Reklama

Reklama

Sadako vs Kayako

  • Japonsko 貞子vs伽椰子
Trailer 1

Mladičká studentka Natsumi nalezne videokazetu, na které je natočena svatba jejích rodičů. Aby jim udělala radost, rozhodne se požádat svou kamarádku Yuri o to, aby jí tento záznam „přetáhla" z kazety na DVD, čímž by Natsumi získala ideální dárek pro své rodiče. K tomu je však zapotřebí videa. To dívky zakoupí v zapadlém krámku, avšak k jejich překvapení je v onom přístroji stále zasunuta stará a lehce poničená kazeta, kterou si Natsumi přehraje... Dle místní městské legendy si však každý, kdo kazetu zhlédne podepíše jistý ortel smrti, jelikož jej postihne kletba ducha Sadako Yamamury... Na pomoc nyní přichází Keizo - mladý muž, jenž ovládá určité nadpřirozené schopnosti a který se rozhodne poštvat proti sobě jak zákeřnou a vlasatou Sadako, tak i krkající Kayako z prokletého domu... (fiLLthe3DD)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (24)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Překvapivě ne tak špatný jak jsem se bál. Spojení těchto dvou nejslavnějších duchů zní jako dobrej nápad. Ale přišlo mi že režisér se spíše soustředí na Sadako. A tím pádem je Kayako dost v pozadí. Nenávist film mám o něco raději. Největší změnou je to že Sadako vraždí tusím již po 3 dnech a ne 7. Atmosféra film ze začátku celkem ujde, později už to ale opadne a spíše se spoléhá na levné bafačky. Co u režiséra uznávám je to že měl koule na to zabít i děti. Co na to říct ušlo to a překvapilo mě to, čekal jsem to horší. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Kruh ani Nenávist diváky už moc netáhnou, takže byla jen otázka času, kdy udělají Japonci crossover... A tento čas nastal... Bohužel se filmu ujal naprostý břídil, který nedokáže vytvořit ani špetku hororové atmosféry, i kdyby na to měl dva dny... Scénář prakticky neexistuje a ani Sadako s Kayako nejsou příliš děsivé... Prostě naprostá nuda a ztráta času... U vzpomínky na první díly kdysi vynikajících hororových sérií zamáčknu nostalgickou slzičku a bod dám... ()

Reklama

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

Ty krávo. Jakože chápu, že to mají Japonci v hlavně trochu dost jinak, ale tohle už byl přestřelenej úlet. Příběh o Kayako je fajn, do půlky i o Sadako, ale na konci se to zvrhne v typickej Japan bizzare se špatnýma efektama a afektovaným přehráváním. Několik scén je tam ale hodně cool. Celkově za lepší 2*, nebýt toho konce, tak za 3*. ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Já mám Kódžiho prostě rád. Co jsem od něj viděl, to se mi líbilo. Na chvíli jsem ho ztratil z radaru, a on mezitím začal koketovat s mainstreamem, filuta! Ale ještě furt nezaprodal tu svou poťouchlou hororovou dušičku, to je hned vidět. Svěří mu takovejhle šílenej projekt, a on do toho jde po hlavě. A podle mě se mu to hodně povedlo. Hned je vidět, že film má slušnej rozpočet a krásnou výpravu, žádný béčko rovnou na prokletý videokazety. Kódži ví co točí, a tak se nebojí občas vyrukovat s humorem, kterej obstarávají různý bizarní figurky. Ale taky má cit pro strašení, takže nikdy nezachází moc daleko. A že těch creepy scén je tam požehnaně. Hele, když jsem viděl ten název filmu, říkal jsem si "Boha jeho, to zas bude kokotina!", ale výsledek mě mile překvapil. Je to dobře natočený, je to creepy, krásně a s citem to pracuje s nadsázkou, nemá to hluchý místa, je to vtipný, svým způsobem podvratný, má to drajv. Já se královsky bavil. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Kletba sem, kletba tam nám už je to všechno jedno, ale osobně jsem se rozhodla, že se zařadím mezi prokleté asijské čubky a vyprodukuji vlastní kletbu takže - KAŽDÝ KDO DOČETL AŽ SEM, ZEMŘE !!!!! Stejně tak jako by jednou chcípnul i kdyby to nečetl, jelikož nesmrtelnej z vás hádám není nikdo. A jelikož tento koment může číst spousta lidí, na které právě dolehla má kletba, znamená to, že bych měla s mordováním kurevsky hodně práce a dost blbě bych to stíhala. Takže malá pomůcka - Do sta let a do dne u srdce Tě bodne !! Tedy až budete ve stáří chcípat na smrtelné posteli, není to přirozená smrt, jsem to JÁ a se slovy - bu bu bu ty malá pyčo - Vás vcucnu do světa kde nebudete muset koukat jak si to vyříkávaj Sadako s Kayako. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (8)

  • S rolí Kayako Saeki byla nejprve spojována Takako Fuji, která Kayako ztvárnila v originální japonské sérii, jenž čítá dva video filmy a dva kino filmy. Též si zahrála i v amerických verzích z roků 2004 a 2006. Herečka však na svém Twitteru popřela, že by měla s tímto filmem cokoliv společného. V tomto snímku ztvárnila Kayako herečka Runa Endo. (fiLLthe3DD)
  • Po závěrečných titulcích následuje ještě jedna krátká scéna. (noelcoward73)
  • Pro propagaci filmu byl pro Kayako (Runa Endo) a Toshio (Rintaro Shibamoto) vytvořen instagramový účet zobrazující vtipné každodenní životní situace s těmito dvěma duchy. (HanzoBureshi)

Reklama

Reklama