Reklama

Reklama

Věřte nevěřte

(seriál)
  • USA Beyond Belief: Fact or Fiction
Mysteriózní / Thriller / Fantasy / Horor / Sci-Fi
USA, (1997–2023), 49 h (Minutáž: 44–60 min)

Hrají:

Jonathan Frakes (průvodce), James Brolin (průvodce), Johnny Whitaker, Don LaFontaine, Joel Gretsch, Jewel Staite, Hector Elias, Emily Holmes, Frances Bay (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(51)

Vyzkoušejte si svůj úsudek! Uhádnete, které z pěti nabízených příběhů napsal scenárista a které přinesl sám život? Zahrajte si s námi neobyčejnou hru s tajuplnými příběhy... (oficiální text distributora)

Recenze (586)

Dudek 

všechny recenze uživatele

Tady jsem opravdu váhal, jak mám hodnotit. Věřte - nevěřte byl totiž kult mého mládí, i když jsem seriál nesledoval, znal jsem z vyprávění mých kamarádů snad každý díl. Tyto tajemné povídačky s velice temnou atmosférou mě děsily. Nestydím se, když přiznávám, že jsem někdy dokonce ani strachy nemohl usnout. Bál jsem se zlých bytostí, které nás obklopují, aniž bychom to věděli a stejně tak i všeho toho nadpřirozena. Na táboře jsem býval posledním, kdo zamhouřil oka, neboť jsem neustále myslel na to, co se mi všechno může stát. Jenže pak jsem jednou na seriál narazil v televizi, a to byl zásadní zlom mého mínění o něm. Zjistil jsem, že ústní podání je mnohem strašidelnější než to filmové. Navíc herecké výkony byly naprosto nepřesvědčivé a efekty působily dost levně. A to mi bylo líto. Strašidelné příběhy (jejich základy bez trapných dialogů) sami o sobě nabízejí povětšinou velice zajímavý potenciál, který by šel určitě využít mnohem lépe. (Obnoveno ze zálohy) ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Najmystickejší seriál, z ktorého mi vždy nabieha husia koža. Do jedného príbehu ( vzhruba 8 minút ) nasiaknu celú energiu strachu, kde ste radi, kedy máte čistý pohľad a nástup hudby či kameramanské klamanie tela považujete sa zrod mrazivej neistoty. Jonathan Frakes svojím úškrnom udáva desivé tempo najmrazivejšiemu seriálu a vôbec ma nezaujímajú reálne pseudoprepojenia so "skutočnými udalosťami". Podstatný je pre mňa divácky zážitok, aký som pociťoval už od detstva pri spomienkach na to... ()

Reklama

CANNIBAL 

všechny recenze uživatele

Pokud jde o tento seriál, horko těžko se mi ho hodnotí. Ty povídky, co se měli „jakože“ stát, byli natočený pěkně a po umělecký stránce to beru. Tam se tvůrci perfektně vyřádili. Samozřejmě ty co se opravdu reálně stali, těch je jako šafránu. Nanejvýš tak třeba dva kamioňáci, co na stejným místě v rozmezí pěti let havarovali, a zachránili si mezi sebou život. Tomu bych mohl i uvěřit. Na druhou stranu ty fiktivní příběhy, byli často dost uhozený a do tohohle seriálu neměli být vůbec zařazený. Nejsem tak naivní, abych věřil na upíry, vlkodlaky, a super indiánskou kletbu. Nebo na ducha mrtvý ženský, co jen tak s chlapama flirtuje, děla dohazovačku, anebo láme srdce proutníkovi, to bylo už vážně trapný. ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

"Ó, duchu temnoty, nastal čas, abys tu spravedlnost sjednal zas!" Velmi rozporuplný seriál. Na jedné straně několik geniálních hororových příběhů (upíři v nemocnici mě docela vyděsili), na druhé straně spousta hloupých klišé a dementní dialogy jako z reklamy na Velkopopovického kozla ("Jó, Time, takový stoly jako ty už dneska nikdo nedělá"), ještě navíc umocněné nedobrým dabingem (Filip Švarc a Miroslav Saic jednoho brzy omrzí). Pokud se chcete jen bavit a bát, je tento seriál na večer ideálním, nicméně mě zaráží, kolik lidí (i zde) je schopno tvůrcům uvěřit, že se příběhy vydávané za pravdivé opravdu staly. (52.) ()

Okara 

všechny recenze uživatele

Pro mě spolu s Akty X jeden z nejpovedenějších mysteriózních seriálů, který sází především na velké množství krátkých příhod, z nichž si každý vždy alespoň jednu vybere. Jako bonus se nám dostává možnost otestovat si své dedukční schopnosti při rozpoznávání pravdy od fikce. Bohužel ale šmrnc a kouzlo prvních epizod pro mě vyprchalo překvapivě rychle. Největší leknutí 3x07 poslední příhoda. 60% ()

Galerie (110)

Zajímavosti (16)

  • V Rusku seriál přetočili a nasadili vlastního moderátora, v Německu mu vytvořili vlastní znělku. (JoranProvenzano)
  • Řada příběhů je inspirována takzvanými městskými legendami (urban legends). (L_O_U_S)
  • V příběhu s názvem „Wheezer“ se jedná o psovi, kterého srazí auto. Po této události můžeme zaslechnout veterináře, který říká: „Je mi líto, nemohl jsem nic udělat.“ Z čehož lze usoudit, že Wheezer je mrtvý. Avšak během vyřčení veterinářovy věty si lze všimnout, že údajně mrtvý pes dýchá. (Worry77)

Reklama

Reklama