Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šest žen spojuje hrozné tajemství z doby, kdy byly chovankami internátní školy, ve které pevnou rukou vládla jeptiška Ursula. Když Ursula zjistila, že jedna z nich, patnáctiletá Mary, čeká dítě s místním knězem, rozhodla se ji očistit od hříchu. Maryiny kamarádky byly svědky jeptiščiny krutosti a kamarádce pomohly. Od té doby už jeptišku nikdo neviděl a škola byla zavřena... O mnoho let později je Mary brutálně zavražděna. A nejen ona. I další bývalé chovanky školy za záhadných okolností umírají. Ostatní jsou nuceny se opět spojit a společně s Eve, dcerou Mary, a jejími přáteli nalézt příčinu vražd. Vše nasvědčuje tomu, že Ursula se vrátila, aby se pomstila těm, které jí ublížily... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (80)

TO 

všechny recenze uživatele

Všude samá voda, ještě víc jak v Dark Water. Z vody vstanuvší duch jeptišky je trikově docela povedený. Ještě koukatelné béčko, na pohled vcelku pěkné, jinak jedno z mnoha, od produkce Brian Yuzna bych více snad ani nečekal. Stejnou divnou pointu jako zde jsem nedávno viděl v jiném hororu, který nebudu prozrazovat, ale určitě jste ho také viděli. ()

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Horrorový žáner dlhodobo trpí brutálnou absenciou originálnych príbehov. Zabaliť recyklát do relatívne vkusného balenia je síce menej barbarské, ako ho zabaliť do použitého zdrapu toaletného papiera, ale časy, keď bol hladný horrorový fanúšik vďačný aj za ten "pekný obal" sú už dávno preč. A mimochodom, mníška, vynárajúca sa z vane s chrupom po záručnej lehote vo vás vyvolá asi toľko strachu, ako deduško Večerníček navlečený v rubáši Belu Lugosiho. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 4/10 Děj 3/10 Hudba 6/10 Efekty 5/10/// jakš takš zvuková stránka, triky patří mezi to lepší -po herecké stránce žádná sláva, je to duchařina která spíš nudí, příběh je na ranu (hlavně závěr)/// Kdysy dávno, kdesi ve Španělku je jedna třída holek které učí jeptiška. Ta když zjistí, že jedna studentka zhřešila (zřejmě jí to záviděla), tak se ji snažila dost nevybíravým způsobem očistit. V tom jim napomoc přispěchaly kamarádky a Jeptišku srazily do vany s vodou, když ani to nepomohlo, tak ji utopily, aby byl klid. No a ona se o 18 let později jako duch mstí, a odpravuje jednu ženskou za druhou (trošku to připomíná Nezvratný osud). Dává to smysl? No možná jen v tomto žánru. Pokud pominu zpracování, tak film ničím moc nezaujme, spíše čekáte jestli se něco stane. Vraždy vás neohromí. Herci rovněž ne. Atmosféra je dobrá, ale lekačky nefungují. Navíc závěr na styl filmu Noc s nabroušenou břitvou mi přišel jako hodně ubohej. Takže slabota./// Celkem 42%/// ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Výjimečně špatná duchařina a kupodivu ze Španěl, jsem totiž zvyklý, že odtamtud přicházejí většinou nadprůměrně zajímavé kousky. Tentokrát to ale byla trefa vedle a naprostá ztráta času. Teatrální přehrávání špatných herců v kombinaci s retardovanými dialogy i zápletkou sráží tenhle nejapný pokus o horror na mentální úroveň latinskoamerických telenovel. K tomu ještě otřepané, laciné a naprosto pitomé rozuzlení, které je v rozporu s předchozím dějem, to by býval musel neschopný rejža některé scény natočit jinak. Ale zato se mu fakt originálně povedlo zvýšit napětí hřměním bouře a blikáním žárovek. Ubohost. Jedinými jakž takž plusy jsou duch jeptišky na vodní bázi, a pak ještě tři hezké zralé Španělky v menších rolích, konkrétně ta v kuchyni podříznutá, pak ta kulhavá kozatá a třetí s harpunou. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Zpočátku to vypadalo docela dobře, dobrej námět, zápletka, jenže pak, když tam začala poletovat ta jeptiška (a nedělala takřka nic jiného než to poletování) začalo to hodně rychle upadat. Ještě v Americe to šlo, po přesunu do Španělska už jsem jen stále více ztrácel zájem. Konec pak už by jen zbytečně natahovanej slepenec klišé a nelogičností. Nejvíc mě dostala Jeptiška na křídle letadla alá Pan Tau, ještě mohla zatančit..... ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Luis de la Madrid soutěžil o Barcelonskou cenu v kategorii nejlepší režie. (Terva)

Reklama

Reklama