Reklama

Reklama

Obsahy(1)

„Poslušně hlásím, že jsem opět zde!“ – tak se vám znovu představí Josef Švejk. Setkáte se s ním při cestě na frontu i přímo v bojové linii. Můžete sledovat slavné Švejkovy vlakové příhody na jeho cestě k marškumpanii do Českých Budějovic, putimskou anabázi a jeho odjezd na frontu. Nechybí Švejk jako falešný ruský zajatec, ani scéna, v níž je poručík Dub přistižen ve veřejném domě… Rok po velkém úspěchu Dobrého vojáka Švejka natočil režisér Karel Steklý další příhody tohoto hrdiny. Ze slavného románu Jaroslava Haška opět vybral nejcharakterističtější historky. Vedle vynikajícího Rudolfa Hrušínského v titulní roli se vám i tentokrát představí řada výborných českých herců – Svatopluk Beneš, Miloš Nedbal, Jaroslav Marvan, Jaroslav Vojta, Fanda Mrázek a František Filipovský. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (350)

nash. 

všechny recenze uživatele

Poslušně hlásím, že Rudolf Hrušínský je opět dokonalý, a bavil jsem se, byť Švějkovo putování do Budějic a na frontu už nemá takovou razanci a švih, a občas mezi švy jednotlivých epizod vykoukne ven nějaká ta vata. A to přesto, že jde o ještě stručnější výtah neboť se do 90 minut musely vejít všechny zbývající díly románové řady. Nechybí samozřejmě ani další porce zlidovělých hlášek. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Po tvůrčí stránce stejně kvalitní. Výborný obraz českých důstojníků, kteří si užívali radovánek a bylo jim tak nějak jedno, kdo to nakonec vyhraje. A obrovské plus Marvan a jeho Vachmajstr. Pro mě jeden z nejlepších komediálních výkonů v rámci čs kinematografie. "Ty můj zlatej kluku slovanskej!" "Neboj se, Kozáci už budou na Moravě cobydup!!" ()

Reklama

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Ano, pořád se jedná o ty slavné a nezapomenutelné eskapády vojáka Švejka, pořád je to vtipná klasika, ale bohužel - platí pravidlo o dvojkách a tento film je horší. Herectví hlavně pana Hrušínského je skvělé, pořád se filmem nese vtip a jakási noblesa, prostě to není typická dnešní trapná komedie, ale jak říkám, bohužel je film horší... ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Jednička je špička všetkých vrcholov v tomto žánri, dvojka trocha zaostáva, napriek tomu je tu veľmi veľa pamätných výrokov: "Víte co to je, když se o někom řekne, že je degenerovaný? U nás v ulici bydlel jeden degenerovanej. Jeho otec byl polskej šlechtic a matka porodní bába. On zametal ulice a nechal si říkat pane hrabě.", ale hlavne záverečná scéna pri bombardovaní s najhumanistickejším posolstvom asi ktoréhokoľvek vojnového diela: "Co blázníte, vždyť jsou tady lidi!" ()

Decker 

všechny recenze uživatele

Vynikajici pokracovani Osudu dobreho vojaka Svejka. Vzdycky kdyz ten film vidim tak se ohromne bavim a smeju ze mi div nepukne branice. Dnes je tenhle film klasika podobne jako dvoufilm Cisaruv pekar, Pekaruv cisar. Zde vsak misto Jana Wericha exceluje Rudolf Hrusinsky. No jo, tenkrat to byli jeste Pani Herci. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (18)

  • Při popíjení na četnické stanici mění láhev kontušovky na stole svou polohu. (Duoscop)
  • Pro natočení exteriérů ve vesnici Putim vyrazil štáb do skutečné Putimi. Na četnické stanici můžete dnes najít pamětní desku s nápisem: "Zde se točila část filmu Osudy dobrého vojáka Švejka" a c. k. úřední tabuli s orlíčkem. (Landauer)
  • V Putimi, kde se na četnické stanici odehrává poslední část Švejkovy (Rudolf Hrušínský) budějovické anabáze, za Rakouska-Uherska žádná četnická stanice nebyla. Autor knihy Jaroslav Hašek o tom ovšem dobře věděl a tento "omyl" byl jeho záměrem. (Landauer)

Reklama

Reklama