Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Aladin je vzrušující příběh o okouzlujícím pouličním zlodějíčkovi Aladinovi, kurážné a cílevědomé princezně Jasmíně a džinovi, který je dost možná klíčem k jejich budoucnosti. Film režíruje Guy Ritchie, který do pohádkového přístavního města Agrabahu vnese svižnou a strhující akci. (Falcon)

Videa (14)

Trailer 6

Recenze (557)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Podstatne lepšie než sľuboval nablýskaný trailer, no rezervy film samozrejme má. trocha ma nasrali spievané scény, ktorých bolo celkom dosť, myslel som, že bez nich by to bolo lepšie, ale len do scény v ktorej Naomi Scott zaspievala výbornú a chytľavú pieseň " Speechless ". Občas je film zbytočne nablýskaný, až príliš farebný a pompézny , chcelo by to trochu spomaliť a skľudniť. Modrý Džin by mal byť ťahúňom filmu, no mne prišiel Will Smith úplne mimo. Bol skôr otravný ako vtipný a tipovo by som určite hľadal iného herca. Ako rodinný film uspokojí, ale pocit, že to šlo urobiť lepšie vás po filme bude ešte chvíľu prenasledovať...Slabšie štyri hviezdy. 70%. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Další ukázka toho, že v kině momentálně zarobí velké penízky jen pohádka. Bohužel se jedná pouze o potvrzení trendu, který Myšák už dávno moc dobře ví. Jako diváka mě to sice může štvát, ale když na to nebudu chtít koukat, tak si to zkrátka nepustím. Do kina bych kvůli Aladinovi samozřejmě nešel, jenže doma děti rostou .... :) Film mě vůbec nic nedal, herci kromě Willa lehce zaměnitelní a na jedno použití. Občas nějaká písnička potěšila, jinak je to vizuálně samozřejmě velmi krásné s finálním zvratem, který strčí Božena Němcová v každé své pohádce lehce do kapsy. 55% ()

Reklama

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Aladin je zkurvený terorista, představující pro pomalu degenerující světovou kulturu úplně totéž, co Binládin pro Světové obchodní centrum. A Guy je Vpitchie! Úplně! Pohřbít totiž svůj dřívější talent, jedinečný styl a nespornou originalitu komerčním zaprodáním se nejhoršímu rakovinotvornému kurviči dětského vkusu, který to opět bez skrupulí napálil tupým, prázdným, povrchním, ale mohutně přebarvičkovaným Boeingem plným zubokazných máršmelousů rovnou do křivozubých úsměvů mongoloidních diváků, to je přinejmenším ukázka ztráty sebeúcty na úkor hrabivé bezcharakternosti za každou cenu, nebo zoufalství. Kdejaký Sindibád, jakož i původní příběh Aladina, vám potvrdí, jak jsou Pohádky tisíce a jedné noci rozmanité, mnohdy napínavé a plné fantazie, ovšem Globální degenerátor zase vyplodil jen umělohmotný vykrmovač korporátního prasátka, ze kterého by Šehrezáda z fleku hodila sultánovi kosu na turban. Plytký až dementní buzikál „Na pandžábské svatbě 3“, kde se tři čtvrtiny hrací doby jen nějaký mimořádně odpudivý a nesympatický cigoš úlisně snaží v paláci zasunout svůj hnusně pokřivený scimitar do pochvy byť prudce píchatelné a slušně zpívající princezny, do čehož místy až trapně a násilně freščurákuje modrý Wilík. Ten ostatně v mých očích taky právě spláchnul svou veleúspěšnou kariéru, podloženou pečlivým výběrem kůl rolí, do smrdutého hajzlu osmiciferných podílů z prodejů nabubřelého a uvnitř dutého hovna zástupům slaboduchých přežvykovačů popkornu ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Na moje veľké prekvapenie to nebolo až tak zlé, aj keď miestami to vyspevovanie mi liezlo na nervy, no aspoň neiritovalo. Po vizuálnej stránke taká pastelková nádhera, ktorá by sa nestratila ani v Bollywoode, až sa čudujem, že ide o čisto americký snímok. Sympatickí herci, milá opička a vyžarovanie pozitívnej nálady. Škoda toho záporáka, mohol byť lepšie urobený, po vizuálnej aj obsahovej stránke. Lepší priemer. 65/100 ()

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Na svou animovanou předlohu hraný Aladin v mnohém ztrácí, i tak je ale jeho sledování převážně příjemným zážitkem, zejména díky nákladné a barvami hýřící velkolepé výpravě s trochu nesourodou koncepcí, ovlivněnou vším možným. Arabské prvky se tu potkávají s vlivy indického Bollywoodu (včetně tanečního čísla na závěr) či estetikou brazilských karnevalů a bohužel dojde také na breakdance a beatbox. Z hlediska děje nejde přímo o kopii, neb přibylo několik pasáží a dvě nové písničky a u některých scén bylo zpřeházeno jejich pořadí a pozměněn jejich obsah (místy k lepšímu, místy k horšímu). Will Smith s přehledem zvládá být v roli Džina hravý, vtipný i dojemný. Mena Massoud a Naomi Scott v rolích Aladina a princezny Jasmíny si oproti němu získávají divácké sympatie již složitěji a Marwan Kenzari je v záporné roli sultánova rádce Jafara se svým koženým projevem a nedostatkem charismatu vyloženě tragický. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (41)

  • Hudební sekvence „Prince Ali“ je nejrozsáhlejší hudební scénou filmu a podílelo se na ní 250 tanečníků a tanečnic a více než 200 statistů. Kostymér Michael Wilkinson se svým týmem vytvořil jen pro tyto statisty zcela od základu přes 200 kostýmů. (Zdroj: Falcon)
  • Když Jafar (Marwan Kenzari) v paláci poprvé vyvolá džina, džinova levá ruka mizí a objevuje se, zřejmě kvůli efektům na zeleném pozadí a kytkám ve vysokém květináči. (LaserJet)
  • V lednu 2018 vyšlo na povrch, že komparzisté bílé pleti dostávali hnědý make-up, aby „zapadli“ do davu. Tento fakt vyvolal rozruch mezi fanoušky a kritiky. (MeanWhile)

Související novinky

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

04.11.2022

Jako by těch bizarních filmových zpráv nebylo v poslední době dost, přišli nyní tvůrci dvou posledních Avengers filmů a taky snímku The Gray Man na Netflixu Anthony a Joe Russo s odhalením, že jejich… (více)

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

04.11.2021

Hrané adaptace klasických animovaných hitů se studiu Disney v posledních letech velmi dobře vyplácí, není tedy divu, že po Popelce, Knize džunglí, Krásce a zvířeti, Dumbovi, Aladinovi a Mulan nyní… (více)

Pokračování Cruelly už je na cestě

Pokračování Cruelly už je na cestě

06.06.2021

Studio Disney v poslední době rozhodně neotálí. Nová Cruella, jež vypráví o zrodu excentrické záporačky ze 101 dalmatinů, se totiž pomalu ještě ani nestihla ohřát v kinech ani na streamovací službě,… (více)

Reklama

Reklama