Reklama

Reklama

Batman a Robin

  • USA Batman & Robin (více)
Trailer

Obsahy(1)

Milionář Bruce Wayne, který se skrývá pod maskou Batmana, se musí postavit vědci Victoru Friesovi, jenž se po nehodě v laboratoři změnil ve zločinného Mr. Freeze. Ten musí udržovat svou teplotu na bodu mrazu a v bizarním ledovém sídle se pokouší najít lék pro svou hibernovanou manželku. K provozu laboratoře, a zejména pak svého mrazícího brnění, potřebuje diamanty, které uloupí a ani Batman s Robinem mu v tom nedokáží zabránit. Protože jeho spotřeba diamantů je obrovská, podaří se Batmanovi vlákat ho do pasti na aukci a zajmout. K útěku mu pomůže Poison Ivy, dříve dr. Isley, která hodlá nastolit na Zemi vládu rostlin. Poison nabídne Freezemu spojenectví, nehraje s ním však čestně. Odpojila totiž od přístrojů jeho ženu a svedla to na Batmana. Mr. Freeze přísahá, že se pomstí a zmrazí svým novým vynálezem nejen Batmana, ale i celý Gotham a po něm celý svět. Pokud mu v tom chtějí Batman, Robin a jejich nová spolubojovnice Batgirl zabránit, nesmějí zaváhat ani na okamžik. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (854)

DaliX 

všechny recenze uživatele

Rozhodne najslabší diel celej série, ktorý ju načisto pochoval. Tie 3* si nezaslúži, dávam ich iba preto, lebo som Batmanov fanda a aj keby ma mal tento film bezprostredne uraziť (ako ho Schumacher pokazil) stále má niečo v sebe, a na odpad to nevidím, aspoň výprava filmu bola chvályhodná aj keď mu neprispieva, práve naopak. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Přeplácané. Toto slovo vystihuje vše. Barevná kompozice trhá oči, střihač si někdy mohl vzít dovolenou, v postavách je binec, a kolikrát není vidět, koho vlastně sledujeme (závod na motorkách), linie s Alfrédem zbytečná, spousta nedotažeností i evidentních kravin (to, že živá tkáň při zmrznutí nenávratně popraská už ani neřeším). Potěší lepší hudba než ve trojce, kvalitní triky (i když opět použité úplně zbytečně, kdyby tam nebyly scény, ve kterých se používaly, bylo by to lepší), jednoznačně herci, Clooney, byť jako Bruce Wayne nepoužitelný, se snaží, Chris O'Donnel taky ujde, Uma Thurman je výborná, Schwarzenegger je vůbec nejlepší ze všech (a daboval ho Soukup - už potřetí v Batmanovské sérii daboval záporáka Soukup), akorát ta Alicia Silverstoneová je nemastná neslaná... Scénář místy úplně debilní ("Ahoj..já sem Batman!"), místy vcelku vtipný ("Naval sem ten diamant, kytko, nebo si tě utrhnu!" ) ve výsledku naprosto tupý film, který sice vypadá, jako by vznikl podle comicsu, ale určitě ne podle comicsu, zvaného Batman. Jako bláznivá komedie ovšem výborné :) ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Myslim, že tohle je jednoznačně nejhorší Batman. Joel Schumacher do filmu vložil neúnsoný množství barevnosti, až to skoro vypadalo jako nějakej komiks pro nemluvňata, všude je zelená, červená, modrá a mnoho dalších barev, tolik barev sem snad ještě ve filmu neviděl. Dalším jeho pěkným kouskem bylo, že k Batmanovi připojil Robina, což se mi taky moc nezamlouvalo, protože Chris O'Donnell je neskutečně topornej a pro mě pěkně nepříjemná postava, ale dalo se to ještě snést, bouhžel Joel přišel s dalším geniálním nápadem a to už sem fakt neunes, Batgirl byla na mě už fakt moc a abych pravdu řek tak ani Clooney mi tady moc neseděl. Jedinej klad filmu byl pro mě Arnold Schwarzenegger, sice jako obvykle jeho herectví za moc nestojí, jenže to mi u něj vůbec nevadí a když v celým filmu dokonale hláškuje, tak jsem spokojenej a musim k celkovým hodnocení 2* přidat jenom kvůli němu, tady byl jednoznačně nejlepší a na záporáka se skvěle hodil. jenže Joel to tak hrozně podělal, že to stějně navíc než 3* neni ()

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Tohle není nic než Američany vykradený Mrazík. Pozor SPOILER: Jde takhle Árnie domu z nákupu. Má novou uniformu od Cyberdyne Systems, tak si v dobré náladě prozpěvuje. „Vyrostla krásná jedlička tam mezi modříny, zelená byla celičká od jara do zimi….Zelená byla celičká……Ale ale. Co je to tu za nepořádek??“ prrrrrr A mrakodrap je krásně zasněženej……Pak za rohem na Broadway potká Umu. „ Drž hubu dědku!!! Nevidíš, že mrznu?“ Zařve Puma necitlivě. A spustí svým koloraturním sopránem. „Róóóóózvíjej se poupááátkoóó. Néééjkrásnější z květůůůů…..“ Je jasný, že tenhle střet nedopadne dobře. Doporučuji všem milovníkům pláštíkových komiků. 20% ()

juta 

všechny recenze uživatele

Nijak zvlášť dobrý film. O něco lepší než Batman navždy, bylo tu víc akce, která se ale zdála velmi často laciná. Ve většině případů se souboje nepovedly, nebyly nic moc, krapet odfláknuté řekl bych. Clooney do hlavní roce vůbec nepasoval, Robin byl otravný a Batgirl v podání miloučké Alicie byla taky navíc. Sice nám to tam trochu oživila, ale když vidíte tři netopýry vedle sebe, tak to už je moc. ()

Galerie (181)

Zajímavosti (48)

  • Ve filmu byl použit jako Batmobil stejný model jako v předchozím filmu z roku 1995 (Chevrolet 350 ZZ3), ale s kompletně přepracovaným designem. (ajaxx)
  • V roce 2022 probíhala v texaském aukčním domě Heritage Auctions dražba, v níž byl nabízen i známý Batmanův (George Clooney) oblek "s bradavkami". Kostým se nakonec prodal za 57 500 amerických dolarů. (Jimmy15)

Související novinky

Filmová Batgirl našla režiséry

Filmová Batgirl našla režiséry

21.05.2021

Studio Warner Bros. už nějakou dobu chystá filmovou sólovku Batmanova sidekicka v podobě Batgirl. Snímek měl původně točit Joss Whedon, po jeho problémech se ale režisér stáhl do ústranní a místo něj… (více)

Zemřel režisér Joel Schumacher

Zemřel režisér Joel Schumacher

23.06.2020

Ve věku 80 let zemřel slavný scenárista a režisér Joel Schumacher. Tvůrce poslední rok zápolil s rakovinou, nakonec však tento boj prohrál. Schumacher, jenž svoji homosexualitu od počátku kariéry… (více)

Costner vs. Superman, Hardy vs. Batman

Costner vs. Superman, Hardy vs. Batman

25.02.2011

Přípravy na návrat nejslavnějších superhrdinů jsou v plném proudu. Zack Snyder chce do nové verze Supermana (v hlavní roli Henry Cavill) stůj co stůj obsadit Kevina Costnera. Ten už pěkných pár let… (více)

Reklama

Reklama