Reklama

Reklama

Pán prstenů: Návrat krále

  • USA The Lord of the Rings: The Return of the King (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Nadchází čas rozhodující bitvy o přežití Středozemě. Putování jednotlivých členů Společenstva prstenu se dostává do poslední a rozhodující fáze. Čaroděj Gandalf, elf Legolas a trpaslík Gimli spěchají s dědicem trůnu Aragornem na pomoc zemi Gondor, která odolává ohromnému Sauronovu vojsku. Hobiti Frodo a Sam se v doprovodu Gluma snaží dostat hluboko do země Mordor, kde musí v ohních Hory osudu zničit magický Prsten moci. Jedině tak bude síla mocného pána temnot Saurona zlomena. Podaří se jim naplnit poslání Společenstva a zachránit Středozem? A za jakou cenu? (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (1 657)

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden ze 100 filmů, které musíte vidět, než umřete (spolu s 1. a 2. dílem). Jeden z 500 největších filmů všech dob časopisu Empire. Celosvětově divácky úspěšný film. Zcela geniální filmové zpracování jedné ze základních knih fantasy a jedné z nejlepších knih 20.století vůbec. Velké bitvy sil dobra proti silám zla, Frodova pouť a zničení Prstenu, prohlášení Aragorna králem. Dojatý i nadšený, stále nechápavě kroutím hlavou, jak se taková krása, tak bohaté a dokonalé davové scény, tak geniálně odlišné a přitom perfektně živoucí postavy ze složitého světa Středozemě vůbec daly vytvořit. Oficiální trailer (přímý odkaz): http://www.youtube.com/watch?v=WIrRJ8bCZYQ&feature=PlayList&p=A0944C2691348782&playnext=1&playnext_from=PL&index=32 ()

