Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po osmi měsících příběh dvou hráčů se smrtí, doktorů Westa a Caina, pokračuje v Peru, kde právě končí svůj pobyt jako dobrovolní medici v občanské válce. Právě zde našli klíčový prvek pro experimenty s podstatou života a smrti. Následně se oba vrací zpět do Miskatonické nemocnice, kde je začne pronásledovat policie. Její zásah bude ale téměř minimální a doktoři West a Cain opět rozjedou své pokusy nejen se samotnými mrtvými, ale pustí se i do složitějších experimentů. V tomto díle jim bude svou brutální zvrhlostí konkurovat doktor Hill. (A.L.E.S.)

(více)

Recenze (102)

YumiOkami 

všechny recenze uživatele

𝗵𝗮𝗱𝗮𝗻𝗸𝗮: 𝗸𝗿𝗮𝗱𝗲 𝗺𝗿𝘁𝘃𝗮 𝘁𝗲𝗹𝗮, 𝗮𝗹𝗲 𝗻𝗲𝗻𝗶 𝘁𝗼 𝗻𝗲𝗸𝗿𝗼𝗳𝗶𝗹. 𝗸𝗱𝗼 𝗷𝗲 𝘁𝗼? 𝗻𝗼 𝗽𝗿𝗲𝗰𝗲 𝗱𝗼𝗸𝘁𝗼𝗿 𝗵𝗲𝗿𝗯𝗲𝗿𝘁 𝘄𝗲𝘀𝘁! porad nechapu, ze to nikomu neprislo divny (hlavne tomu pracovnikovi v krematoriu). proste mrtvoly a casti lidskeho tela se ztraci kazdy den. — film byl rozhodne napinavejsi nez ten predchozi. libilo se mi, jak se do pribehu pridal detektiv a jak jeho vysetrovani probihalo. — prvni dil bych jako komedii asi neoznacila, ale tenhle dil mel hodne vtipnych momentu. — konec me docela zklamal, ale MUSIM tomu dat 5 hvezdicek.. || ❝𝐈 𝐰𝐢𝐥𝐥 𝐧𝐨𝐭 𝐛𝐞 𝐬𝐡𝐚𝐜𝐤𝐥𝐞𝐝 𝐛𝐲 𝐭𝐡𝐞 𝐟𝐚𝐢𝐥𝐮𝐫𝐞 𝐨𝐟 𝐲𝐨𝐮𝐫 𝐆𝐨𝐝.❞ 🧟‍♂️🧪 ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Yuzna ve svých filmech skvěle využil odkazu H.P.Lovecrafta, což platí i pro pokračování výborného Re-animátora. Frankensteinovské téma je jasné - Westovi již nestačí pouze oživovat mrtvá těla, tedy navracet je zpět do života. On chce být stvořitelem života nového! Část filmu se nese ve vážném duchu, část je opět černohumorná. Pokusy s oživováním jednotlivých částí těl a jejich nelogickým spojováním končí v odpadu, kde se s nimi naši hrdinové ještě setkají. Podařené triky, vědra krve, velmi dobrá kamera a strašidelný příběh. West a Cain bydlí na hřbitově v bývalé márnici, což už samo o sobě pěkně evokuje gotické horrory... Noc, blesky a ve sklepení se rodí cosi děsivého! ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Ne tak dokonalý jako první díl, ale pořád skvělá brutální záležitost s vynikajícím Combsem a hlavně ultra drsným doktorem Hillem, škoda jen, že nemá tolik prostoru jako v prvním díle, protože je zase lahůdkou filmu. Dál je tady opět skvělá práce s trikovejma možnostma tehdejší doby, kdy je z triků vyždímáno úplně maximum a když už to nejde, tak nastoupí skvělý snímání kamerou a střih, aby to nevypadalo trapně a k tomu všemu zůstala výborná hudba, prostě Yuzna rozhodně nezklamal ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Takých filmov ako je jednotka Re-Animatora je poskrovnu. Nevesta nie je zlá, akurát, že využíva pár (rozhodne nie všetky!) chytrých vecí z predchodcu a lepí z nich kolovrátkové (=stále dokolečka točí to isté) divadlo obskurných, ako ich doktore West len nazval - odvržkov. Odvržkov (to slovo sa mi tak páči, že ho pre istotu zopakujem), teda kadejakých prepojení údov, miestami nie nepodobných obrazom švajčiarskeho umelca HansRuediho Gigera, v ktorých fascinujúco spájal končatiny do samostatných entít. Motív hlavy nenávistného doktora je rozvinutý veľmi dobre, takpovediac do nadoblačných výšin. Takže fajn, ale zároveň súhlasím s Davidom´82, že: "kvalit jedničky nedosahuje ani v nejlepších momentech.". ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

Celkom podarený sequel naväzuje na predchádzajúci diel. Pomerne elegantné šialené pokračovanie veľmi podobné originálu. Oba filmy sú na takej istej úrovni, v druhom dieli sa viac pridalo na gore, krvavých scén a zábavy. Atmosféra je naozaj ohromujúca z tmavej pivnice plnej záhadných experimentov a chladnej desivej márnice uprostred nemocnice. Výkony sú dobre, až príliš spoľahlivy vykon prináša excentricky šialený doktor Herbert West alias Jeffrey Combs, Bruce Abbott ako súcitný Dean Cain, Claude Earl Jones ako škodlivý policajný detektív a nakoniec David Gale zlomyselná, netopieria hlava. Stuart Gordon a Brian Yuzna sú skutočne klasikou na poli hororu a tak som verne očakával skvelý comeback. Ten sa na nešťastie dostavil a ja môžem zhodnotit druhý diel rovnako, ako diel prvý 100 percent. PS: Fanúšik Re-Animátorskej ságy to určite ocení. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (2)

  • Když jde v jedné scéně slyšet hluk z laboratoře, Dr.West řekne, že zvuk nejspíše dělají krysy ve zdi ("probably rats in the wall"). Jedna se o narážku na povídku H.P.Lovecrafta, "Rats In The Wall". (Pumiiix)
  • Film bol zakázaný v Singapure. (Paldiny)

Reklama

Reklama