Reklama

Reklama

Pevnost Boyard

(pořad)
  • Velká Británie Fort Boyard
Soutěžní / Dobrodružný
Česko, 2016, 18x72-74 min

Režie:

Michael Čech

Hudba:

Paul Koulak

Účinkují:

Libor Bouček (moderátor), Jan Rosák, Anthony Laborde, André Bouchet, Monique Angeon, Agáta Hanychová, Jakub Prachař, Leona Machálková (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Legendární a ikonická soutěžní show poprvé s českými celebritami v roli bojovníků o poklad Otce Fouras. Show plná extrémních soutěží, lidských překonání a známých osobností v situacích, které jinde jen tak neuvidíte. (TV Prima)

Recenze (109)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Co k tomu víc dodat, než to že musím souhlasit s většinou komentářů přede mnou. Na originál to nemá ani náhodou a Bouček coby moderátor byl katastrofa sám o sobě. TV Prima se sice snažila přilákat diváky na známé tváře a rádoby celebrity, ale nejvíc to pohřbila tím neskutečným množstvím reklam, které mezi jednotlivé soutěže nasrala. Vždyť ty dohromady trvaly déle, nežli samotný boj o indície a prachy. Navíc mi vadilo, že se tam vesměs pořád opakovaly ty samé soutěže, přestože tohle mělo jen deset dílů. Peníze pro charitu měl každý jisté – to je chválihodné, leč kolik jich opravdu dostaly se nikdy nedozvíme, ale jinak jsem to viděl jen jako pěknou dovolenou pro pár celebrit, z nichž některé tam nepředvedly vůbec nic – spíš se ještě více ztrapnily. Naopak někteří mile překvapili. Rosák byl spíš srandovní i ty jejich hádanky a indicie, ale tak co by jsme od Primy čekali. Za nadrženého Paklíče dám průměr, ať nežeru. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Postavená byla za účelem ochrany pobřeží, pak sloužila i jako vězení. A od roku 1990 těší televizní diváky. A teď i ty ryze české s českým základem. Každý zřejmě očekával průšvih. Holt to máme už tak nějak v sobě. Nostalgie dělá divy, pomohla, ale sám o sobě to zas takový propadák není. Adrenalin zmizel, kouzlo také. Soutěžící se prostě k trezoru stejně dostanou. Leccos je jim usnadněné. Disciplíny nejsou špatné, ale vadí mi výrazné moderní pojetí. Původní se jednoduše lépe hodily k oprýskané pevnosti. Bouček se do téhle show nehodí. Tváří se a mluví stejně, jako když vyhlašuje Českou Miss. Tohle chtělo novou krev. Jana Rosáka budou diváci vždycky vnímat jako toho milého pána, co pokládá v televizních soutěžích otázky. Coby otec Fura je pokládá také, ale přísná a vážná tvář mu nejde. A pak už je to o samotných soutěžících – pokud se výběr a jejich namixování povede, potěší vtipnými glosami (ostatně jako Jakub Prachař v první epizodě). ()

Reklama

Rockerman

všechny recenze uživatele

V devadesátých letech jsem to poměrně dost sledoval. V dnešní době je to už jen odvar. Mě to celé zkazil hned první záběr na Boučka. Ten chlap mi nic neudělal, ale musí být, s prominutím, v každé prdeli a nemyslím si, že to je špičkový moderátor (hlavně ne fotbalový!!!). Hodnotit to nebudu, protože jsem to neviděl až do konce a na další týmy už zvědavý nejsem. ()

ondrula odpad!

všechny recenze uživatele

Snesu poměrně dost. Docela bych se mohl dívat na obtloustlou Leichtovou, nevýrazného Dolanského, všudesevsírajícího Koháka, vyhaslého Kotka a dokonce i arogantního Prachaře. Za žádných okolností ale nesnesu trapného Libora Boučka, resp. pohled na jeho buličí ksicht a zoufalou snahu stát se oblíbeným a slavným. Takže nevermore. No a primácká recyklace čtvrt století staré a vyšeptalé francouzské show, to hovoří samo za sebe, je to špatný nápad. Produkce na Primě musí mít fakt koule. ()

Trixinka 

všechny recenze uživatele

Měla jsem z toho docela velký strach. Jak může dopadnout české podání jedné z mých nej soutěží? Objektivně musím uznat, že to není zase tak špatné. Ano - originálu se to nevyrovná ani zdaleka, Bouček není nejlepší volbou moderátora, některé soutěžní party stojí za houby a Rosák ala otec Fouras škoda mluvit. Ale i tak se najdou světlé a vtipné momenty - prozatím např. díly s týmy Dejdara, Prachaře, Čenského, Neumannové. ()

Galerie (106)

Zajímavosti (6)

  • Všechny soutěžící celebrity za svoje vystoupení v Pevnosti Boyard neobdrží honorář přímo, ale je poskytnut dané charitě, za kterou soutěží. Částka je vždy stanovena na 10 000 Kč. (CANNIBAL)
  • Disciplíny jsou stejné jako ve francouzské verzi. K prvním sedmi dílům se v české verzi objevilo 43 různých disciplín, včetně tří různých forem hádanek Otce Foury (Jan Rosák). Jsou jimi Věž, Telefonní budka (obě již od 1. dílu) a Mumie (poprvé v 7. epizodě). (Zdroj: Wikipedia.cz)
  • Celkem soutěžící vyhráli pro dobročinné účely 3 643 420 Kč, což je průměrně na skupinu 202 412 Kč a 40 482 Kč na soutěžícího. (mar48)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno