Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hlavní postavou drsného a krvavého thrilleru je detektiv John Prudhomme, který přeložen z New Orleansu do Chicaga, kde je pověřen vyšetřováním brutální vraždy muže, který vykrvácel poté, kdy mu někdo uřízl ruku. Jedinou stopou po pachateli nápis "On přichází!" napsaný na okně krví oběti, a to se ukáže jako stopa nepříliš postačující. Zcela nový směr vyšetřování nabere v okamžiku, kdy jsou objevena další dvě mrtvá těla s odřezanými končetinami. Je jasné, že ve městě začal řádit psychopatický masový vrah, který používá uřezané části těl k tomu, aby sestavil poněkud morbidní tělo a v bizarním náboženském obřadu se o blížících se Velikonocích pokusil o znovuvzkříšení Krista. Prudhomme se pouští do boje s časem, který mu zbývá, aby se pokusil odhalit vraha a zachránit další oběti před jeho brutální zbožností. Nemá to jednoduché, kromě toho, že je vrah stále o krok kupředu, pronásledují ho vzpomínky na smrt syna a nedokáže si poradit s narůstající odcizeností mezi ním a jeho manželkou. (Intersonic)

(více)

Recenze (281)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Tenhle film by se mohl spíše jmenovat >Vraždy podle hollywoodských klišé< , ale objektivně vzato je to prostě další rutinní krimithriller s provařenou pointou, průměrný film pro průměrné uživatele žánru. Prostě zase detektív má trauma, ve vypjatých situacích prší, policajti si ve dne svítí baterkami a chvílemi má člověk pocit, že bystrosti též moc nepobrali a nakonec i ty vraždy jsou nechutné jen do té míry, aby i adolescenti a těhotné ženy v poklidu popcornové slasti vše řádně zkonzumovali a zdvižené žaludky a dávení přenechali jen chvílemi zbytečně přehrávajícím hercům... Tudíž nečekejte pranic horrorového, jak se snaží namluvit nám kategorizace filmu... Resumé: Dobrý hollywoodský průměr - a i ten Lambert je - až na ten líbací závěr - tentokráte vcelku snesitelný... Dvě a půl hvězdičky, protentokrát bezdůvodně zaokrouhleno nahoru... ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Od tohto thrilleru som cakal iba priemerny filmik, ktory sa v tom pocte podobnych thrillerov jednoducho strati, ale prekvapivo nestalo sa tak. Tento thriller mal vrazedne dobru atmosferu, aj ked bola ukradnuta zo SEDEM (1995), co mi ale nevadilo, lebo podobne filmy mam rad a krvave sceny boli natocene tiez perfektne. Christopher Lambert je u mna sympatak, bol som proste spokojny, teda omnoho viac spokojny, ako pri thrilleri TAH JEZDCEM (1992), kde si tiez Lambert zahral hlavnu ulohu... 15.10.2009 ________ Christopher Lambert - (John Prudhomme) +++ Barbara Tyson - (Sara Prudhomme) +++ Leland Orser - (Detektív Andrew Hollinsworth) +++ Robert Joy - (Gerald Demus) +++ David Cronenberg - (Páter Roussell) +++ Rick Fox - (Scholfield) +++ Jonathan Potts - (Detektív Moltz) +++ Peter MacNeill - (Kapitán Whippley) +++ Produkcia: Christopher Lambert +++ Hudba: Jim McGrath +++ ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Na úspěch Highlandera duo Mulcahy a Lambert sice nenavázali a postupně oba nenávratně uvízli v béčkových vodách (kde už vlastně dávno byli), přesto je tahle spolupráce docela slušná. Počkal, až se oběť probudí, aby jí mohl uříznout paži. Než vykrvácela, vyřízl jí římské číslice nad lopatku. Pak potřeboval druhou paži, od další hlavu, pak nohy… Další psychopatický masový vrah běhá po Chicagu a divácky atraktivní kloubení žánrů nese ovoce zhruba úvodní hodinku. Pak už se nám to lehce sype, i tak je výsledek podařený. Inspirace Fincherovým majstrštykem je patrná (holt v těchhle snímcích stále prší, policajti si nerozsvítí, ale raději vše prohledávají s baterkami), tvůrci také přidávají rodinné problémy (před rokem ztratili syna), zdaleka však nejsou tak úderní, jak v případě svého předobrazu, využívají spousty oslích můstků a s oním oparem náboženského fanatismu se dalo pracovat lépe. Všechny ty kamerové parádičky a švenky jsou spíš na škodu, řemeslně je to jinak nicméně solidní. A celkově překvapivě velká spokojenost. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Skládání betlému z papíru už pobožného psychopata doma omrzelo, což znamená, že je nejvyšší čas přejít na hračky pro starší děti a složit si na velikonoce z krvácející stavebnice tesařova syna z Nazaretu.. Až na ten natahovaný konec a spoustu "oslích můstků" při vyšetřování poměrně obstojný thriller, když vezmeme v potaz, že Lambert i Mulcahy byli v té době dávno za zenitem. Chcete k Resurrection napsat extrémně originální komentář, jehož objevnost a novátorství vyrazí všem uživatelům dech? Tak to potom doporučuji zmínit se o podobnosti s Fincherovým Seven.. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Film podobný genialitě Se7en. Bohužel se slabším obsazením, režií, střihem, hudbou, kamerou... vlastně vším :-). Hlavní role Christophera Lamberta je nevýrazná a nebýt pohledů na zjizvená lidská těla, film by byl o ničem. Na druhé možná i třetí shlédnutí někdy večer v televizi překvapivě atmosférické a bez slabších okamžiků. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (5)

  • Na podzim roku 1999 byl film uveden na kabelové televizi v USA. V některých evropských státech (např. Francie, Španělsko, Švýcarsko) měl film premiéru v kinech. (PußyMagnet)
  • Některé scény se natáčely v Chicagou v Illinois a New Orleans v Louisianě, ale převážná většina filmu byla natočena v Torontu v Kanadě. (PußyMagnet)
  • Parťákovi Johna Prudhommeho (Christopher Lambert) postřelili a následně amputovali pravou nohu. Když je však záběr na sestavené tělo z jednotlivých částí mrtvých lidí, je střelná rána na levé noze. (pemap)

Reklama

Reklama