Reklama

Reklama

Žár

(neoficiální název)
  • USA The Burning (více)
Trailer

Obsahy(1)

Neoblíbený táborový správce se stane obětí kanadského žertíku, který se však nečekaně změní v tragédii. O pět let později se hrůzně znetvořený muž vrátí na místo tragédie a mezi novými táborníky, kteří jeho příběh znají jen coby zábavně děsivou historku od táboráku, rozpoutá svými ostře nabroušenými zahradnickými nůžkami hrůzostrašný masakr. (nash.)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (98)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Vedle Pátku třináctého a Sleepaway Camp by tento snímek mohl završit pomyslnou trojici nejlepších kempových slasherů z počátku 80. let. Je zde znát velká inspirace hlavně prvním ze jmenovaných, nicméně The Burning si jde svou vlastní cestou a má několik opravdu divokých scén k nabídnutí. Slušná podívaná. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Sice typická táborová vyvražďovačka osmdesátých let, která je však překvapivě lepší než její mnohem slavnější vzor "Pátek třináctého". Zdařile hororová atmosféra s několika nezapomenutelnými momenty a vskutku děsivým řezníkem, který sice pracuje jen se zahradnickými nůžkami, ale o to lépe s nimi umí zacházet. ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Ako jeden dosť nepodarený žart, môže skončiť tragicky alebo ako saskoro z normálneho človeka môže stať vraždiaca mašina. Krváčik to bol parádny a vyvážený bol dobrým napätím. V každom filme sa nájde debil a tu bol dvojitý a inteligenčný kvocient mal na úrovni hojdacieho koníka. Takýchto podobných filmov je mnoho a aj pred týmto snímkom. Dialógy patrili k tým sprostejším. Videl som veľa campových vyvraždovačiek a tento je z tých lepších. Lebo je tu dosť prítomné gore, strašidelnosť a v niektorých momentoch aj silné napätie a atmosféru dobre doplnili mrazivé zvuky. Ale jedna novinka tu aj tak bola a to vraždy záhradnými nožnicami. Ale film dopláca na predvídavosť v príbehu a nie moc sympatické postavy. Ale hlavne je to, že som sa bavil. Malo to pomalí rozjazd, ale asi po 50 minútach to začalo mať poriadne grády. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Odvar z Pátku třináctého, kde mě víc než vraždění zajímalo, jak tam kluci uhánějí holky, případně se šikanují. Při vraždách sice utěšeně stříká krev (masky a efekty měl na starosti opět Savini), ale v paměti mi uvízla jen scéna s vorem a kánoí a to spíš kvůli té chvilce napětí. Samotný popálený vrah se zahradními nůžkami nezaujal a oproti Pátku nebo Halloweenu se to nezmohlo na výraznější hudbu. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Rok 81´ byl pro slasher velice plodný. Kromě druhého Friday the 13th a taktéž druhého Halloweenu přišel na svět i Antropophagus, Vrah Rosemary a v neposlední řadě taky tenhle neprávem zapomenutý klenot. Když se řekne The Burning, automaticky si vzpomenu na brutální scénu s vorem, kde šílený Cropsy vykydlí hned 5 táborníků. Bohužel je to i jediná scéna, kde gore Toma Saviniho dostane tolik prostoru. Je tu ale naštěstí parádní atmosféra lesů, ve kterém je dostatek strachu i přes den. Logika jde stranou, ale je více než jasné, kdo je jeho divákem: hororový maniak hltající Pátek třináctého či Sleepaway Camp, a ne žádný pseudointelektuál. Pro tuhle sortu diváků to bude jen další tupá vyvražďovačka, ale pro fanoušky tábornických slasherů je Žár doslova povinností. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (20)

  • Ve Francii film vyšel pod názvem Carnage. (Chatterer)
  • Pracovní název filmu byl Cropsy. (Chatterer)

Reklama

Reklama