Melies 

všechny recenze uživatele

10 / 10 Ako mám opísať neopísateľné? Ako mám mne známymi slovami a frázami obsiahnuť všetku tú nekonečnú a neuchopiteľnú krásu, ktorej som bol svedkom? Ako mám aj naďalej žiť s vedomím, že nikdy na vlastné oči neuvidím šíre rohanské pláne a západ slnka nad vrcholkami Hobitínu, s vedomím, že nikdy neochutnám elfský chlieb a neschladím si hrdlo vychýreným trpasličím pivom, s vedomím, že nikdy nenavštívim Šedé prístavy a nezanechám tento krutý, starý svet ďaleko za sebou? ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Sice porvé když jsem to viděl, tak jsem to považoval za skvělej film, ale měl jsem pocit jako kdyby tomu něco scházelo, jenže když jsem viděl tu nejnabušenější rozšíenou verzi, která existuje, tak jsem okamžitě změnil názor a teď už bych váhal, kterej z těch tří dílů je nejlepší, protože 4 hodiny utečou jako voda a nezanechaj jedinej náznak nudy nebo něčeho podobnýho, prostě čtyři hodiny přeplněný skvělými efekty, naprosto dokonalou hudbou, bezchybnými hereckými výkony a nezapomenutelným dějem, který celou tuhle trilogii uzavírá, tak jak se sluší a patří a tentokrát mi dokonce nevadil ani ten zdlouhavej konec, prostě paráda ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Bála jsem se, že tři a půl hodiny v kině nevydržím sedět, ale opak je pravdou. Co se týče fanoušků knihy (mezi které patřím) - jsou zde opět výrazné odchylky v ději, něco málo přibylo, hodně událostí chybí, ale není možné převést 300 stránkovou knihu na plátno otrocky tak, bez invence, slovo od slova (tedy lze, ale výsledek by byl tragický). Takže dějové rozdíly jsem se snažila nevnímat a soustředila se na zpracování, dojmy, prostě na film. Technická stránka je dokonalá - kamera, efekty (až na pár míst, které vypadají trochu uměle - podle mého třeba Minas Morgul a zelený sliz á la armáda Mrtvých), střih, zvuk i výprava. Fantastická výpravná hudba Howarda Shore "jenom" ještě víc umocňuje emoce a napětí. Navíc mě fascinuje, s jakou láskou a pečlivostí do všech detailů byly vyrobené všechny kostýmy, rekvizity, lokace a města. Pozadu ale v žádném případě nezůstává ani ta druhá stránka filmu - režie a herecké výkony. Peter Jackson dokázal, že je fantastický vypravěč plný svěžích nápadů a spousty invence. A herci jsou kapitolou sami pro sebe. Elijah Wood i Sean Astin jsou bezchybní, zdatně jim sekunduje Andy Serkis jako Glum, což je asi nejzajímavější postava celého filmu. Legolas je jako obvykle dostatečně vznešený (já vím, nehraje, jenom stojí rovně a hezky se tváří a pěkně vypadá, ale prostě... pěkně vypadá O:-)) a Gimli legrační, ale moc prostoru zde nedostávají. Ani s charismatem Vigga Mortensena to není tak zlé, jak většina kritiků psala. Je pravda, že v okamžiku, kdy se stane králem a má působit naprosto monumentálně, mu něco mu chybí, ale dá se to překousnout, předtím ale do své role padne skvěle. Ian McKellen je již tradičně hodně přesvědčivý a mě osobně překvapil Billy Boyd jako Pipin. Snoubící ve své postavě dětskou zlobivost a zvědavost a naopak moudrost získanou dlouhou nebezpečnou cestou a odvahu na hobita nevídanou (obzvláště v Minas Tirith) - prostě nemá chybu. Tenhle film je zřejmě nejlepší z trilogie, nejlepší fantasy, jaké kdy bylo natočeno a pro mě i jeden z nejkrásnějších filmů, jaký kdy vznikl. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Návrat krále měl před sebou úkol nejtěžší, ale vše dopadlo skvěle. Uzavření velkolepé trilogie kvůli desítkám postav narostlo do obří stopáže. Pán prstenů bude těžko hledat sobě rovného, protože Jackson v době natáčení ještě neměl takové technické možnosti a vyloženě si vyhrál s maskami, kulisami i reálnými lokacemi, které lépe vtahují do děje než přeplácané digitální efekty. Závěrečná bitva je dechberoucí a následné loučení emociální bomba. Tolkien by byl jistě spokojený. ()

Galerie (195)

Zajímavosti (206)

  • V záverečnej bitke pred bránou Mordoru úplne vymizli kone, na ktorých sa tam vojsko dostalo. (Hudino)
  • Ačkoliv po bitvě na Pelennorských polích Gimli (John Rhys-Davies) poznamenal, že armáda mrtvých mužů z Dunharrow by se Gondoru náramně hodila v dalším boji s Mordorem, Aragorn (Viggo Mortensen) je moudře propustil, jak jim slíbil. Protože Sauron (Sala Baker) vládne i nad světem přízraků, mohl by mrtvé muže svými iluzemi v boji snadno obrátit proti gondorským. (Nick321)
  • Po dotočení posledních scén daroval Peter Jackson jeden prsten Andymu Serkisovi (Glum) a druhý Elijahu Woodovi (Frodo) jako dárek. Oba byly samozřejmě použity při natáčení a každý z herců si myslel, že právě on má ten jediný. (Duoscop)

Související novinky

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

22.12.2023

Americký filmový průmysl v blízké budoucnosti možná čeká spojení obřích firem, které by se zapsalo do historie. V první polovině tohoto týdne totiž v New Yorku proběhla jednání mezi šéfy studií… (více)

Lord of the Rings in Concert

Lord of the Rings in Concert

09.11.2023

Cesta „Společenstva Prstenu“ je u konce, rozhodující bitva o Středozem začíná! Vychutnejte si dramatický závěr celé trilogie v unikátním filmovém představení za doprovodu živé hudby oscarového… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Reklama

Reklama