Reklama

Reklama

Černý hřebec

  • USA The Black Stallion
Trailer 1

Malý Alec Ramsey se vrací na lodi se svým otcem domů. Upoutá ho nádherný černý hřebec, kterého vezou do Ameriky. Během strašlivé bouře loď ztroskotá a potopí se. Alec i kůň si pomáhají navzájem ve chvílích, kdy se zdá, že vše je beznadějné. Zachrání jeden druhému život a stávají se z nich trosečníci na osamělém ostrově. V té chvíli si Alec nedokáže představit, jaká další dobrodružství ho s černým hřebcem čekají... (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (33)

vesper001 

všechny recenze uživatele

Kůň, lodě a moře, to by mělo stačit k vytvoření trháku. Alespoň u mě. Navíc je tu klasické schéma s dostihy, vítězstvím, dětským a koňským superhrdinou, tenhle film má všechno. Jenže to nestačí, aby to bylo ono. Kdyby mi bylo osm, byla bych na vrcholu blaha. Jenže tehdy jsme neměli televizi a místo koně jsme jezdili na ohnutém kmeni břízy, osedlaném dekou a provázkem z dědečkovy kápézetky. ()

IsaacNewton 

všechny recenze uživatele

Teď jsem dočetla knihu, tak jsem rovnou mrkla na film. Docela je děj zachovalý, jen Aleka i Henryho jsem si představovala trochu jinak. Moc se mi líbil nápad s Bucefalosem, smrt Alekova otce byla zajímavá( v knize není). Film měl takovou tu správnou atmosféru starých dobrodružných filmů, skvěle ztvárněná postava Itala s Napoleonem no a nejlepší byl ovšemže samotný Black, v kterém byla opravdu síla, vytrvalost a odvaha pravých arabských koní. I Cyklon a Sun Rider byli dobří, jen nevím, zda neměl být v závěrečném dostihu druhý Cyklon, ale vždyť je to jedno :-) Ano, tento dostih byl na filmu opravdovou parádou, jen ta monotóní hudba, jinak nikdo ani nehlesne... Prostě příběh pro ty, co mají rádi koně, dobrodružství a dostihy, příběh o chlapci a jeho koni... ()

Reklama

inachisio 

všechny recenze uživatele

Je to milý a hezký příběh, na který se dobře kouká, ale má v sobě jisté nedotaženosti. Například fakt, že chlapec, ani kůň, první dny na ostrově vůbec nejedli, ani nepili. Taktéž pochybuji o tom, že by ani slzu neuronil, pro svého těžce pracujícího, vytíženého, starostlivého otce 😅. Ale i přesto, že téměř celou dobu víme, jak film dopadne, nese v sobě momenty a jistou originalitu, že prostě nemůžu říct, že je to příběh na jedno brdo. Dojem také umocňuje nádherné zvíře, které obsadili do hlavní role. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $2,7miliónaTržby USA $37,799,643Tržby Celosvetovo $-║ Niektoré zábery sú krásne nespútane, živelné, film ovplíva minimom dialógov a zameriava sa hlavne na úchvatný vizuál ponúkajúci prepojenie medzi čiernym výchorom Blackom a malým chlapcom Alecom, príbeh vo svojej jednoduchosti prináša neskutočné čaro. /85%/ ()

Estrellita 

všechny recenze uživatele

Knižní předloha od Waltera Farleyho je moc pěkný příběh pro mládež, který "odsejpá" a ani na chvilku nenudí. Během dvou stran A5 tam dojde ke zvratu, který se ve filmu táhne 15 minut. Řekla bych, že je to neobratně natočené a proto chvílemi nudné, ale ono asi není nic snadného přesvědčit koně aby prokázal trošku hereckeho talentu.. 70% ()

Galerie (52)

Zajímavosti (11)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu Waltera Farleye z roku 1941. (Terva)
  • V roce 2002 byl film vybrán k uchování v Národním registru filmů jako kulturně, historicky či esteticky významný. (Terva)
  • Ve filmu si scény rozdělují dva arabští hřebci. Jeden se jmenuje Cass Ole a druhý Fae Jur. (Terva)

Reklama

Reklama