Reklama

Reklama

Rychle a zběsile 8

  • USA The Fate of the Furious (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Dominic Toretto (Vin Diesel) zradil svou rodinu. V jedné z nejúspěšnějších filmových sérií všech dob je sice možné cokoliv, ale tohle je víc než automobilové seskoky padákem, průlety aut mezi mrakodrapy, nebo tažení obřího trezoru ulicemi Ria. Rychle a zběsile 8 rozhodně nepojede na neutrál. Na stranu zla přetáhla Doma legendární kyber-teroristka přezdívaná Cipher (Charlize Theron), která je stejně krásná jako nebezpečná. Není tedy divu, že Toretto naprosto ztratil hlavu a vykašlal se nejen na Letty (Michelle Rodriguez), ale i na všechny staré kámoše. Že s ním má Cipher jiné plány, než jsou romantické večeře při svíčkách, je nabíledni. Kombinace její inteligence a jeho svalů a řidičských schopností z nich mohou udělat neporazitelný tandem. Aby svět zůstal v rovnováze, převezme otěže v osiřelé rodině Hobbs (Dwayne Johnson), který do ní proti své vůli přibere nového člena – Deckarda Shawa (Jason Statham), vysokooktanový záporák ze sedmého dílu, který měl původně shnít ve vězení. Společně s nimi se budeme přesouvat z divokého pobřeží exotické Kuby, přes ucpané ulice New Yorku až na pusté ledovce v Barentsově moři, abychom si užili další zábavnou a nezapomenutelnou jízdu. (CinemArt)

(více)

Videa (28)

Trailer 3

Recenze (908)

kingik 

všechny recenze uživatele

Čím víc máte pubického ochlupení, o to víc si tenhle film užijete. Jste-li muž, využívající přítmí v sále kina pro prstění slečen, máte rovněž vyhráno, v takovém případě vám může být úplně jedno, co se na plátně odehrává. Jste-li ovšem více než příčetný jedinec, RYCHLE A ZBĚSILE ven z kina, než vám kapacita vašeho mozku splaskne na úroveň brontosaura, bezvládně přežvykujícího popcorn. Nic proti sebeparodické úrovni, na kterou se série dostala od pátého dílu, ale aby to bylo kvalitní a snesitelné, musí se to umět. Když se chce film vybláznit, zešílet, hrát si na bondovku a vysemenit se do rozjuchaných prostoduchých pipek a píčusů, šílejících nad každou kůl scénou, měl by mít režisér F. Gary Gray ve své filmografii alespoň jeden takový film, což nemá. Gray umí i filmy, co mají nějakou myšlenku, takže on je pro takový film špatnou volbou. Dále od takového filmu očekávám přehršli akčních scén. Film má vlastně jen dvě velké akční scény: hacknutí aut za plného provozu a"bondovské" finále na ledu, za přítomnosti ponorky. První hodina je zdlouhavá, plná dialogů na úrovni rozpravy Včelky Máji s Vilíkem. Na úvod nás rozehřeje závod v kubánských ulicích, následně bitka s dozorci ve věznici. Obojí je nepřehledně nasnímáno, nezajímavě podáno. A všechny scény nejsou úplně povedené. Zejména finální scéna na ledu je plná okatě hnusného CGI. Taková schopná parta herců a musela dostat scénář rovnající se výblitku pětiletého dítěte. Jedním z největších kladů této scenáristické mrdky je ten, že se Dom Toretto (Vin Diesel) přidá na temnou stranu, samozřejmě je za tím vydírání ze strany kyber-teroristky (Charlize Theron), hrozí, že mu zabije "napíchance". Jinak ale film nepřijde s ničím novým, dokonce i nápad s hacknutím aut už zde byl, viz Smrtonosná past 4. Prostě příšernost sledovat to celé s vědomím, že stejně dopředu víte, jak to celé dopadne. No dobrá, kyber-teroristka Cipher unikne spravedlnosti. Ani nemá smysl dávat spoiler-alert, vše bez problémů dopředu odhadnete. Abych se u filmu nějak zabavil, musel jsem si vymyslet, jak asi bude vypadat Rychle a zběsile 30, když série vydělává na lidské blbosti. I já jsem ji nechal vydělat díky zdejšímu kladnému přijetí, a vypravil jsem se do kina. Parta devadesátiletých hrdinů používá namísto nadupaných kár vytuněné nákupní vozíky, s nimiž v supermarketu svádí boj o zlevněné zboží. Mrštný pohyb jim zajišťují berle plné udělátek po vzoru bondovek. A nebojte se, nebude to taková slátanina. Ne o moc větší než je tahle pitomoučká osmička. 3/10 ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Fantasticky natočená pitomost, která mě neskutečně baví. Dokonalé triky dávají i těm nejbizarnejším scénám punc reality. Snaha scenáristy, který přes všechny ty šílenosti dokáže udržet příběh v jasně daných kolejích, o invenci je obdivuhodná. Rock a Statham vynikají jak v hláškách tak přátelském pošťuchování. Diesel jede klasiku. Točí film pro radost a ještě vydělává. ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Po dvou sračkodílech jsem z toho málem vycouval, pak se ale pobavil - je tu tak nějak všechno, co od podobnýho popkorn hajpu chcete a tentokrát to funguje. Mix hlášek, napálených explozí a honiček, tuny rozmlácených luxus autíček, s trojtou porcí akčních hrdinů, synem Clinta Eastwooda, kundíma lokacema, navíc přehlednější rychlostí a zběsilostí... je ideální kino vypínačka... škoda prvoplánovýho bejby humoru pro bandu teploušů a maminek. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Vždycky se mi líbilo, jak respekt budící Dominic Toretto mluví o tom, že rodina je číslo jedna. Jenže při všech těch zběsilých honičkách po frekventovaných ulicích musel zákonitě někomu navždy vzít strýce, dceru nebo otce.. Ale to jen rýpu. Většina z osmi dílů tak nějak splývá dohromady. Tam poslali logiku na hodně dlouhý výlet, tam vsadili na hvězdného záporáka, tam už úplně vypustili míru a limity, tam to bylo dějově hodně mělké. Ale tahle parta tady pořád je a oproti ultrahlučné a ultraabsurdní sedmičce je to palec nahoru. Tudíž tady nemáme tak šílenou bezmozkovou jízdu, ovšem troufám si tvrdit, že kdyby vypadl kterýkoliv člen týmu, může se jet dál v dalších pěti pokračováních a ty monstrózní tržby budou přesto pokračovat. Hranice mezi hrdiny a záporáky jsou nesmírně tenké, takže Dwayne Johnson se špičkuje s Jasonem Stathamem, každopádně je to fajn. Pouliční závody jsou dávno pryč, jede se na vyšší rychlost a vyšší hlučnost/destrukci. Kdo na to přistoupí, bude se bavit. Řemeslník F. Gary Gray příjemně překvapil. PS: Hackerky jsou dneska zatracený kočky. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Předchozí díly mě - navzdory jejich debilitě a obsahové bezcennosti - do jisté míry bavily. Osmička už definitivně kolonizovala území plytké komerční povinnosti, z níž si o týden později člověk pamatuje ledva mimino v letadle a honičku s ponorkou. Z čehož je zábavné jen to první. Nic moc, na 136 minut. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (43)

