Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tajemný ochránce Gotham City nemá chvíli klid. Sotva se vypořádal s ďábelským Tučňákem, už má proti sobě další nebezpečné muže. Bývalý okresní zástupce Harvey Dent si říká Dvě tváře, protože má polovinu obličeje znetvořenou kyselinou a také rozpolcenou osobnost. V jednom jsou ale obě jeho poloviny zajedno - Batman musí být zničen. Milionář Bruce Wayne, který se ukrývá pod maskou Batmana, zastaví výzkum mozkových vln, prováděný mladým vědcem Edwardem Nygmou, protože ho považuje za neetický. Nygma tajně dokončí svůj vynález, kterým dokáže z lidí vysávat jejich inteligenci. Stane se z něj Hádankář, který nenáviděného Waynea neustále provokuje důmyslnými rébusy. Situace se stane kritickou, když padouši spojí síly a odhalí, že Wayne je Batman. Ani on však nezůstane v boji osamocen. Přidá se k němu mladý akrobat Dick, který chce jako maskovaný mstitel Robin pomstít smrt své rodiny. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (578)

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

„Filmový labužník zírá, divák jenom vejrá, jak nám zkonil netopejra,“ aneb Joel Schumacher nebyl stvořen pro Batmana tudíž nemohl Batmana stvořit. Po poutavých temných a zvláštně groteskních vyprávěních Tima Burtona přišli (v jeho samotné produkci) s „lacinou“ neonovou fraškou, netopýra udělali víc sexy, mocně vymodelovali latexovou prdelku (já si nemůžu pomoct, mě prostě necharismatický Val Kilmer nesednul), přihodili jeho dávného comicsového parťáka Robina a z padouchů udělali excentrické magory, kdy Jim Carey (nepřehlédnutelná hlavní postava filmu) předkládá svoje gumárenský post-grimasoidní „sežral sem vodpornéj citrón“ a Tommy Lee Jones ala Dvě tváře asi nechtěně parafrázuje Nicholsonova Jokera. Navíc prostor, který odvrácená strana mince dostala, koncentrace hollywoodských stár stejně četná, jako nášlapné miny na předměstí Bagdádu, udělali z hlavní postavy mnohdy pryžového komparsistu. Jeho boj se vzpomínkami tak vyznívá spíše comicsy, teda komicky. Ani pro mě nezajímavý hudební doprovod Elliota Goldenthala, ani slušný český dabing už na mém finálním hodnocení nic nezmění. Batman Forever zůstane v mé paměti jako modernistický paskvil, který ještě sám tvůrce dokázal „vyšperkovat“ v mnohem absurdnější blábol v jeho následném kýčovitém pokračování. Kdysi jsem dával za tři hvězdičky, po dalším shlédnutí ale jdu ještě níž. Sorry for Jim, nesorry for Joel! [4/10] ()

castor 

všechny recenze uživatele

Chrání bezbranné a práce se zločinci má pořád dost, protože o ty v Gotham City nikdy nebyla nouze. Ovšem otěže převzal režisér Volného pádu Joel Schumacher a po Burtonově temném gotickém stylu představil oslnivě pestrobarevnou a výpravnou comicsovou podívanou, která to dle mého zbytečně schytávala. Soupeři temného rytíře spravedlnosti jsou tentokrát bývalý prokurátor Two-Face a labilní Riddler (Hádankář) s agresivní komikou Jima Carreyho, který pár měsíců zpět zažil suverénně nejúspěšnější rok (1994) své kariéry. Má to samozřejmě kromě sympaticky zabalených momentů i nepříjemné propady, ale pořád je to poctivý komerční biják. Kamera (oscarová nominace pro Stephena Goldblatta) létá sem a tam, ovšem někdy je ona snaha o maximální vizuální atraktivitu přeci jenom ku neprospěchu. I tady jsou prostě potřeba jisté mantinely. Tím pádem pak trochu přichází jakési divácké opotřebení. Schumacher to ale se svým týmem evidentně bral tak, že si může dovolit kroky, které si v „normálním“ filmu dovolit nemůže. ()

