Reklama

Reklama

Obsahy(1)

„Poslušně hlásím, že jsem opět zde!“ – tak se vám znovu představí Josef Švejk. Setkáte se s ním při cestě na frontu i přímo v bojové linii. Můžete sledovat slavné Švejkovy vlakové příhody na jeho cestě k marškumpanii do Českých Budějovic, putimskou anabázi a jeho odjezd na frontu. Nechybí Švejk jako falešný ruský zajatec, ani scéna, v níž je poručík Dub přistižen ve veřejném domě… Rok po velkém úspěchu Dobrého vojáka Švejka natočil režisér Karel Steklý další příhody tohoto hrdiny. Ze slavného románu Jaroslava Haška opět vybral nejcharakterističtější historky. Vedle vynikajícího Rudolfa Hrušínského v titulní roli se vám i tentokrát představí řada výborných českých herců – Svatopluk Beneš, Miloš Nedbal, Jaroslav Marvan, Jaroslav Vojta, Fanda Mrázek a František Filipovský. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (350)

mcleod 

všechny recenze uživatele

Druhý díl filmového Švejka je vlastně velmi podobný prvnímu, jde o občas vtipný, ale spíše odpočinkový film, u kterého může divák "vypnout" a jen sledovat. Celý se ale odehrává během cesty na bojovou frontu. Válka není moje zrovna příliš oblíbené téma a vzhledem k tomu, že mě film příliš nezaujal ničím jiným, zdál se mi druhý díl o něco slabší než první. Navíc mě nepříjemně překvapily nepovedeně přehrávané postavy, především Svatopluka Beneše v roli nadporučíka Lukáše, kterých jsem si v prvním díle buď nevšiml nebo se povedlo ho natočit o něco lépe. ()

Bouzy 

všechny recenze uživatele

Česká klasika na kterou se vždy rád podívám kolem Vánočních svátků společně s otcem. Náš český humor je opravdu ve světě ojedinělý. Povaha Švejka vystihuje povahu našeho národa. Věci nadlehčovat a neuznávat autority. I v dějinách my češi nemáme v povaze válčit nebo být konfliktní národ. I takhle co cestuji po Evropě tak vidím, že nás čechy mají ostatní státy rádi a berou nás. Rum, Kontušovka, Čert, Jeřabinka, Ořechovka a Vanilková... ()

Reklama

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Trochu méně legendární, co se týče četnosti nesmrtelných hlášek, než dílo první, ale nikterak horší. Jeden z vrcholů československé kinematografie v úpadkových 50. letech, kterému se také zdárně vyhnula tehdejší komunistická budovatelská rakovina. I když nějaké to rouháníčko tomu možná malinko šlo na ruku, sprosťárničky už nikoli. Já tady sice teď dorovnávám na 3:3 s prvním Švejkem, ale jsem rád, že se naskytl prostor tento film zhlédnout zevrubně a ne jen útržkovitě, jako doposud snad vždycky. A taky jsem s ním moc a moc spokojený, jenom k těm čtyřem přeci jen chybí nějaký ten větší kousek. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Dobré, velmi dobré, byť jednička - "Dobrý voják Švejk" - se mi líbí víc. Přece jenom ale preferuji Haškův text, před filmovou adaptací. Švejka si mimochodem představuji jinak, než jak ho zpodobnil Lada na ilustracích knihy nebo Hrušínský v tomto filmu. To mi na tom vadí asi nejvíc - ta sugestivní vizuální podoba Švejka, kterou tady Steklý (zcela v duchu Ladovy podoby Švejka) v podstatě natrvalo vypálil do českých diváků. A kdyby šlo jen o ten Švejkův vizuál... Osobně mám mnohem raději loutkového Švejka od Trnky z r. 1954, který je podle mě nejlepším filmovým Švejkem vůbec. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Stejný případ jako u Dobrého vojáka Švejka. Navíc okořeněný scénami z četnické stanice v Putimi s Jaroslavem Marvanem (strážmistr), Fandou Mrázkem (závodčí) a Jarkem Pižlou (Pepek Vyskoč), které bych pasoval jako nejkomediálnější scény v historii československého filmu! Tam co se odehrává, je prostě masakr!!! Poslušně hlásím spolu s Dobrým vojákem Švejkem můžu vidět kdykoliv a stále dokola. A Rudla Hrušínský byl v první elitě našich herců, zahrát Švejka a za 10 let pak pana Kopfrkingla - dvě zcela odlišné role - to je ukázkou génia, jakým Rudla bezesporu byl. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (18)

  • Při popíjení na četnické stanici převrhne Flanderka (Jaroslav Marvan) svou sklenici s pitím. V dalším záběru z ní ale pije. (Duoscop)
  • Herci Svatopluku Benešovi se po tomto filmu na sedm let uzavřely brány barrandovského studia, protože si za roli nadporučíka Lukáše prosadil odpovídající honorář. (raininface)

Reklama

Reklama