Reklama

Reklama

Halloween: H20

  • USA Halloween H20: 20 Years Later (více)
Trailer

VOD (1)

Šílený psychopat Michael Myers se vrátil a s ním i kletba jeho rodiny. Svůj pověstný nůž obrátil znovu proti své sestře Laurie (Jamie Lee Curtis), pro niž se noční můra stává skutečností. Tentokrát však je na střet s vrahem připravena.  Horor Halloween: H20 je v pořadí sedmým dílem klasické série, kterou zahájil v roce 1978 režisér John Carpenter kultovním snímkem Halloween (u nás vyšel na videu pod názvem Předvečer svátku všech svatých). Pokračování režiséra Steva Minera se odehrává o dvacet let později (odtud šifra v názvu snímku). Na scénu se v něm vrací jak ďábelský vrah Michael Myers, tak jeho sestra Laurie Strodeová, která jako jediná přežila jeho řádění. Nyní žije pod změněným jménem, má sedmnáctiletého syna, ale stále ji pronásledují děsivé vidiny o Myersově návratu. Není tedy překvapena, když se tak opravdu stane. Po dávných zkušenostech s nezničitelným zabijákem je však na střetnutí s ním připravena a je odhodlána sprovodit ho tentokrát ze světa definitivně. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (323)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Moje dětská srdcovka a film, který mě kdysi poslal na dráhu hororu, je místy nelogickou a velmi jednoduchou, pořád ale silně nadprůměrnou devadesátkovou vyvražďovačkou. Až mě trochu mrzelo, že ho teď 2018 "dvojka" komplet ignoruje - i když, už jen vzhledem k finále, jak jinak. Těžko odprostit se od nostalgie, pořád ale v top 3 všeho pod značkou HALLOWEEN. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Konečně! Konečně se fanoušci dočkali opravdu solidního pokračování a trvalo to jenom nějakých 17 let! Halloween H20: 20 Years Later je zřejmě hvězdami nejnabitější díl celé této série (Curtis, Williams, Gordon-Levitt, Leigh) a co je důležitější, ten film celou dobu má o čem vyprávět a nepůsobí, že byl udělaný (jenom) pro prachy. Opravdu to na mě celou dobu působilo dojmem, že se všichni lidé, kteří na tomto filmu pracovali, snažili dát tomu všemu nějaký smysl (takže hned v prvních minutách je osvětleno, že se tvůrci distancují od všech pokračování od třetího dílu nahoru a pracují jen s jedničkou a dvojkou) a hlavně že se celou tuto sérii snažili důstojně zakončit. Já musím s potěšením zkonstatovat, že se jim to povedlo. Lekačky i vraždy jsou povedené, na nic vyloženě debilního si nevzpomínám a film mi příjemně utekl. Do plného počtu mi chybí jen doktor Loomis, který bohužel zemřel dva roky před natáčením. Bylo by fajn, kdyby se s námi tento herec rozloučil právě v tomto filmu, ale s tím už nic nenaděláme… Zkrátka a dobře, tohle je pro mě ukončení této série. Následující film beru něco jako plivnutí do tváře všem fanouškům. 80 %. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Halloween mě osobně něpřijde nijak skvělý. At už to byl první díl, u kterého jsem se nebá, nebo další pokračování. První díl vytvořil archeotyp hororu, v kterém "nesmrtelná" postava vraždí z různých důvodů snad kohokoliv. To mě již po milionté nepřijde nijak zábavné a byl bych rád, kdyby se zkusilo přijít s něčím jiným.... ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

„To vám nikdo neřekl, že pasívní kouření zabíjí?“ „Ano, ale už zemřel.“ Tenhle díl ke dvacetiletému výročí se docela povedl. Sice je to necelou hodinku docela nuda (kromě scény na záchodcích na odpočívadle), ale od okamžiku, kdy se Laurie nasere a vykopne vytrínku se sekyrou, to chytá správný říz. A ten konec... Když jsem to viděl poprvé, říkal jsem si paráda, super konec, jen jsem zvědavý, jak se z toho vylížou v dalším pokračování. Radši ho ani neměli točit, protože tím ten konec zpětně pokazili. ()

DaliX 

všechny recenze uživatele

Výborné herecké obsadenie, réžia a prostredie ma pri sledovaní filmu pribili do sedačky. Možno je to zo začiatku trochu zdĺhavejšie ale keď to vypukne tak to stojí za to. A Jamie Lee Curtis (hoci by som ju za učiteľku teda nechcel) má na tom asi najväčšiu zásluhu, najviac ma pohltila scéna v ktorej sa postaví zoči voči Michaelovi Myersovi. Pre mňa najlepší Halloween z celej série a teraz ma už aj mrzí, že nakrútili pokračovanie (Zmŕtvychvstanie). ()

Galerie (26)

Zajímavosti (37)

  • V českém dabingu společnosti Intersonic jsme mohli slyšet název přeložený jako chemický vzorec vody H2O (s protaženým "Ó"). Důvodem této chyby v překladu není, že by překladatelé netušili, že ve filmu bude stříkat krev místo vody, ale čistě fakt, že americkou angličtinou se zkratka H20 vyslovuje jako „ejč-tů-ou“. (Eldrick)

Reklama

Reklama