Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policejní inspektor Trachta je známý nezvyklými vyšetřovacími metodami. Se svým mladým praktikantem Hlaváčkem se chystá rozlousknout záhadu zmizelého továrníka Bierhanzla. Avšak jeho nadřízený svěří případ čerstvě povýšenému vrchnímu inspektorovi Klečkovi. Ten je hned na začátku vyšetřování v Bierhanzlově vile přepaden. Vyjde najevo, že onoho osudného dne se pan továrník vrátil domů s ovázanou tváří a zamkl se v koupelně. Tam pak byl, jak se policisté záhy přesvědčí, ve vaně rozpuštěný a vypuštěný. U vany stojí prázdný demižon kyseliny sírové a na jejím dně uspořádaně leží nerozpustné součásti Bierhanzlova oděvu… Komediální detektivní příběh Ladislava Smoljaka a Zdeňka Svěráka vychází z jejich starší cimrmanovské divadelní hry Vražda v salónním coupé, tentokrát však bez účasti „génia“. Ladislav Smoljak, který se chopil režie, si pro hlavní role vybral Jiřího Zahajského a Marka Brodského, kteří si s nepředstíranou chutí zahráli v této parodii zašlých detektivních příběhů, plné nečekaných zvratů, přemetů a neuvěřitelných rozuzlení. (Česká televize)

(více)

Recenze (468)

Laxik 

všechny recenze uživatele

Vtipů na skutečně hlasité zasmání je tady sice relativně málo, o to výrazněji ale film zapůsobí jako celek... toporně odehrané, ale přitom s geniálním komediálním timingem, nápadem a lehkostí tak klasickými pro cimrmanovskou skvadru... a ono ani o ty výbuchy smíchu ve výsledku není nouze. Chudák švec. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Potřeboval by trochu přidat v úsudku, tam je to slabší. Taky pendrek mu moc nejde." Rozpuštěný a vypuštěný je poměrně slabej vývar z Vraždy v salónním coupé, zejména díky daleko méně přesvědčivýmu Hlaváčkovi, ale zase to dohání několika povedenejma novinkama. Mezi ně samozřejmě patří Bedříšek s kachnami, záchrana univerzálního dědice, dozrávání podezřelých, kývající Václav či spokojení Hlaváčkovi rodiče. Při premiéře jsem sice směrem k Markovi Brodskýmu vyslal mnoho nelichotivých výrazů, ale s postupem času jsem si zvykl jak na jeho praktikanta, tak na úpravy v pro mě "nedotknutelný" hře, takže Cimrmani mají ode mne zase neobjektivních pět hvězd. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Ladislav Smoljak stvořil dílo, které není dokonalé ani úchvatné, ale dokáže velmi příjemně a s nadhledem pobavit naprosto každého. Přes výborné obsazení, kterému vládne duo Zahajský-Brodský, především praktikant mě nutil k neskutečným záchvatům smíchu a jeho postavu si nejlépe ze všech z filmu pamatuj, až po krásné stylizování do doby kolem první republiky. Těžko se něco vytýká, protože tvůrci splnili vše, co jsem si přála humor zde nabírá příjemný směr, kterým mě dvojice Smoljak-Svěrák velmi okouzlila. Což nejde říct u všech jejich společných filmů nebo her, které jsou na tom u mě někdy poněkud hůře. ()

Her0.89 

všechny recenze uživatele

Na konci filmu jsem byl hodně rozpačitý. Říkal jsem si, jestli dokážu odpustit první půlhodinku, která byla neskutečně nudná. Avšak tento humor můžu, a tak jsem po hláškách typu: Všechny je nosily na srdci - až na tuhle.... Nezdá se to, ale i tahle ji nosila na srdci. ...... Chudinka nebo Pane Hlaváčku teď jde o všechno, jedou proti tomu vlaku, trefil byste rychlostní páku ?? ..... Zkusím to. Zpátečka je dopředu mírně v právo, že jo?? ..... Nemůžete tam rvát zpátečku když to jede do předu. Nejdřív neutrál. ... Promiňte já to řídím prvně. dal 4* (i když si myslím, že tady by se hodilo 3 a 1/2*, ale co ... už jen za ty kachny .... :D:D ) ()

Galerie (14)

Zajímavosti (35)

  • Josef Abrhám (profesor Žalud), známy elegán, si iba na naliehanie autorov zobral biely plášť, ale trval na tom, že bude mať na hlave elegantný klobúk. (Raccoon.city)
  • Vlastimil Brodský (kloboučník Alois Oulík) původně chtěl natáčení odmítnout. Zúčastnil se ho jen kvůli svému synovi Markovi, jenž si ve snímku zahrál policejního praktikanta Hlaváčka. (Duoscop)

Související novinky

Zemřel herec Jaroslav Weigel

Zemřel herec Jaroslav Weigel

05.09.2019

Ve věku 88 let zemřel známý cimmermanovský herec Jaroslav Weigel. Weigel se kromě herectví věnoval také grafice, malířství a scénografii. Byl dlouhodobým členem divadla Járy Cimrmana, kde za více než… (více)

Reklama

Reklama