Reklama

Reklama

Laurie Strode (Jamie Lee Curtis) tak dlouho utíkala před tichým vraždícím monstrem jménem Michael Myers, až se rozhodla změnit taktiku. Přestala utíkat, začala bojovat. Nalákala Michaela do dokonalé pasti. Ta sklapla, jenže… Příběh filmu Halloween zabíjí začíná v okamžiku, kdy předchozí film skončil. Těžce zraněná Laurie odjíždí v doprovodu dcery a vnučky do nemocnice a v protisměru se k jejímu hořícímu domu řítí hasiči. V jeho útrobách je v ohnivém pekle uvězněný zabiják, který ji pronásledoval celý život. Bohužel, nejen kočky mají sedm životů. Uběhne pár minut a Michael Myers už zase chodí ulicemi města, které se připravuje na halloweenskou noc, a úspěšně zvyšuje počet svých obětí. Zpráva o tom, že z její pasti unikl, se dostane i k Laurie, která si je jistá, že když Michaela porazila jednou, porazí ho i podruhé. Jen bude potřebovat pomoc. Bude ale nutné přesvědčit obyvatele městečka, aby se Myerse přestali bát. (Cinemart)

(více)

Videa (14)

Trailer 6

Recenze (363)

castor 

všechny recenze uživatele

Sice látku každý uchopil po svém, ale trochu mi to připomíná nejprve živou vodu a nekorektní pojetí, které v roce 2007 přinesl do série Rob Zombie, aby ovšem v pokračování nabídl pouze děsivého obra, který jen chodí a jeho dlouhý nůž se ani chvíli nenudí. Bez děje, bez atmosféry. Režisér David Gordon Green přispěchal se svým Halloweenem v roce 2018, jeho (po)kus měl feeling sedmdesátých let. Právě John Carpenter, který to celé kdysi odstartoval, byl solidně cítit. Green zajistil výbornou práci s očekáváním a třeba jen „obyčejné“ bloudění po domě natočil velmi intenzivně. A stejně jako Zombie se rozhodl pro pokračování, které je – jalové. Začínáme tam, kde jsme skončili. Laurie s dírou v břiše odjíždí do nemocnice a v protisměru se k jejímu hořícímu domu řítí hasiči. A v jeho útrobách její řeznický brácha Michael ještě neřekl poslední slovo. Zatímco Laurie fňuká z nemocničního lůžka, tvůrci vsadili na jakési kolektivní trauma Haddonfieldu, takže proti Michaelovi nestojí jeden, ale hned celá banda zoufale otravných obyvatel městečka (asi si všichni náhle vzpomněli, že tu nějaký porcovač masa je). A opravdu není o co stát. Vraždy jsou fajn, úchvatný hudební motiv samozřejmě taky potěší. Ale zbytek je jen zručně natočené zklamání. A z „výjimečného“ Michaela dělá Green prostě jen obyčejného chlapíka s nožem. A stejně jako u Zombieho pokračování: bez děje, bez atmosféry. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

David Gordon Green se rozhodl, že natočí sequelovou trilogii k původnímu Halloweenu Johna Carpentera. Skvěle si vymyslel rozjezd (Halloween 2018) a jsem ochoten věřit, že má dobře vymyšlený i konec (Halloween končí). Nějak mu ale nedošlo, že do prostřední části vlastně nemá moc co dát. Hlavní hrdinku postavil úplně bokem a jiné nosné postavy vlastně nemá, takže udělal (kolektivním) hrdinou obyvatele Haddonfieldu. Většinu filmu tak hloupí a neschopní občané ve snaze Myerse zabít mu akorát nabíhají na nůž, aby se na konci ukázalo, že legendárního maskovaného vraha nejspíš ani zabít nejde (Wolverine hadr). Jsem zvědav, jak se tenhle "drobný" problém v následujícím dílu nakonec vyřeší. Mám totiž dojem, že tohohle pána by nejspíš nezastavila ani koupel v roztavené oceli či vystřelení do slunce... 50 % ()

Reklama

rollman1 

všechny recenze uživatele

VAROVÁNÍ: HODNOCENÍ NA ČSFD NENÍ POSLEDNÍ DOBOU VŮBEC DOBRÝM FAKTOREM K ROZHODNUTÍ, ZDA JE FILM DOBRÝ NEBO NE!!! Teď zpět k filmu. Michael je zpět, očividně přežil barbecue u Laurie doma a vydává se zpět na vraždící tůru. Tentokrát však proti němu stojí celé město. Halloween zabijí trpí jedním faktorem a to tím, že je prostředním segmentem. Tudíž se děj logicky nemůže posunout někam dál a kdo tohle čekal, je naivní jako Člověk, který před Michaelem řve ''prosím, nezabíjej mě''. Tahle část je rozhodně krvavější, sýrovější, Myers je ještě zlejší a nekompromisnější než minule a všechny oběti to pocítí po svém. Každý kdo zde hledal logiku postav nebo nějakou drámu, je úplně mimo. Jediná výtka tak patří k postavám, které přebraly hlavní štaci místo Původní trojice z filmu 2018.  Tyhle postavy nikoho nejspíše nezajímají a tak jsou tady jen jako další kusy masa pro Michaela. Laurie, její dcera a vnučka  jsou tady jen spíš jako pasivní figurky, což je škoda. Michael je klasicky totální terminátor, ale to mi nejspíše nevadí. Komu vadí tohle, tak by měl automaticky snížit. hodnocení u všech slasherů za posledních 50 let. Takže podtrženo sečteno, letošní Halloween je pitomá, ale brutální jízda, která možná zklame většinu kvůli výběru postav a jejich nelogického chování, ale mě osobně dokázala navnadit na finální souboj, který nás snad čeká za rok. Trošku mě mrzí, že má stejné hodnocení jako kdejaká srajda z Netlifxu. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Já tak přísný nebudu. I když se na druhý pohled vážně jedná o downgrade, a z Halloweenu je najednou generická akční vyvražďovačka namísto atmosférického horrorového slasheru, ty produkční kvality mu prostě nelze odpárat. Docela jsem se bavil. A i když už člověk netrne napětím jako před třemi lety, novátorský pohled na pošramocenou psychologii celého městečka mi rozhodně nepřišel hloupý anebo zbytečný. Je to sice posun do ne úplně zajímavých rovin, ale třeba ve svém závěru tahle moderní bububu trilogie překvapí. Hádám tajné katakomby pod domem, ze kterého je poslední záběr?? ()

kiddo odpad!

všechny recenze uživatele

Všechno, co člověk o nových Halloweenech potřebuje vědět, se dozví hned z úvodních titulků. V tom prvním máme shnilou hromadu beztvarého, do mrtě vydojeného bleh, z níž vypučí krásná sexy mňamka. No a než do té mimořádně mrdatelné mňamky stačíte zaklesnou zubama, tak vám ji v tom druhém sežehnou jak haldu odpadků. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (17)

  • Věta: „Evil dies tonight,“ je ve filmu vyslovena přesně 29krát. (Takeshi666)
  • Postava Doktora Loomisa (Donald Pleasence) sa niekoľkokrát nanovo objaví vo flashbackoch a dokonca má tiež niekoľko riadkov dialógu. Zaujímavé je, že jeho vzhľad nebol dosiahnutý pomocou CGI ale prácou SFX make-upového tímu na inom hercovi. (Zupan_)
  • Ve flashbackové scéně z roku 1978 Michael napadne lanem zástupce McCabea (Jim Cummings). V původním Halloweenu (1978) šerif Leigh Brackett (Charles Cyphers) reagoval na poplach v železářství a nahlásil, že bylo ukradeno lano, několik halloweenských masek a sada nožů. (Takeshi666)

Související novinky

Novinka Ridleyho Scotta v kinech propadla

Novinka Ridleyho Scotta v kinech propadla

18.10.2021

Poslední souboj, nový film režiséra Ridleyho Scotta (Gladiátor, Vetřelec), měl minulý týden v zámoří premiéru a jestli se někdo těšil, že se v budoucnu dočká více podobných historických velkofilmů,… (více)

O čem bude pokračování Halloweenu?

O čem bude pokračování Halloweenu?

30.07.2020

Režisér David Gordon Green nedávno poskytl rozhovoru serveru Total Film, ve kterém odhalil pár detailů týkajících se chystaného pokračování Halloweenu s podtitulem Kills. První zásadní informací je,… (více)

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno