Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hlavní postavou drsného a krvavého thrilleru je detektiv John Prudhomme, který přeložen z New Orleansu do Chicaga, kde je pověřen vyšetřováním brutální vraždy muže, který vykrvácel poté, kdy mu někdo uřízl ruku. Jedinou stopou po pachateli nápis "On přichází!" napsaný na okně krví oběti, a to se ukáže jako stopa nepříliš postačující. Zcela nový směr vyšetřování nabere v okamžiku, kdy jsou objevena další dvě mrtvá těla s odřezanými končetinami. Je jasné, že ve městě začal řádit psychopatický masový vrah, který používá uřezané části těl k tomu, aby sestavil poněkud morbidní tělo a v bizarním náboženském obřadu se o blížících se Velikonocích pokusil o znovuvzkříšení Krista. Prudhomme se pouští do boje s časem, který mu zbývá, aby se pokusil odhalit vraha a zachránit další oběti před jeho brutální zbožností. Nemá to jednoduché, kromě toho, že je vrah stále o krok kupředu, pronásledují ho vzpomínky na smrt syna a nedokáže si poradit s narůstající odcizeností mezi ním a jeho manželkou. (Intersonic)

(více)

Recenze (281)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Svižná a velmi přímá oldschoolovka. Thriller, který výrazně evokuje SEVEN a který na to už od začátku šlape bez sebemenšího úvodu, za což chválím. Nenudí, odsýpá a dokonce i pár fajn nápadů v sobě film má. Twist v poslední třetině je fajn, ale o žádný svěží vítr vyloženě nejde - což se dá říct vlastně o celém filmu. Holt taková nevybočující detektivka, u které trochu zamrzí průměrnějšího konce a absence více explicitních scén či násilí a biblické osudovosti. Průměr. ()

LINKIN 

všechny recenze uživatele

Film byl sice bez atmosféry, bez okolního děje a bez všech těch okolních aspektů, který dělaj ze špatných filmů průměrné a z průměrných dobré, ale já sem se u něj bavil. Docela mě překvapil rychlý úvod filmu a to, jak věci už během prvních minut snímku naberou spád. Myslel jsem si, že nasazené tempo zajisté nevydrží, ale byl jsem mile překvapen, když mi film v onom "strhujícím" tempu utekl jako voda. Je tam sice několik logických děr ve scénáři, ale **** dávám hlavně pro to, že mi přišel děj strašně vykonstruovaný a máločemu co se stalo v průběhu vyšetřování by mohl normální, racionálně uvažující člověk uvěřit. Jak jsem už ale napsal i přesto všechno se mi film líbil a ačkoliv se to možná někomu nebude líbit, pro mě lepší než Sedm... ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ressurection je trilerové béčko nakrútené ako áčko, čo ho zachraňuje od absolútneho zabudnutia. Bohužiaľ si ale scenáristi, režisér, kameraman a aj Lambert mysleli, že robia niečo výnimočne cool a akosi sa v tom všetci zamotali. Po odhalení vraha nás (na rozdiel od Sedem) už nič prekvapivého nečaká a ono aj tá motivácia vraha je ťažko uveriteľná (opäť na rozdiel od Sedem). Resurrection uplynie rýchlo, je solídne nakrútený, ale neviem si predstaviť, že sa niekto k filmu vracia pravidelne. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Skládání betlému z papíru už pobožného psychopata doma omrzelo, což znamená, že je nejvyšší čas přejít na hračky pro starší děti a složit si na velikonoce z krvácející stavebnice tesařova syna z Nazaretu.. Až na ten natahovaný konec a spoustu "oslích můstků" při vyšetřování poměrně obstojný thriller, když vezmeme v potaz, že Lambert i Mulcahy byli v té době dávno za zenitem. Chcete k Resurrection napsat extrémně originální komentář, jehož objevnost a novátorství vyrazí všem uživatelům dech? Tak to potom doporučuji zmínit se o podobnosti s Fincherovým Seven.. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Docela pecka. Tyhle syrový thrillery s vyšinutým psychopatem miluju a filmy, co by dosahovaly vysokejch (nebo aspoň nadprůměrnejch) kvalit zoufale postrádám.U Resurrection mě překvapilo, že na tak neznámej film je to slušně odvedená záležitost se skvělou atmosférou a pohlídaným, přehledným příběhem. Humusárny nevyznívají samoúčelně, ale zapadají do stylu filmu. Nejsou přehnaně krvavý, ale rozhodně mají sílu. Plusem je taky napínavost od začátku do konce, žádný hlušiny. Lambert (jehož podobnost s Thomasem Jane mě několikrát zmátla) se do role hodí, další velmi příjemný překvapení je relativně velká role Lelanda Orsera jakožto Lambertova parťáka (postava, která mě nejvíc bavila). Mnohem lepší, než Anamorph nebo Jezdci Apokalypsy a rozhodně plánuju další shlédnutí. A nakonec jedna hláška. (Po tom, co se najde druhá oběť - první oběť byl rybář) "Muž byl identifikován jako Matthew Leesing. Pracoval pro berňák." "No, aspoň že vkus našeho vraha se zlepšuje." ()

Galerie (36)

Zajímavosti (5)

  • Ve Francii návštěvnost přesáhla 400.000 diváků, ve Španělsku, kde film slavil obrovský úspěch, dokonce necelých 1,2 milionů diváků. (PußyMagnet)
  • Na podzim roku 1999 byl film uveden na kabelové televizi v USA. V některých evropských státech (např. Francie, Španělsko, Švýcarsko) měl film premiéru v kinech. (PußyMagnet)
  • Některé scény se natáčely v Chicagou v Illinois a New Orleans v Louisianě, ale převážná většina filmu byla natočena v Torontu v Kanadě. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama