Reklama

Reklama

Sebevražedný oddíl

  • Česko Sebevražedný oddíl 2 (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Režisér James Gunn uvádí akční dobrodružství superhrdinů Warner Bros. Pictures Sebevražedný oddíl, těšte se na partu nejdegenerovanějších delikventů světa DC, kteří umírají touhou zachránit svět. (Vertical Entertainment)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (819)

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $185miliónov║ Tržby USA $55,817,425 ║ Tržby Celosvetovo $168,657,565▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $9,624,146║ Tržby za predaj DVD v USA $5,960,590 ║ Mega brutal haluz roka. James Gunn je iný blázon, či riadne perverzný úchil, že mu Warneri všetky tie bláznivé krvavé serepetičky vôbec dovolili. Vybláznil si sa priam dokonalo. Bizard na každom kroku, brutálne až po okraj, zábavná premisa nechýba, bavil som sa kráľovsky. Možno o kapičku lepší spád a mohla to byť bezkonkurenčná jazda. No ale na tento rok aj tak široko ďaleko jeden z najlepšpích filmov vôbec, ktorý si môže veselo ruky podať aj s takým Deadpoolom. Herci štandardne dobrý. Akcia delikátna. /videl v kine: 85%/ ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Gunn má super nápady a nebojí se je použít, sympatickou drzost i cit pro efektní klipy. Ale je jako dítě s ADHD, které furt potřebuje nové a nové rozptýlení a nevnímá, že si hraje na prázdné zápletce, prázdném příběhu i prázdných postavách. Při přemrštěné stopáži a skromných kulisách ta bezobsažnost přeci jen bolí. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Kdyby se tady všude váleli čůráci a ty bys řekl, že je musím v rámci boje za svobodu všechny sežrat, nemám s tím problém." Tak už vím, kam nepojedu na dovolenou. Ostrov Corto Maltese se mi prostě nelíbí. Diktátor, vojáci ani mimozemská hvězdice nejsou moje oblíbený turistický atrakce. Ledaže by se mnou vyrazil Sebevražednej oddíl pod vedením Bloodsporta, kterej by si z obětovanýho týmu 1 vzal Harley, Savanta a lasici Weasela. S těma byla sranda. Vlastně jsem se docela bavil, i když tohle obvykle není můj šálek kryptonitu. Ale kdyby všichni superhrdinové mysleli na mou zábavu tak svědomitě jako tahle sebranka, tak bych se jim zase tak moc nevyhýbal. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Začnem menšou porovnávačkou. Suicide Squad od Ayera ma bavil o chlp viac.  No na druhú stranu je to lepšie ako dvojka Strážcov. Každopádne James Gunn bola dobra volba a takýto typ filmu mu sedí. Už v Guardians of the Galaxy ukázal, že zvláda skĺbiť, niekoľko postav do filmu plného šialenej akcie a pridať k tomu Gunnov typický humor a hudobnú stránku, tak aby to nenudilo. A rovnako ako jeho predošlé dva filmy aj tento je šialene zábavný a dokonca aj prekvapivo brutálne krvavý, čo ma teší, scénam to dáva poriadny šmrnc. Prejdime k samotnému filmu. Dvojka samovrahov si ide viac menej solo, nespomínajú sa tu žiadne udalosti, čo sa stali, ale to ani nie je potrebné. Príbeh je podobný ako v prvom filme, čo nie je žiadne prekvapenie, keďže jednotka samovrahov ma väčšinou podobné misie. Zmenilo sa akurát zloženie. Vrátila sa Amanda Waller s tvarov Violy Davis, ktorá ma všetkých bláznov znova pod palcom. Do úderného tímu sa vracia Harley Quinn, Captain Boomerang a Rick Flag. Zvyšok sú nové tvare. Najviac zaujme a aj pobaví Idris Elba ako Bloodsport, John Cena ako Peacemaker, David Dastmalchian ako Polka-Dot Man a King Shark s hlasom Sly Stallonea. Je tu viac trestancov, ktorí idu na samovražednú misiu a tento krát je to doslova samovražedná misia a divák si nemôže byť istý tým, kto prežije. Druhému Suicide Squad moc nie je čo vytknúť. Možno trošku prepálené finále a taktiež mi tu chýbala nejaká čerešnička na torte akou bol Batman alebo Joker v jednotke, tu sa nikto taký neobjaví. Ale inak ani pri vyše dvoch hodinách film nenudí, šikovný strih posúva film vpred, akčné scény sa dobre dopĺňajú s tými vtipnými a herci bavia svojimi postavami. P.S.: nezabúdajte na scénu za titulkami. 85% - 4* ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Stick to your Gunn. O něco víc koulí a míň srdce než Guardians, brokovnice gagů o něco méně seřízená, ale DC má konečně to, po čem roky touží. Zábavnou jízdu s tempem a strukturou, kde postavy nevypadají jako banda nastrojených konzumentů koňských sedativ nebo jako věšáky na mizerné gagy. Marvel si měl svoje zlato lépe hlídat, ale obecně vzato, vydělali jsme na tom všichni. Sebevražedný oddíl je divoká jízda s pár kopanci a výbornou poslední třetinou, ze které pro mě trčí charisma Idrise Elby a překvapivě Joela Kinnamana. Jen tak dál, i když upřímně nechápu, jak tohle pasuje do univerza, které dalo světu sračky jako Hastrman na steroidech, Feministka začátečnice v kozačkách a Chlap, co se mračí versus Chlap, co mu zkapala Marta. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (43)

  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 55,8 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 168,7 mil. (NIRO)
  • King Shark (v pôvodnom znení Sylvester Stallone) stále dostáva stovky výstrelov, ale žiadna strela mu neprebodla kožu. Takže pre misiu by bolo nemožné implantovať mu vybuchujúci čip do hlavy. (Dajman)

Související novinky

Gadot a spol. v DC oficiálně skončili

Gadot a spol. v DC oficiálně skončili

10.10.2023

Po měsících mlžení a kontradikcí ze strany Jamese Gunna, nového lodivoda filmového DC univerza, server Variety konečně může potvrdit, že se hlavní herecké hvězdy Gal Gadot, Jason Momoa a Ezra Miller… (více)

James Gunn upřesňuje restart DC

James Gunn upřesňuje restart DC

15.07.2023

Ještě před premiérou Flashe režisér a nový šéf DC Studios James Gunn uvedl, že veškerá komiksová tvorba studia počínaje jeho snímkem Superman: Legacy bude jedno velké propojené univerzum. Již delší… (více)

James Gunn získal dohled na DC filmy

James Gunn získal dohled na DC filmy

25.10.2022

Hollywood se po delší době opět mírně otřásl v základech, to proto, že režisér a scenárista James Gunn byl studiem Warner Bros. Discovery potvrzen do role jednoho z šéfů sekce DC films. Kompletní… (více)

Kdo povede komiksovou týmovku Thunderbolts?

Kdo povede komiksovou týmovku Thunderbolts?

06.09.2022

Za pár dní odstartuje disneyovská akce D23, na které má mít kromě jiného prezentaci také šéf Marvelu Kevin Feige. Údajně nás pak čeká pár novinek, na které se nedostalo během Comic-Conu, včetně… (více)

Reklama

Reklama