Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Největší korejská kriminální organizace 'Goldmoon' získává na moci. Velitel policejního oddělení Kang (Min-sik Choi) nařídí policistovi v utajení Ja-Seoungovi (Lee Jeong-jae), aby se zapojil do operace 'New World' a pomohl zničit 'Goldmoon'. Během plnění úkolu Ja-Seoung stojí před rozhodnutím, jestli se řídit rozkazy jako policista, nebo přeběhnout a zůstat loajální Jeong Cheongovi (Jeong-min Hwang), šefovi 'Goldmoonu'. (Redi)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (116)

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Kupodivu koukatelný film z východu, kde se jen nekuňká, nemáchá rukama, nekope, nestřílí, ale pokouší se o zápletku jak ve kvalitnějších, záživnějších thrillerech "ámerické" produkce. Tady se to celkem daří a zahrané je to dobře. Málokdy se totiž stává, že v těchto snímcích rozeznám jednotlivé postavy/charaktery - oni jsou jeden jako druhý - ne, nejsem rasista, jen po této stránce nemám cvičené oko. ()

Helldo 

všechny recenze uživatele

Naprosto precizní gangsterské krimi, á la Skrytá identita, obohacena typickým jihokorejským vkusem pro prezentaci násilí. Narozdíl od nového Zátahu však tato stránka věci, sice opětovně šokuje a udržuje napětí, v žádném případě však nezastiňuje děj jako takový, který přes svoji spletitost perfektně štimuje. Ještě musím pochválit jako vždy Min-sik Choie a zařadit Sinsegye do pětihvězdičkové přihrádky. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Je smutné, že pri tom zomrelo pár našich, ale pre víťazstvo musíme niečo obetovať..." Skončil film, chvíľu si sedím, krútim hlavou a hovorím si, kurva, to bol fakt, fakt dobrý film. Už je to nejaký čas, čo som dal filmu plný počet a ešte väčší čas ubehol od poslednej gangsterky, čo som videl. Tiež to bola "korea" a tiež plný počet. Som si istý, že New world presvedčí aj tých najväčších odporcov kórejských filmov. Príbeh je napriek svojej jednoduchosti , skutočne chytrý, šikovne zrežírovaný, na nič sa nezabudlo a všetky postavy dostávajú dobrý priestor. Film ctí pravidlá gangsterského žánru a ponúka množstvo zvratov. Zádumčivé i napínavé momenty dopĺňa fakt skvelá hudba . Kvalitná hudba dokáže s filmom robiť zázraky. Neviem ako to tí kórejci robia, ale hudba je excelentná v každom ich filme...Napínavých momentov je tu skutočne požehnane. Akčných a krvavejších scén tu tiež zopár je, ale režisér staval hlavne na postavách a vyšlo mu to dokonale. Hromadná sekačka s nožmi je bohovská, myslím hlavne tú vo výťahu. Dalo by sa to vyriešiť guľkami, ale nože sú viac "gangsta". Príbeh o tom, že iba silnejší prežijú ma nadchol a Scorsese znova dostal na frak. Päť hviezd žiariacich ako diamant! 100%. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Korejci nechtěli být až druzí, a proto se vytasili s filmem podobně laděným jako čínská Volavka. Jasně, najde se zde hodně odlišností, ale základní premisa infiltrace policisty mezi jádro té nejvetší korejské mafie s přídomkem Goldmoon tu divák najde. Sinsegye po stránce kastingu patří mezi strop, větší hvězdy by člověk v Koreji nepohledal. Možná někoho může odradit pomalejší tempo, což se místy zejména v první polovině projevuje, nedá se to řadit mezi jejich klasické adrenalinem našlapané rubačky, kde se krví nešetří. Ale jednou za čas je za mě fajn si pustit film, kde se důraz klade hlavně na dialogy. V druhé půlce dojde i na pár akčnějších scén (scéna ve výtahu TOP) a závěr se vytasí s nečekaným rozuzlením, kde jsem jen nevěřícně kroutil hlavou. Jo, Korejci se v krimi vodách plaví jako nebojácní predátoři, to se musí nechat. Za mě dávám 7,5/10 P.S. Jeong-min Hwang mě coby záporák svým jedinečným vystupováním dost bavil :D ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Svěží mafiánská vyvražďovačka, tentokrát z Koreje. Z té jižní pochopitelně. Napínavá, záživná, syrová, příjemně temná, prostě sexy. A s docela netradičním koncem, na který by hollywoodští, spoutaní jejich moralizujícími, státotvornými, rádoby výchovnými mantinely, nejspíš neměli koule. Oceňuju, že se tvůrci vyhnuli černobílení a žádná z hlavních postav filmu není úplně kladná, nebo úplně záporná (nepočítám samozřejmě šablonovité neutrální postavy s nulovým vlivem na děj, jako například těhotnou manželku). Třeba největší hajzl z celého filmu byl podle mě sekční šéf Kang, tedy policajt. Opravdu bezohledný samolibý kurva chlap. A abych se předvedl, jak umím skvěle kopírovat korejská jména, zmíním se i o dalších postavách. Lee Ja-sung mě svým xichtem celou dobu dost iritoval, pořád mi připomínal nějakou reálněsocialistickou kreaturu z nějakého sračkového Dietlova seriálu, takového toho uvědomělého slizáka, které hrál s oblibou Satoranský. Ta hnusná fízlovština z něj páchla na míli daleko. Ale v posledních záběrech jsem ho vzal na milost. Jung Chung byl zajímavější týpek, ale na můj vkus hodně velký kašpar a hodně nepravděpodobná, vyumělkovaná figurka. Takže mým největším oblíbencem byl zákonitě Lee Joong-gu, nemilosrdný drsňák s tvrdým pohledem a zabijáckým úsměvem, ryzí gangster každým coulem, zkrátka príma sympatický kluk, kterému jsem celou dobu fandil. ()

Galerie (43)

Reklama

Reklama