Reklama

Reklama

Penny Cheneryová je žena v domácnosti a matka čtyř dětí. Dozvídá se o smrti své matky a vrací se do svého rodného domu. Její otec je těžce nemocný. I když o dostizích skoro nic neví, rozhodne se po něm převzít dostihové stáje ve Virginii a vsadit všechno na to, že kůň jménem Secretariat se stane šampiónem. S pomocí zkušeného trenéra Luciena Laurina si dokáže v ryze mužském byznysu získat respekt, řídit obchody a vychovat dostihového šampiona - držitele americké Trojkoruny a nejslavnějšího koně dostihové historie. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (167)

1860 

všechny recenze uživatele

Mílý a zaoblený příběh o vítězství jednoho koně, majitelky a všech ostatních, které se rodilo velmi těžce a po velkém obětování.. Nic nového? To ne, ale Randallovi Wallacovi se to podařilo naotčit tak, že to nikoho nenechá chladným a nakonec s napětím opravdu čekáte, zda ten kůň s hodně divným jménem vyhraje nebo ne.. ()

Anchi 

všechny recenze uživatele

Nádherně zpracovaná biografie jedinečného hřebce. Nevím, jestli je na škodu, že pojetí bylo více pohádkového rázu (např. smrt brána ne-li s úsměvem). V reálu si troufám tvrdit, že si lidé okolo Secretariata prošli i nějakými intrikami ze strany hlavního soupeře, že to nebylo vše tak krásně nastylizované i přes určité překážky, které nastaly. Kůň, který si zahrál roli Big Reda, nemohl být vybrán lépe. A celkově snímek ve mně vyvolává úsměv, uznání pro všechny, kteří se Secretariatem tohle vše dokázali a věřili mu a pocit těšení se, až zase usednu na hřbet tohoto ušlechtilého stvoření :-)) /// He leans back against the starting gate like he's in a hammock in the Caribbean... ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

Za prvé, není v tom žádná sekretářka. Za druhé, nejsou v tom ani žádné sekrety. A za třetí, chtělo by to minimálně tak o půl hodiny zkrátit. Chtělo by to odjebat ty zbytečné nebo emocionální scény, které to jenom prodlužujou a divákovi nic nedaj. Navíc začátek filmu byl jakejsi rychlej, dělo se tam toho docela hodně, že právě tady by možná byly dobry nějaky scény navíc... a naopak střed a konec filmu se pak táhl. Prostě na tom, že je to o koních, tak se tam až moc kecá a koňa samotnyho si moc neužijem. Prostě je to takovy nedotaženy... a je to takovej klasickej Disney. Taky Diane Lane není zrovna herečka, po které by můj zrak a obdiv toužil a jelikož se tam vyskytuje ve většině filmu (víc než kůň), je to docela blby. A Malkovich je sice skvělej, ale je tam skoro ještě míň, než kůň. Takže další průměrnej film o hajtrách... Jo a celou dobu jsem si říkal, jak je to předvídatelné a že na konci určitě bude něco jako: žádnému jinému koni od te doby až doposud se nepodařilo blablabla... a taky že jo... ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Některé filmy mají ten dar, že vám v závěru vženou slzy do očí. Secretariat takový vypjatý konec nemá, on je totiž dojímavý od počátku do konce. A taky nesmírně pozitivní; vždy, když se kamera detailně zaměřila na hlavního zvířecího hrdinu nebo když jsem Malkoviche viděla v jednom z těch jeho úžasných klobouků (není myšleno ironicky ani nadneseně) poskakovat a tančit kolem koně, měla jsem obrovskou chuť vlastnit svou vlastní stáj. Secretariat zkrátka asi nebude jedním z těch filmů, na který budou proudit davy, ale to nic nemění na tom, že je to jeden z těch nejpříjemnějších, nejupřímnějších a nejlepších filmů, které jsem v poslední době v kině viděla. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

Príjemný film na daždivý deň, aj keď trochu dlhý, ale občasné "šplechy" v dialógoch sa snažia spestriť dlhokosť filmu. (Veta určená mladým: „proč máme platiť dane taky za svobodu ?“ odpoveď: „když to pochopíš, budeš dospelá“ ). Aj pred tušiacim záverom .... gradácia do konca .. príjemné nasávanie tej skvelej atmosféry a dávok eufórie. Už len kvôli mojej obľúbenej Diany Lane (aj keď Malkovich bol ešte lepší) by som filmu dal skoro štyri body, ale za ten strašný účes, čo cely film nosila ... (no hrozné :) ) , takto ma film odo mňa skvele tri body. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (19)

  • Počas Kentucky Derby je počuť dav ako spieva pieseň My Old Kentucky Home, keď sa jazdci pripravujú. V skutočnosti sa však táto pieseň spieva až keď sú jazdci na trati. (U_S_O)
  • Penny Tweedy sa vo filme prvýkrát zoznámi s Ronom Turcotteom až keď hľadá džokeja pre Secretariata. V skutočnosti však Ron Turcotte pre Penny pretekal už niekoľkokrát predtým, dokonca o rok skôr vyhral závod v Kentucky Derby na koni Riva Ridge. (U_S_O)
  • Časovač ukázal, že Secretariat v Belmont Park prekonal rekord o viac ako 2,5 sekundy. (blanes)

Reklama

Reklama