  • První hollywoodský film od 50. let, který se natáčel zčásti na Kubě. (filmsim)
  • V prvním díle Rychle a zběsile (2001) řekne Brian (Paul Walker) před prvním závodem Dominicovi (Vin Diesel) a ostatním závodníkům: „Prachy jsou mé a váš respekt taky.“ Dominic se pousměje nad tím, že Brian chce i jejich respekt. A Brian řekne: „Někdo si na něm zakládá.“ Rychle a zběsile 8, po závodě na Kubě, Dominic použije podobnou hlášku. Řekne: „Tvůj respekt mi stačí, a bohatě.“ (Jurgen1488)

Související novinky

Druhý Old Guard nabírá posily

Druhý Old Guard nabírá posily

11.06.2022

Oscarova herečka Charlize Theron (Srážka s láskou, Šílený Max: Zběsilá cesta) zvládá docela v pohodě kombinovat jak ambiciózní dramata, tak studiové velkofilmy, tak nezávislou scénu. V poslední době… (více)

Další herní značka míří do kin

Další herní značka míří do kin

19.07.2020

Přestože si Hollywood na drtivé většině herních adaptací vylámal zuby, studia i tvůrci nadále vidí obří potenciál, který herní příběhy ukrývají. A tak to zkouší dál. Po The Last of Us, Falloutu nebo… (více)

Křehká ega na setu Rychle a zběsile

Křehká ega na setu Rychle a zběsile

05.08.2019

Následující článek není ani tolik novinkou, jako spíš zajímavostí. Točí se kolem hereckých hvězd, respektive mužských hereckých hvězd, z akční série Rychle a zběsile a nově také spin-offu Rychle a… (více)

Další spin-off pro Rychle a zběsile?

Další spin-off pro Rychle a zběsile?

15.05.2019

Studio Universal Pictures momentálně těžce sází na svoji nejvýdělečnější akční sérii Rychle a zběsile. Devátý díl nekonečné ságy vstoupí již brzy do produkce, ještě předtím ale do kin dorazí první… (více)

Reklama

Reklama