Reklama

Reklama

Před pěti lety Superman odešel ze Země, aby ve vesmíru hledal ztracené pozůstatky planety Krypton. Během jeho nepřítomnosti byl z vězení propuštěn zločinec Lex Luthor, který se oženil se starou bohatou vdovou, aby po její smrti získal majetek astronomické hodnoty. Jeho životní žena Lois Lane získala Pulitzerovu cenu za článek Proč svět nepotřebuje Supermana. Lex nachází na své expedici do Arktidy Pevnost samoty a ukradne tam krystaly, aby je použil pro experiment, který způsobí výpadek proudu na východním pobřeží. Poruchy vyřadí i probíhající test nového raketoplánu. Jeho motory se zažehnou, ale nedojde k oddělení od nosného stroje, ve kterém pokus sledují i novináři, mezi nimiž je i Lois Zcela jistě by došlo ke katastrofě a ztráty na životech by šly do tisíců, ale Superman včas zasáhne a všechny zachrání. Svět je jeho návratem nadšen, on ale trpí tím, že jeho Lois má snoubence Richarda a k tomu pětiletého syna Jasona. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (735)

Cival 

všechny recenze uživatele

Mňo. Zklamání by bylo příliš silné slovo. Spíš to nenaplnilo moje očekávání. Jemná, pokorná a přespříliš korektní oživení bez velkých výkyvů, akčních scén i rezolutních důvodů pro prošustrování tolika milionů (příště ať nechají Luthora běsnit na poušti - bude to levnější) mě sice nenudilo, ale zároveň ani na jednu jedinou sekundu nepřitáhlo. Paradoxně se směje Brett Ratner, protože i když mu intelektuální část publika spílá, v jeho osobní historii už díky X3 navždy zůstane víc peněz i čiré filmové zábavy. Superman je možná v rámci možností pěkný film - konzistentní, táhlý, místy příjemně nasládlý, i dobře zahraný. Jednorozměrnost Supermana samotného a idealismus okolo něj se však pouze zvýraznily a podkopaly Singerově sladkobolné romantice nohy. Pouze příjemný film s malátným dopadem, nic víc. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Ve chvíli, kdy se na plátně odehrála nehoda vláčků, jsem Singerovi s definitivní platností odpustil velkou srdeční křivdu v podobě úprku od mé milované party mutantů. Přede mnou se totiž pomalu ale jistě začalo odehrávat nefalšované komiksové drama s propracovanou psychologií, navíc ještě nenásilně a staromilsky naroubované na dva klasické první díly. Pokračování bych si v takovém duchu přál opravdu moc, protože Routh je jako Kal-El pravým hrdinou a Kevin Spacey dokonalým plešatým nezmarem. Navíc celý duch filmu je charakteristický tím, že Superman se vrací jen jako prolog k potenciálním sequelům. Jenže jakkoli Singer tuhle partii rozehrál bravurně, diváci na to neslyší a producenti tím pádem také ne. A proto tenhle nostalgický (i když vůči novým divákům dost sobecký) způsob pokračování legendy zůstal jen slepou, byť subjektivně naprosto perfektní, uličkou. ()

Reklama

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Týmto ďakujem uživaťeľom ČSFD (predovšetkým mojej top9), že ma svojimi dojmami a postrehmi pripravili na ťažkú sračku (v medziach Singerových) a ono to bolo nakoniec celkom fajn. Čo "Supíkovi" vyslovene chýba, je poriadné akčné rošambo na záver. Nieže by finále nebolo monumentálne, ale no, ehm...toto fakt nie :) ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $270miliónovTržby USA $200,081,192Tržby Celosvetovo $391,081,192 ║ finančne to pre tento projekt nedopadlo pre vysoký rozpočet moc dobre ale verím, že aj tak príde na rad ďalšie avizované pokračovanie Superman: The Man of Steel ▐ Tržby za predaj DVD v USA $81,626,156 //počet predaných kusov 4,142,898║ _Režisér Bryan Singer obhájil svoje výsostne postavenie medzi elitou v žánri Comics filmov , kde sa výborne zaradili aj Sam Raimi a Christopher Nolan. Moje menšie obavy z nového Supermana sa rozplynuli hneď po prvých 5 minútach, keď som prehodnotil zbytočne osočovanie nad úvodnými titulkami v niektorých prečítaných dosť kritických recenziách, veď takýto štýl tituliek sem patrí ako uliaty možno, že podaktorí to dosť odradzuje ale sem to patrí tak isto ako titulkoví úvod k filmom ako Star Wars. Dizajn interiérov je urobení tak aby ste mali čo najlepší pocit že to nadväzuje na štvrť storočia starých Supermanov I a II. "Marlon Brando - aj jemu sa udelila týmto filmom pocta a teda poklona ako nezabudnuteľnej filmovej legende a veličine. " _Film je podľa mňa dobre štruktúrovaní, pokiaľ vám zapasoval spôsob akým bol spracovaný Batman Begins tak isto vás ohromí aj vnútorne sužujúci príbeh Supermana, ten po návrate ani nevie kam skôr skočiť či letieť a len s napätím sledujete jeho zázračné momenty keď zachraňuje svet pred nešťastiami ale zas na druhú stranu, kto by čakal neustálu akciu ten sa sklame, tá prichádza vždy len v ten pravý čas a v poslednej chvíli pred blížiacou sa katastrofou. Film je založený na hrdinovom hľadaní seba samého aby sa dokázal znovu začleniť do života na svete a nájsť si tam pravé miesto, nie len v podobe neomylného záchrancu. _Pri konci filmu keď Superman odhadzuje kus novej pevniny, vytvorenej Luthorom do vesmíru a potom od vyčerpania prichádza chvíľkový stav beztiaže až vysilený pomaly klesá až naberá nekontrolovateľnú rýchlosť a padá cez nebesá dole, je asi najsilnejšou momentkou filmu. Pri tomto všetkom hrá do kariet hlavne krásna pestrofarebná paleta farieb jednoznačne pracne doladená, špičkovými tvorcami trikových efektov , podobný obraz bol aj u nedávneho King Konga ale tam to nemalo tu správnu vizuálnu atmosféru. K hereckému obsadeniu určovanej prevažne zo strany Singera nemám čo vyčítať možno slabší článok bola Kate Bosworth ale v každom prípade jej úloha bola nadpriemerná či už po hereckom prejave čiže osobnostnej stránke nekompromisnej novinárky + jej výzor, teraz rozmýšľam ale fakt neviem či by sa iná herečka hodila viac do tejto úlohy. Famózny sú Brandon Routh a Kevin Spacey , ťažšie to mal neskúsený herec Routh ale z prvej veľkej hereckej bitky vyšiel víťazne čo ma asi prekvapilo na filme najviac. "Zážitok roka 2006" __/videl v kine 4x: 95%/ ()

Shit 

všechny recenze uživatele

No tak podle mě Bryan Singer nakonec dokázal natočit nějlepší komiksovou adaptaci supermana, ale nelze nevidět, že to neni , až tak moc bombastický, jak se všude propagovalo. Největší škoda je, že Superman se vrací je tak trošku nevyváženej, Singer hned ze začátku servíruje jednu giganticku akci za druhou, podpořenou skvělými triky, na tom by sice nebylo nic špatnýho, jenže on všechny podobný pompezní scény vyplýtvá během 40 minut a dál už film jen tak stagnuje a bohužel se nekoná ani žádná gradace na konci, pořád to pluje po stejný průměrný vlně, což je ohromná škoda, protože Singer určitě umí víc, jak ukázal na začátku. Samozřejmě, že ten závěr je pojatej velkolepě a neni až zas tak špatnej, ale v porovnání s ultra nabouchanou scénou s letadlem to působí jako chudej příbuznej. Ale i tak to pořád vysoko nad průměrem drží herci a skvělá supermanovská hudba od Johna Williamse, ta sice vypadá skoro totožně jako ve starších dílech, ale teď mi připadala fakt úžasná, i když nebyla zrovna moc pestrá a doplněný to je další svižnou hudbou. Co se týká herců, tak s těmi jsem naprosoto spokojenej, Brandon Routh nechává vzpomenout svým zjevem na Reeva a se svojí rolí se i herecky vypořádel dost dobře, Kate Bosworth je zase jako Lois Leinová velice příjemná a Marsden nevadící, ale mě stejně nejvíc ohromil Kevin Spacey, ten byl fakt božskej, uměl ve všch scénách, ve kterých se objevil totálně strhnout pozornost na sebe, prostě naprosto nejlepší Lex Luthor, v klidu strčil do kapsy i Gena Hackmana z prvnho dílu. Jedinej kdo mi ve filmu moc nesedel byl ten malej superprcek, ten byl fakt strašnej a doufám, že si tim Singer neudělal cestičku pro další díl, kde bude Superman dělat taťku, to by byla asi nejhorší věc, co by se mohla stát. Ale nakonec u mě přece jenom převažuje spokojenost, i když by to sneslo zkrácení, useknout tak posledních 10-15 minut, který úplně bijou do očí tim jak jsou zbytečný, by rozhodně neuškodilo, možná v nich je pokus o navození dojmu, že se bude konat pokračování, ale to už si myslim bylo těch 10 - 15 minut zpátky taky a tam by podle mě byl mnohem lepší čas na zakončení, timhle se to akorát zbytečně prodloužilo scénami, který nikoho nezajímaj ()

Galerie (144)

Zajímavosti (59)

  • V té době nejdražší filmový projekt s rozpočetm 260 mil. dolarů, který však ukrývá také položky za dlouhé roky příprav filmu, debutoval v kinech USA ve středu 28. června s výdělkem 18 milionů. Jde o 11. nejlepší výsledek v tomto dnu. Výdělek za první víkend byl 52,5 milionu. (imro)
  • Časopis Empire zařadil film v žebříčku nejlepších filmů všech dob na 496. místo. (Folky)

Související novinky

Hvězdy Smallville míří do Arrowverse

Hvězdy Smallville míří do Arrowverse

22.09.2019

Seriálový Smallville byl ve své době tak trochu napřed co se práce s komiksovými předlohami týče. Od té doby, co však stanice CW rozjela svůj vlastní komiksový vesmír Arrowverse, čítající seriály… (více)

Legendární hlas Batmana nasadí kápi

Legendární hlas Batmana nasadí kápi

06.08.2019

Kevin Conroy (Batman Beyond, Liga spravedlivých: Zánik), herec a dabér, který namluvil postavu Batmana ve většině jeho animovaných dobrodružstvích, konečně dostane příležitost zahrát si postavu v… (více)

Nicolas Cage namluví Supermana

Nicolas Cage namluví Supermana

15.03.2018

Určitě jste slyšeli o Supermanovi Tima Burtona, v němž si měl Muže z oceli zahrát Nicolas Cage. Film měl scénář od Kevina Smithe a v 90. letech se málem začal točit, nakonec z něj však sešlo a… (více)

David Fincher: Oheň nebo voda?

David Fincher: Oheň nebo voda?

18.02.2013

Tak co to bude, pane Finchere? Pokračování Mužů, kteří nenávidí ženy pro studio Sony, nebo dlouho připravovaná adaptace klasiky Julese Vernea „Dvacet tisíc mil pod mořem“ pro Disneye? Momentálně to… (více)

Reklama

Reklama