Reklama

Reklama

Paranormal Activity: Prokletí

  • USA Paranormal Activity: The Marked Ones (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Jesse (Andrew Jacobs) právě dostudoval střední školu a ocitl se na prahu typické prázdninové nudy. Během zoufalého hledání jakéhokoliv rozptýlení uslyší z větrací šachty podivný hluk z bytu o patro níž. S kamarádem „pošlou na průzkum" zapnutou videokameru, která zaznamená bizarní rituál. Z bizarního se stane děsivé, když obyvatelka onoho bytu náhle zemře a vzhledem k přítomnosti policistů na místě činu rozhodně ne přirozenou cestou. Zvědavost u kluků zvítězí nad pudem sebezáchovy a policejním páskám navzdory se rozhodnou sousedčin byt prohlédnout. Jako suvenýr si Jesse z expedice odnese podivné kousnutí, po kterém už jeho život nikdy nebude stejný jako předtím. Stejně jako životy těch, kteří se mu budou snažit pomoci. Podle režiséra Christophera Landona, který má na svědomí scénáře předchozích tří dílů, je toto volné pokračování jakýmsi bratrancem slavné hororové série. Do té doby fádní a nezajímavý osud hlavního hrdiny se vinou jeho zvědavosti nečekaně protne s tragickou historií postav předchozích dílů. Od tohoto protnutí vše půjde už jenom z kopce a na divácích bude, aby prudký nával filmového děsu přežili až do konce. (CinemArt)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (246)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Opět jsem se moc bál! Hned jak jsem viděl hlavní dvojici, měl jsem tak neuvěřitelný strach, že tu bude nějaká kravina! Celých dvacet minut jsem umíral nudou, ale pak se to stalo! Nejenom, že jsem viděl podivína, který byl čím dál tím divnější a divnější, ale hlavně jsem poznal nový rozměr nudy! Chcete ho poznat taky? Tak si pusťte tento film! SPOILER! Proč musí v každým dílu Paranormal Activity všichni umřít? Nemohl by to aspoň jeden přežít? ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Víc než krátký komentář si nezaslouží... Průšvih je, že to měl být horor... a vůbec, ale vůbec není strašidelný. Připouštím jisté napětí, ale atmosféra nula. Ještě bych dodal, že scénárista si práce moc nedal, zejména repetitivní scény -- utíkám před vraždícím nadpřirozeným maniakem -- zavřu se za papírové dveře -- za pět vteřin mě přepadne zvědavost a jdu se podívat do okolních místností, jestli už maniak šel pryč... byly tak nějak moc. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Pokud jste viděli nějaký díl série, a je jedno který, snímek „Paranormal Activity: Prokletí“ vás zase tolik nerozhodí. Je to příjemný přírůstek, který není s kvalitou nijak nízko, a musím říct, že se mi zamlouval podobně jako třetí díl. Čtvrtý byl už jen vykrádáním celé série, ale tenhle spin off s jinými postavami docela zaujal. Díky němu si říkám, že série má pořád co nabídnout. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Na stejné úrovni prvního dílu. O chlup lepší jak druhý díl. Desetinásobně horší jak díl třetí a dvojnásobně lepší než čtvrtý díl. Nový, již pátý díl série Paranormal Activity s názvem Prokletí (The Marked Ones) přináší také nový způsob found footage scény, na který jsme z předešlých "kousků" nebyli zvyklí. Christopher Landon, jakožto režisér dvojky, trojky a čtverky, konečně zjistil, že na stále se opakující mistrovství světa v přepínání kamer (Kamera 1, Kamera 2, Kamera 3) už moc lidí nezaujme. Naopak si svůj "fanclub" spíše odradí a tak se rozhodl, že celý film natočí tak, že aktéři filmu drží po celou dobu kameru v ruce a tím pádem je to první film ze série Paranormálních Aktivit, ve kterém se neobjevuje již výše zmíněný found footage styl "průmyslových kamer" (např. NOC 1 a následné přepínání pěti kamer). Byl to určitě zajímavý a velice rozumný, režisérský tah na navnadění pořádné hororové atmosféry, která se do podvědomí diváka nenašla cestu. O příběhu tohoto filmu raději ani psát nebudu a ani ho nějakým způsobem hodnotit, protože je to předvídatelné jak "kaktus!" Slovem "předvídatelný" mám na mysli to, že duch vstoupí do nějakého člověka (úplnou náhodou je to hlavní hrdina) a ten se chová jako člověk přicházející do Bohnic. Na takovou duchařskou pointu jsme byli zvyklí už z předešlých dílů, takže žádná změna se nekoná. Co se týče atmosféry... Nijak zvlášť mě to nezaujalo a scén, ve kterých si říkáte "Sakra, teď se leknu, teď se leknu!!!" je bohužel strašně málo. Tyto scény byli dominantou třetího dílu a proto je ze všech dílů, poté atmosferické stránce ten nejpovedenější. Lekl jsem všehovšudy třikrát, z toho jednou tak, že jsem sebou aspoň cukl (když už nic jiného). Malinko potěší prolínání určitých příběhů (hlavně dům osídlený sektou z Paranormal Activity 3) a také úvodní, poměrně komická vložka. Svým způsobem byla komická i ta hororová část, což je docela smutné. Velice hluboký negativní pocit, vyvrátila alespoň závěrečná desetiminutovka. S pocitem, že uvidím podivuhodný konec jsem počítal již před projekcí a tak mám ze závěrečné scény neutrální pocit. Přeci jenom, ...v břežnu 2015 nás čeká další (šestý) opus! :-D ___ (Cinestar, Hradec Králové) ()

Mike.Myers 

všechny recenze uživatele

Tento díl bych považoval za nejlepší z celé série. Původně jsem si myslel, že to zničí můj celkový dojem z předchozích dílů, ale opak se stal realitou..Svým příběhem mě film dostal.. Propojení s předchozími díly a navíc se neopakuje to samé dokola a příběh je trošku odlišný od dílů předchozích za mě 80% ()

Galerie (20)

Zajímavosti (10)

  • Protože se výroba o pár měsíců protáhla (natáčení skončilo až koncem července), nebylo možné stihnout původně plánovanou premiéru filmu na americký svátek Halloween, kdy měly premiéru i ostatní díly. Jedná se tak o jediný díl série, který byl do kin uveden až v lednu. (SidneyP)
  • Producent Oren Peli se nechal slyšet, že tento díl není ani tak sequel nebo spin-off, ale spíše "bratranec" původní série. (SidneyP)

Reklama

Reklama