foto

Magda Reifová

  • nar. 24.11.1963 (52 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Herečka známá především dětskému televiznímu publiku, Magda Reifová, se narodila v listopadu roku 1963. Začátek herecké kariéry se datuje do roku 1972, kdy po boku Marty Vančurové učinkovala v seriálu JANA EYROVÁ. Další role se jen hrnuly, malá Magda byla téměř na roztrhání - ostatně to je úděl dětských hvězd. V rychlém sledu následovaly filmy PÁNI KLUCI, JAK SE TOČÍ ROZMARÝNY, BRÁCHA ZA VŠECHNY PENÍZE, LEŤ, PTÁKU, LEŤ nebo seriál TAJEMSTVÍ PROUTĚNÉHO KOŠÍKU. Nebylo tudíž překvapením, že další cesta mladé, nadějné herečky směřovala na konzervatoř. Ještě během studií byla obsazena do dalších rolí: INDIÁNI Z VĚTROVA či V PODSTATĚ JSME NORMÁLNÍ.

Pochopitelnou a neodmyslitelnou etapou života Magdy Reifové jsou štace divadelní. K vidění byla mmj. v Divadle E.F. Buriana, pěvecký talent prokázala ve hře Hello, Dolly! na prknech Hudebního Divadla v Karlíně. Zpěvu se věnuje velice intenzivně nadále, na kontě má několik desek s hudbou Zuzany Navarové a texty Jana Vodňanského. To velmi úzce souvisí s její patrně nejviditelnějí aktivitou a tou jsou dětské televizní pořady a veřejná vystoupení. Kdo by neznal skřítka Františka z Kouzelné Školky (vysílá ČT).

Pozorný divák ji zaregistroval i v dabingu, např. v "promrzlém" HAPPY FEET. Ve volném čase ráda relaxuje na chatě a přilehlé zahrádce. Mezi další záliby patří četba, dobré víno nebo Tai-či. Je vdaná a má tři děti.

Kamil "rawboy" Potok

Herecká filmografie

2013 Křídla Vánoc
2012 Stín smrtihlava (TV film)
2006 Chaloupka na vršku (TV seriál)
2005 Náves (TV seriál)
Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
2004 Místo nahoře (TV seriál)
2003 Malvína (TV film)
2001 Kruh
1998 Legenda Emöke (TV film)
Na lavici obžalovaných justice (TV seriál)
Stín (TV film)
1996 Kde padají hvězdy (TV seriál)
1995 Artuš, Merlin a Prchlíci
Sen o krásné panně (TV film)
1994 Laskavý divák promine (TV seriál)
O zlatém pokladu (TV film)
1993 Sedmero krkavců (TV film)
1992 Hříchy pro pátera Knoxe (TV seriál)
Jánošova kouzelná flétnička (TV film)
Něco lehčího (TV film)
Světýlka z blat (TV film)
1991 F - E - D - A (TV film)
Volavka (TV film)
Wolfgang A. Mozart
1990 Bylinková princezna (TV film)
Houpačka
Jen o rodinných záležitostech
1989 Barnabáš a Tobiáš aneb cestovní kancelář Krasohled (TV film)
Království stromů (TV film)
Pane králi, jdeme z dáli (TV film)
1988 Kdoví, kdy začne svítat (TV film)
Lovec senzací
Nefňukej, veverko!
Polní mše (TV film)
1987 Maruška (TV film)
Přátelé Bermudského trojúhelníku
Strom pohádek (TV seriál)
Tři obři a vlak (TV film)
Zatmění všech sluncí (TV film)
1986 Bratr a sestra (TV film)
Švec z konce světa (TV film)
1985 Černá země (TV seriál)
Drahý Bedřichu (TV film)
Havárie
Havárie v zámeckém parku (TV film)
O loupežníku Olbramovi (TV film)
1984 Lupa je tlustý sklo (TV film)
Prodavač humoru
1983 Darmošlap z Nemanic a princezna Terezka (TV film)
O statečném kováři
Princezny na trvalou (TV film)
Stříbrná žíla (TV seriál)
Takový talent (TV film)
1981 V podstatě jsme normální
1980 Den velkého ticha (TV film)
1979 Brontosaurus
Deník (TV film)
Indiáni z Větrova
Jedničky má papoušek (TV film)
Pátek není svátek
1978 Brácha za všechny peníze
Leť, ptáku, leť!
O statečné princezně Janě (TV film)
Padavka (TV film)
1977 Ať žijí duchové!
Jak se točí Rozmarýny
Tajemství proutěného košíku (TV seriál)
1976 O třech vandrovnících (TV film)
1975 Král Honza (TV film)
Páni kluci
Profesoři za školou
1973 Kamarádi (TV seriál)
O ševci Matějovi (TV film)
Sněhurka (TV film)
1972 Jana Eyrová (TV seriál)
1971 Bakaláři (TV seriál)
Dívka na koštěti

Dokumentární

1998 Z rodu Lucemburků (TV seriál)
1994 Z rodu Přemyslovců (TV seriál)

TV pořady

2015 Písničkohraní (TV pořad)
2014 Konfrontace Petra Fischera (TV pořad)
Novoroční Kouzelná školka (TV pořad)
2013 Silvestr v Kouzelné školce (TV pořad)
2011 Barrandovský videostop (TV pořad)
2008 Retro (TV pořad)
2007 O korunu krále Karla (TV pořad)
2002 Tváře českého filmu (TV pořad)
1999 Čtveráci (TV pořad)
Kouzelná školka (TV pořad)
1997 Úsměvy (TV pořad)
1993 O poklad Anežky české (TV pořad)
1992 Kufr (TV pořad)
1990 Slovíčka (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace