Reklama

Reklama

Alfred Hitchcock uvádí

(seriál)
  • Česko Příběhy Alfreda Hitchcocka (více)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (1985–1989), 29 h 22 min (Minutáž: 22–90 min)

Předloha:

Ray DeLaurentis (povídka), Margaret Millar (kniha)

Scénář:

Michael Colleary, Buck Henry, David Chase, Roald Dahl (více)

Hrají:

Alfred Hitchcock (a.z.), Andy Garcia, Stella Stevens, Michael Sarrazin, Ken Foree, Andrea Roth, Van Johnson, Gwynyth Walsh, Clive Revill (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(77)

Obsahy(1)

Mistr napětí nabízí příjemné mrazení v zádech. (oficiální text distributora)

Recenze (54)

mikulem 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Viděl jsem asi 10 epizod, z toho 2 mě v závěru opravdu šokovaly - NIGHT FEVER a MAN ON THE EDGE. Za ty 2 dávám ****, jinak je to spíš průměr. Jak je vidět, jméno Hitchcock je stále dobře prodejný trademark, ale klasika je klasika - ALFRED HITCHCOCK PRESENTS z 50. let má lepší atmosféru. ()

marko66 

všechny recenze uživatele

Najviac sa mi páčilo asi prvých 10-15 častí. Niektoré časti boli lepšie iné zas doslova hlúposti ktoré nerozumiem ako sa do seriálu mohli dostať, nadobudal som pocit že sa môže stať v príbehu už čokoľvek, napatie sa postupne vytratilo. Som už skoro pri sedemdesiatej časti tak chcem to dopozerať ale už teraz možem hodnotiť 3* lebo už to lepšie aj tak nebude. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Niektoré epizódy sú vynikajúce, niektoré trocha poslabšie, ale ak by som to mal všeobecne zhrnúť, tak musím skonštatovať, že sa jedná o veľmi podarený projekt. Najmä keď všetky tie krátke, viac či menej strašidelné, filmy osobne uvádza sám majestátny Alfred Hitchcock. Vážim si ho ako priekopníka v oblasti filmového napätia. Rešpektujem ho ako mimoriadne kreatívneho scénaristu a geniálneho režiséra. Milujem jeho čierny humor a obdivujem jeho prácu. Preto viem, že ak mi takáto kapacita doporučí si niečo pozreť, tak to určite bude stáť za to. **** ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Je to naprosto úctyhodné, zejména množstvím nápadů a point. Oproti sérii z padesátých let však přece jen méně originální, motivy se více opakují, překvapení v závěrech povídek už není tak veliké, neboť stavba point je mnohdy až stereotypní. Ovšem při množství epizod si lze stěží představit, že by to mohlo být jinak. ()

Stegman 

všechny recenze uživatele

Z 80 epizod jsem jich viděl 21 - vybral jsem si ty vysoce hodnocené nebo ty, pod nimiž byl podepsán někdo slavný. Jako nejlepší (*****) bych označil epizody Hráč z Jihu, Bang! Zásah!, Perfektní plán. Doporučuju (****) ale i epizody Životně důležitá operace, Poslední kapka, S vraždou na mysli, Diamanty nejsou navždy (s G. Lazenbym). A zbytek? Průměr až podprůměr. Pro zajímavost se ale také podívejte na mladičkého J. Phoenixe (Výjimečně dobrý konec). Ze slavných jmen mě nejvíc zklamali režiséři těchto epizod: Láhev, Pod vlivem alkoholu. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (6)

  • Episodu 23 s názvem "Láhev" natočil Tim Burton, který se postavil také před kameru. (ČSFD)

Reklama

Reklama