálne zabili. Všetko je stratené. A jediné v čo dúfam je, že to niekto spracuje nanovo a lepšie. ODPAD! Hodnotenie: F ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Spoilery. Souhlas s verbalem. Úvod ve stylu Mad Maxe s draky ještě ujde, ale pak už je to fakt vymývárna mozků, kdy hordy, snad desetitisíce, zombie nezpůsobí lidem o pět centimetrů před nimi zranění, kdy má možnost chlápek v Úlu vše hned ukončit, a nestane se, a ten druhý chlápek se zabudovaným módem skvělého boje nakonec dostane na budku, a k tomu ten konec, kdy zombie padají kolem jako mouchy, ale jinak se draci zachrání... uff, tohle překonalo i koukání na reklamy v českých televizích. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Vnadí osudovým podtitulem, ale podráží si nohy už úvodním blouděním hlavní hrdinky. Falešných jump scares (plechovka, tiskárna) je tolik, že mě pak ty skutečné, za kterými se skrývá nějaká vykutálená potvora, už ani nenadzvednou. Když se navíc přitvrdí, zůstává akce zoufale sterilní, atmosféry se nedostává a i slibné momenty tak zůstávají smutně zapomenutelné. Nejtragičtější jsou ale desítky logických chyb, které vytrhávají z jinak více než slušného tempa. Není překvapením, že nečekaně úspěšné snažení o velkolepý závěr srážejí hloupé pointy, ale nakonec zůstávám i díky sympaticky zběsile přehrávajícímu Glenovi téměř smířený. Očekávání totiž byla v záporných hodnotách. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Prvý snímok z akčnej horrorovej série "Resident Evil" bol natočený v roku 2002 po ňom nasledovali ďalšie štyri diely (Resident Evil: Apokalypsa, Resident Evil: Zánik, Resident Evil: Afterlife, Resident Evil: Odveta), kde sme mali možnosť sledovať strastiplný príbeh odvážnej Alice. V roku 2016 prišiel do kín v poradí šiesty snímok, ktorý nesie názov "Resident Evil: Posledná kapitola". Uzavrel sa kruh. Alice sa vracia naspäť do Raccoon City, odkiaľ sa začala šíriť epidémia smrtiaceho t-vírusu, aby navždy skoncovala s diabolskou korporáciou Umbrella a oslobodila svet od krvilačných zombie. ***** ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Ze začátku mě trošku šokoval scénář, moc kvalitní mi nepřišel, hlavně proč tam je zas Dr. Isaacs. Ale postupně to všechno začalo dávat smysl a nakonec i po příběhové stránce je poslední díl série Resident Evil dobře ukončen. Ve filmu je opět velké množství akce, Milla Jovovich je super a celkově asi dobré zakončení série. I když bych se nezlobil, kdyby se natočil ještě jeden díl, kde by nám ukázali, jak kosí zbytky nepřátel a jak znovu dají do pořádku svět. ()

Galerie (105)

Zajímavosti (19)

  • Ještě před začátkem natáčení byla premiéra filmu naplánována na rok 2014, ale kvůli natáčení filmu Pompeje (2014), které také režíroval Paul W.S. Anderson, byla odložena na rok 2016. Natáčení tak začalo až v září 2015. (Bad Guy)
  • Ve filmu se objeví mutant Bloodshot z videohry „Resident Evil 6“. (Sykii)

Související novinky

Resident Evil čeká 6 dalších filmů

Resident Evil čeká 6 dalších filmů

25.05.2017

Zatímco v Hollywoodu finančně selhává jedna herní adaptace za druhou (Need for Speed, Warcraft, Assassin's Creed...), Resident Evil to letos s klidem dotáhnul k šestému dílu. Paul W. S. Anderson ho… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Underworld čeká reboot

Underworld čeká reboot

28.08.2014

Upíří série Underworld začala v roce 2003 a o devět let později to dopracovala ke čtvrtému dílu, který vydělal 160 milionů dolarů. To bylo jasné znamení, že válka upírů s vlkodlaky pořád láká do kin… (více)

Jovovich prchá před teroristy a ex-Bondem

Jovovich prchá před teroristy a ex-Bondem

10.10.2013

Netěšte se, neznamená to, že další Resident Evil nebude. Bude, šestka se připravuje a její premiéra je stanovena už na podzim příštího roku. Milla ale nezahálí a po právě natáčených Expendables 3 a… (více)

Reklama

Reklama