Reklama

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Zdejší komunita by mě asi ukamenovala, ale Batman forever mi hodně připomínal Burtonův první díl. A pravdou je, že mezi nimi kvalitativně až takový rozdíl není. Batman čelí svojí rozpolcenosti, avšak tentokrát se do toho zaplete (projednou inteligentní) blondýna a dva poskakující a chvílemi přehrávající protivníci. Jejich bláznivé pitvoření šlo ruku v ruce s humorem, který u Batmana až tolik nečekáte. Jako kdyby se nemohli rozhodnout, jestli to celé vlastně můžeme brát vážně, a tak tu a tam ukázali třeba superhrdinův robustný zadek v obleku. :)Val Kilmer vypadal dobře v masce, ale jakmile si ji svlékl, stal se z něj Ken. On prostě není Bruce Wayne... Pravdou ovšem je, že vizuálně film oproti svým předc hůdcům pohoršil. Že by menší rozpočet? Nicole Kidman sice nemá na Catwoman, ale je stále snesitelnější a sympatičtější než Kim Basinger. Navíc byla opravdu krásná, až se člověk pozastaví nad tím, proč má dnes potřebu tolik vrážet do zkrášlovacích procedur. Za mě fajn zábava na nedělní dopoledne. :) Nic víc, nic míň. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Joel Schumacher nám předkládá své pojetí Batmana a na rozdíl od Burtonovy ponurosti a vážnosti sází na barvy a ztřeštěnost a celé je to jaksi nasáklé trapností. Komika Jima Carreyho mi nikdy nesedla a proto je moje hodnocení nižší než by asi mohlo být. (29.08.2006) Schumacher v burtonovských kulisách místo temné hry rozehrál rozvernou burlesku plnou jiskřiček a pitvořícího se Jima Carreyho, v jehož stínu se ztrácí sem tam i  nějaký ten povedenější vtípek. Jinými slovy rozháraná cirkusová show se špatným klaunem.  Hodnocení a jak tak koukám i komentář ponechávám původní. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 9/10 Děj 7/10 Hudba 9/10 Efekty 7/10/// +akční úvod, Val Kilmer je simpaťák, dabing, hudba, Tommy Lee Jones, a vlastně o5 nové postavy, dále několik scének a občas i vtip -barevná přeslazenost, Jim Carrey je kripl, rozbředlost děje, tedy trošičku nudí./// Hele netvrdím, že Carrey to nezahrál dobře, ale myslím že už bylo dost vyšinutých bláznů. Za to T.L Jones mě byl simpatickej, trošku mi připoměl Jockera z jedničky. A vůbec, co dnes stojí za vyzdvihnutí je obsazení, i taková Drew potěší, i když nemá přiliš prostoru. Kilmer byl oproti Keatonovi velmi příjemným překvapením. Docela simpaták jak v civilu, tak i v kostýmu. Proti Robinovi nic nenamítám, navíc je to dobrá vložka do příběhu a do již tak velké sqadry herců. Hudba je hodně dobrá, akční scény jsou fain, snad už mi jen chybý pořádná dramatická scéna. Za to pochválit nemůžu barevnou škálu celého filmu, oproti Burtonovi je to rozdíl a po chvilce mě z toho pálili oči, rovněž je film dost natažený na 2 hoďky, ale i přesto se nejedná vůbec o špatný film, uvidím co nabýdne Batman a Robin./// Celkem 78%/// ()

Galerie (149)

Zajímavosti (58)

  • Společnost McDonald's zařadila v roce 1996 do svého sortimentu několik postaviček a hrníčků s motivy filmu. (Terva)
  • V pokladnách severoamerických kin nechali diváci 184,1 milionu dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 336,6 mil. (NIRO)
  • Val Kilmer (Bruce Wayne) přijal roli, aniž by si přečetl scénář. (Němi)

Reklama

Reklama