Reklama

Reklama

Místo zločinu Ostrava

(seriál)
  • Slovensko Miesto zločinu Ostrava
Česko, 2020, 12 h 34 min (Minutáž: 54–62 min)

Kamera:

Asen Šopov

Hrají:

Pavla Beretová, Stanislav Majer, Karel Dobrý, Pavel Kříž, Štěpán Kozub, Lukáš Melník, Bořek Slezáček, Marek Taclík, Tomáš Bambušek, Roman Vojtek, Nela Boudová, Filip Čapka, Barbora Horčičková (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Hlavními postavami seriálu je dvojice zdánlivě velmi odlišných kriminalistů – Ema (Pavla Beretová) a Honza (Stanislav Majer). Ona je přímočará, racionální a soutěživá, on je výbušný, náladový a bere si vše osobně. Ema se rozhodne zúčastnit výběrového řízení na šéfa mordparty a k velkému údivu svých budoucích kolegů výběrové řízení vyhraje. Jediný vážný kandidát Honza je totiž vyšetřován za postřelení pachatele. Obtížná role matky a práce v oddělení vražd Emě připraví těžký začátek. Honza je jedním z těch, kteří novou šéfovou berou od začátku s rezervou. Nevadí mu, že ho přeskočil někdo jiný, ale že je to někdo, kdo na tu práci podle něj nemá. Během dalších případů se z nich stane dvojice, která se profesionálně doplňuje a postupně v sobě nachází dokonce možná víc než kolegiální náklonnost... Jednotlivé díly jsou inspirovány případy, které policie vyšetřovala na Ostravsku v průběhu několika uplynulých let. (Česká televize)

(více)

Recenze (58)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mám pořád potřebu se přesvědčovat, že Případy prvního oddělení jsou jen jedny a nic se jim ani nepřiblíží a tahle Kriminálka to potvrzuje. Narozdíl od mdlé jihočeské party tady není špatná sestava. Štěpán Šafránek to dotáhl na krajskýho ředitele kriminálky a on i Majer jsou úplně v pohodě stejně tak Beretová a ano souhlas nejlepší je Kozub který v druhý půlce dostane konečně prostor. Tentokrát to však kazí fakt, že většina případů je úplně nezajímavých a pachatele zpravidla uhodnete hned když se poprvé objeví na scéně. Každopádně narozdíl od Budějovic je tady poslední epizoda úplně super a nakonec i celkově vybojovala ten průměr.55% ()

Inozuka 

všechny recenze uživatele

První díl jsem odpískal jako naprostou hovadinu, pak si ale jako kulisu pustil další a zjistil, že to je celkem snesitelné. Tedy na úroveň současné produkce detektivních seriálů ... Takže jsem dál sledoval jako oddychovku, bez velkých nároků a jako takové fungovalo. Pár případů dokonce i překvapilo vyústěním. Řemeslně dobře odvedená práce na všech úrovních, ale také nic, co by extrémně vybočovalo. ()

Reklama

rigby 

všechny recenze uživatele

Ostravská varianta je o stupeň lepší než ta předchozí plzeňská. Sešlo se tu i sympatičtější osazenstvo v čele s Pavlou Beretovou a občas jim to i dobře vzájemně fungovalo. Některé příběhy byly i zajímavé svým vyzněním, kdy na konci bylo divákovi až líto pachatele, který vlastně byl ke svému činu donucen bezvýchodnou situací. Většina ale byla spíše průměrnějších a našlo se i pár vyloženě zbytečných slabých dílů. A to je škoda. Stačilo by jen trochu víc zapracovat a mohl vzniknout sympatický kvalitní krimi seriál. Takhle je to jen velmi průměrné. ()

Vercinix 

všechny recenze uživatele

Je vtipné, jak si pražská kavárna představuje život v Ostravě :D Feministickou propagandou dosazená Beretová sice hraje poměrně dobře, ale těžko to nějak vytrhne. A ti hoši z cukru, kteří se kolem ní točí, možná pro Pražáky vypadají na obrazovce dobře, ale např. na Bedřišce (díl Pro nic za nic) by je sežrali i s botama :D ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Gluško, ještě chvilku mě ser a posadím tě na vlak na Kyjeva dřív, než řekneš: Vízum." Dlouho mi Ostrava připadala mizerná, potom spíš obyčejná, ale když se do toho na konci přilil krvavej olej, tak už to bylo docela zajímavý. Případy tedy nebyly žádnej zázrak, poznat pachatele taky nebylo nic složitýho a občasný vtípky detektivů nebyly pořádně vypointovaný, ale mí "oblíbení" GIBSáci mě bavili úplně stejně, jako když mě několikrát zcela bezdůvodně grilovali. Ti byli jak živí. Taky jsem trošku oprášil základy polštiny, takže to úplně ztracenej čas nebyl. ()

Galerie (183)

Zajímavosti (34)

  • Tvůric seriálu spolupracovali s kriminální policií v Ostravě. [Zdroj: ceskatelevize.cz] (SONY_)
  • Příběh této epizody je inspirovaný dvěma skutečnými případy, které se odehrály ve vyloučených lokalitách s obyvateli z nižších sociálních vrstev v devadesátých letech dvacátého století. Povaha skutečných případů byla natolik brutální, že si z nich scenáristé ponechali jen některé motivy bez brutality. Ve skutečnosti totiž byla některá těla nalezena rozčtvrcena. [Zdroj: moravskoslezsky.denik.cz] (me116)
  • Natáčení probíhalo také v polské části Těšína. (me116)

Reklama

Reklama