Reklama

Reklama

Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství

  • USA Doctor Strange in the Multiverse of Madness (více)
Trailer 3

Ve snímku Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství filmový svět studia Marvel otvírá brány do paralelních světů a dává do nich nahlédnout jako nikdy předtím. Vydejte se do neznáma s Doctorem Strangem, který za pomoci starých známých a nových spojenců vstupuje do šílených a nebezpečných paralelních světů mnohovesmíru, aby se utkal se záhadným soupeřem. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (837)

Botič 

všechny recenze uživatele

Doctor Strange v mnohovesmíru trapností. Chápu nadšení z toho, že MARVEL zkouší žánrově nové vody. I chvalozpěvy na to, že jde o poměrně autorský film, z kterého je ta Raimiho ruka cítit celou dobu. Ale co to líné vyprávění? Dialogy, u kterých mi bylo líto, že je pronáší tahle banda postav? A ta dějová linka s Wandou? To si po WandaVision nezasloužila. Udělat z ní jen naštvanou čarodějnici s kruhama pod očima, která chodí, lítá nebo mává rukama, aby za odměnu dostala dvě emotivní scény v závěru je celkem tristní. Zajímavá reakce na DC a jeho The Suicide Squad. Pro mě bohužel v podobně stupidní kvalitě. ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem tak dlouho nepřemýšlel nad tím, jak okomentovat nějaký film. V první řadě obrovské očekávání po velice povedeném Spidermanovy kde hrál Dr. Strange dost důležitou roli. Pak jsem taky čekal rozšíření a prohloubení MCU. Navíc stále čekáme na hlavního záporáka který bude tahat za nitky jako byl Thanos...          Místo načrtnutí nějakých indícií k cestě za hlavním MCU záporákem jsem dostal vynervovanou a naštvanou Wandu (seriál WV jsem viděl, takže v tomto případě jsem problém neměl), u které bylo stejně naprosto jasné, že se na konci zachová správně. Místo kvalitního pokračování Spideho dobrodružství jsem dostal prostříhanou zkratkovitou "věc" která spěchala neznámo kam. Když by měl film klidně o 25 minut více, vůbec nic by se nestalo. Zjevně to vypadá, že Dr Strange převezme po Iron Manovy hlavní roli v obraně země. Takže by si měli ti debilové ve střižně dávat veliký pozor jak s filmy zachází.                     Oproti negativům tu máme naprosto perfektní herecké výkony. Úžasnou režii a zcela nový (Marvel-horror) koncept. Který se opravdu povedl. Mnohovesmír mě taky dost bavil.  Teď bude záležet, jestli se z těch negativních věcí K. Feige poučí a napříště se jich vyvaruje. A také že má celkový příběh pevně v rukou a vhled do Mnohovesmíru je pro nás natolik důležitý, že se tím zabýval celý jeden film. Za mě 55% a mírně nadhodnocené 3* ()

Reklama

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Jak byla jednička osobitá ve vykreslení toho, co svět Doctora Strange obnáší, dvojka na podobné laskominy v podstatě rezignuje. Až na vzácné momenty je to nečekaně zaměnitelná marvelovka (celý úvodní souboj v chrámu je hrozná zívačka), která kdyby neměla Raimiho na režijní stoličce, tak nemá vůbec nic. Jestli je chvílemi tahle generická epizoda MCU něčím zajímavá, je to Raimiho filmařským rukopisem (divoké kamerové nájezdy, hororové ladění scén). Vinou slabého scénáře, který se v konceptu alternativních vesmírů dokope akorát k "jinde se za jídlo neplatí", to ale nestačí na víc než na průměrný díl nekonečného komiksového seriálu. 50 % ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Slabota. Sklamanie a to nebudem písať o tom, že tento snímok má asi toľko spoločné s hororom, ako Matovič s objektívnou pomocou rodinám s deťmi. Nevedel som sa dočkať konca, tie dve hodiny napriek solídnemu vizuálu v tempe, aj tak príliš nedokážu zabaviť. Je to ako film bez chémie a charizmy. Aspoň že sa podarilo tú Ameriku zachrániť - to si robia normálne piču s tým vymývaním mozgov - čistý grc. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Lhala bych, kdybych řekla, že jsem se nebavila. Bavila, a to dost. Vizuál je hodně zajímavý, hravý a fakt zábavný. Během filmu jsem si byla jistá, že tomu dám 4*, ale čím víc nad tím přemýšlím, tím víc si uvědomuji, jak moc je příběh vlastně nedotažený. Kdo neviděl WandaVision, nemá absolutně šanci pochopit Wandu jako postavu, v seriálu jsme mohli sledovat její pozvolný přerod ve Scarlet Witch a díky tomu pochopit i její motivy a emoce v tomto filmu, pro mě je Wanda momentálně nejzajímavější postava MCU, ale zároveň se naplnily mé obavy z této fáze MCU, že začneme být přehlceni filmy i seriály a jedno bez druhého nebude fungovat. Bez seriálu totiž tento film působí opravdu zkratkovitě. A na to, že Wanda je dost možná nejmocnější hrdinka ze současného MCU, by si zasloužila víc. Ten film měl zkrátka potenciál obrovský, ale nedokázal ho naplnit, i to rozuzlení je strašně banální. Je to škoda, nicméně stále bych bez výčitek svědomí film doporučila každému. Jen je třeba nečekat velkou událost, ale prostě klasickou zábavnou marvelovku bez debat dostanete, není to špatný film. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (139)

  • Když Doctor Strange (Benedict Cumberbatch) propadává různými vesmíry s Americou Chevez (Xochitl Gomez), tak si můžeme všimnout taxíku, který má na sobě reklamu na „Grindhouse Releasing“. Jedná se o skutečnou distribuční společnost, kterou spoluvlastní Bob Murawski, který má v tomto filmu na starost střih. (Kubaaa97)
  • Toto je piaty film MCU v rade, ktorému bolo zamietnuté vydanie v Číne. (Pat.Ko)

Související novinky

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

Reklama

Reklama