Reklama

Reklama

Insidious: Poslední klíč

  • USA Insidious: The Last Key (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Čtvrtá část kultovní série Insidious odhalí záhadnou minulost vyhledávané parapsycholožky Elise. Ta v mládí žila v malém městě v Novém Mexiku, její domov však byl zároveň domovem temných sil, a tak netrvalo dlouho a její život se obrátil naruby. Nyní ji nejnovější klient přivádí zpět do domu hrůzy a Elise se musí vyrovnat s vlastní děsivou minulostí. (Falcon)

(více)

Videa (11)

Trailer 2

Recenze (293)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nic světoborného již asi tahle skomírající série nenabídne. Stále dokola - co s hororem, který nestraší, ale snaží se jen diváka vylekat? A ruku na srdce - lekačky typu - bum prásk padající hrnce - které přestanou fungovat už po té první, zvládne natočit kde kdo. A přeci tentokrát zcela nezatracuji, jelikož pár světlých momentů by se našlo. Film je nejsilnější v civilních scénách - pronásledování psychopatem v domě, objevení týrané osoby či zjištění, že někteří duchové jsou až příliš živí. A také důraz na fakt, že nositelem nejhoršího zla je vždy člověk. Z Lin Shayeové se stává sympatická ikona současného hororu. Ovšem cesta do kina je zbytečná, tuhle oddechovku pro náctileté zvládne člověk hravě v klidu domova. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Tahle série začíná bejt lehce InSHITdious a tak tu máme po trojce, která se odehrávala před jedničkou, čtyřku, která se odehrává po trojce, aby následně poukázala, že příběhově přesně ukazuje, že dál byla jednička, po který byla příběhově dvojka éééé co to do piče? No jo, prostě mi přijde vtipný, jak bába, co vytuhla už na konci jedničky, hraje hlavní roli i ve čtyřce a když si na začátku filmu sundavala košili, dostala jsem nefalšovanej strach, že bude hanbatá scéna a já vrhnu popkorn na dvojici přede mnou. Každopádně by to byla super lekačka a nefalšovanej děs. Krom toho, že film mě místo děšení uspával, jsem nemohla z těch dvou hovad co babce pomáhaj, jelikož ten pupkatej vousáč vypadal jak parodie Travolty z Pulp Fiction jak účesem tak vohozem a ten druhej zas připomínal toho lofasa z reklamy až jsem čekala kdy zahlásí "Air bank, i banku můžete mít rádi." Ostatní postavy taky parádní - mrdlej táta, zbabělej brácha, mrdlej týpek z baráku a korunu tomu nasadil děsivej "Paklíč" kterej měl být určitě velmi bubu, ale buddhožel byl jen k uzoufání trapnej flastr místo dokonalý psycho báby v černym z jedničky. Velký plus za to, že příběhově se to uzavřelo a pětka by tak neměla vzniknout...i když prachy jsou prachy, takže možná se dočkáme i InSHITdious 5: Doslov a InSHITdious 6: Předmluva ()

Reklama

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Byť si osobně myslím, že by se to mělo spíš jmenovat, poslední píšťalka, tak chci jenom takhle z úvodu napsat, že mně asi nejvíc bavila trojka. Ale tenhle film, určitě neni horor, komedie možná, kriminálka rozhodně, drama které zahraje na citečky a zasáhne každého, na jeho nejnitěrnější citečky, až se srdíčko rozpláče, to tenhle film rozhodně je.Takže ve filmu je komedie, krimi a rodinné drama, hororu je tady asi tak dvě minuty a srdce je sval, nedokáže tedy plakat. Jeden by řekl, že když někdo hraje v takových filmech jako Contracted 2, 2001 maniaků a 2001 maniaků: Pole vřískotu, tak třeba něco pochytí, třeba jak udělat atmosféru, nebo nějakou nechutnost, či něco co tvoří horor, hororem. Ale néé, kdepak, jo bubák je sice okopírovaný z filmu Hellraiser: Svázaný s peklem a to je všechno, na co se tady tvůrci zmohli. Ale zase, víte co je vtipný, když přestálý čtyřicátníci, balí o dvacet let mladší holky, s tím, že jako v pohodě, to bylo fakt dobrý. Navíc Angus Sampson, si tentokrát sebou nevzal tričko s OBROVSKÝM Lundgrenem, takže mé hodnocení je celkem jasné. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Táto séria je už definitívne vyčerpaná. Už predchádzajúci diel pôsobil dojmom, akoby do tohto univerza ani nepatril, ale aspoň sa stále jednalo o solídnu žánrovku, ktorá bez problémov fungovala samostatne, takže som s tým nemal problém, ale v tomto prípade už ani omylom. Možno sa snaží zase trochu viac zaradiť do tejto série, ale celé to padá na zúfalo nezaujímavom scenári. Akoby ho dostal na starosť nejaký netalentovaný debutant bez skúseností, nechápem, ako toto mohol napísať samotný Leigh Whannell, ktorý napísal aj predchádzajúce diely a viaceré iné kvalitné žánrovky. Jedine úvod z minulosti pôsobí ešte celkom nádejne a aj tie postavy mi za tých pár minút výborne sadli, takže keby sa film venoval im, asi by ma bavil, ale po prenesení deja do súčasnosti, kde už vlastne zostane až do konca sa to zhorší a už ma to vlastne vôbec nezaujímalo. Celkovo zase nemôžem povedať, že by to bol nejaký brak, predsa len stále sa jedná o áčkový horor zo slávnej série, takže určité parametre to spĺňa, ale čo z toho, keď som si tu nevedel nájsť vôbec nič, čo by ma zaujímalo. Filmu úplne chýba gradácia, kedy by sa mohol divák tešiť a zároveň obávať zo stretu s hlavným zlom, tu má hlavný démon nejaký rešpekt jedine v úvode, inak vôbec, celé je to len také vlažné, bez náboja a nejakej snahy zaujať, tvorcovia vedeli, že film zarobí už len kvôli menu a viac ich nezaujímalo. Inak ten jeden zvrat sa im celkom podaril, to som nečakal, aj keď tiež to už nie je nič originálne, ale to je tak všetko. Po hororovej stránke je to rovnako veľká bieda, nulová atmosféra, napätie zanedbateľné a samotné hororové sekvencie úplne nevýrazné. Dokonca ani démon samotný sa mi nepáčil. A zachrániť to už nemôžu ani postavy, lebo tie jediné zaujímavé sú len v minulosti. Lin Shaye je možno žánrová legenda, ktorá neodmysliteľne parí aj do tejto série, ale nemá na hlavnú postavu a tí dvaja asistenti sú omylom série, tí to len kazia. Aspoň tie dve mladé dievčatá sú celkom sympatické a aj to obstojne zahrali. Režijne môžem pochváliť len solídny vizuál, ale to je všetko, po hororovej stránke je to takmer nulové. Takže ďalší diel už radšej nie, séria je vyčerpaná viac, než dosť, tu už žiadny potenciál nie je. 45% ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Po dlhých rokoch je Elise nútená vrátiť sa do domu, v ktorom vyrastala, pretože duchovia, ktorých velmi dobre pozná, terorizujú terajších vlastníkov. Bude nútená postaviť sa všetkému, čoho sa desiatky rokov obávala a navždy skoncovať s desivými tajomstvami, ktoré sa v útrobách domu skrývajú. - U mňa velmi velká spokojnosť. V podstate jediné, čo mi u tohto hororu prekážalo, boli trochu nevhodné humorné vsuvky charakterov hraných Leighom Whannellom a Angusom Sampsonom. Mám týchto borcov rád a cením si všetko, čo pre tento žáner robia, ale keď sa už od začiatku režisér snaží budovať celú zápletku na emóciách spojených s Lin Shaye, trochu to kazí dojem. Herecky je to absolútne bezchybné a tolko hororových hviezd pokope tu už dlho nebolo. Lin Shaye sa po sedemdesiatke stala hororovou hviezdou a som zvedavý, kolko toho ešte stihne, ale aj tak jej vplyv z hororových kroník nikto nikdy nezmaže. Zaujímavo sa mi pozeralo aj na výmenu generácií. To dievčatko, ktoré hralo Elise v mladšom veku, bolo velmi presvedčivé a má podla mňa pred sebou velké veci. Josh Stewart hral tiež dobre a miestami z neho až mrazilo, rovnako ako z Javiera Boteta, ktorý konečne dostal trochu viac priestoru. Za pozornosť stojí velmi dlhý úvod, ktorý som v poslednej dobe zaznamenal len v The Hatred a tento štýl začatia príbehu sa mi velmi páči a považujem ho za najideálnejší spôsob práce s flashbackmi. Ďalší výborný príspevok do série, ktorá si ako jedna z mála drží vysokú kvalitu v každej časti a už teraz sa nemôžem dočkať tej ďalšej. + Lin Shaye + Javier Botet + Leigh Whannell + Joseph Bishara + herečka z Resident Evil: The Final Chapter + herec z The Collector, The Collection, The Neighbor a Cold Moon + herec z The Lords of Salem a The Exorcist + herečka z Smiley + herečka z Mercy a Day of Reckoning + herečka z Villisca + herec z Get Out + herečka z House of 1000 Corpses + herec z Hangman + herec z The Conjuring, Bone Tomahawk a The Conjuring 2 ()

Galerie (25)

Zajímavosti (6)

  • V oficiálním traileru můžeme vidět scénu, ve které figuruje údajně nejošklivější modelka světa Melanie Gaydos. Ve filmu, minimálně ve verzi distribuovanou pro česká kina, se ale tato scéna neobjeví. (Kejf.)
  • Ve scéně, kdy  Elise (Lin Shaye) hledá dveře do nemocnice, otevře jedny dveře, kde zahlédneme Daltona (Ty Simpkins), chlapce z prvního dílu, který se také objeví i na konci. (Delock)
  • Film byl natáčen pod krycím názvem „Fallout“. (MeanWhile)

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama