Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 1955 dr. Emmet Brown právě odeslal do budoucnosti Martyho McFlye. Jenže v tentýž okamžik mu poklepe na rameno Marty, který se vrátil pro almanach sportovních výsledků a uvízl v minulosti poté, co úder blesku odeslal stroj času i s dr. Brownem do roku 1885. Podle dopisu, který Marty od Browna dostal, byl stroj času poškozen a v roce 1885 neexistuje možnost jeho opravy, proto ho ukryl v jeskyni, kde by ho Marty měl najít. Vzápětí Marty zjistí, že Doc byl několik dnů po napsání dopisu zastřelen zezadu jakýmsi Bufordem Tannenem. Pustí se do opravy auta, aby se Marty mohl vydat Brownovi na pomoc, a zanedlouho už startuje na cestu do roku 1885. Tady se hned připlete do cesty indiánům, což má za následek palivovou nádrž prostřelenou šípem. Ujme se ho rodina Seamuse McFlye. Marty se jim představí jako Clint Eastwood a začne v městečku pátrat po Brownovi. Místo toho však narazí na Bufordův gang a málem na to doplatí životem. Naštěstí včas zasáhne Brown. Společně pak začnou plánovat návrat do budoucnosti, přičemž musí vyřešit problém s benzínem. Při přípravách se Brown seznámí s novou učitelkou Clarou Claytonovou a okamžitě se do ní zamiluje. Žena, která je nadšenou čtenářkou románů Julese Vernea, jeho city opětuje, a tak vědec dokonce začne uvažovat o tom, že v minulosti zůstane. Martymu se podaří zmařit Bufordův pokus o Brownovu vraždu. Jenže situace se dál komplikuje. (TV Nova)

(více)

Recenze (653)

tranquill 

všechny recenze uživatele

Chybí mi tu ty časové paradoxy, spíš se jedná o solidní westernovou komedii, já však nejsem příznivcem westernů... ()

ZackSawyer 

všechny recenze uživatele

Důstojné, leč krapet slabší završení trilogie. Opět skvělé navázání a vyřešení problematiky alternativní reality, časové osy a její budoucnosti. Divoký západ srší mnoho nápady a jednou příjemnou romancí. Takže to celé vlastně skvěle do sebe zapadá. Asi nepřekonaný set o cestování časem, škarohlídi by asi našli nějakou tu nesrovnalost, ale ať si každý napíše svůj scénář. ()

Taškář 

všechny recenze uživatele

Udělal jsem si pěkné odpoledne a pustil všechny 3 díly za sebou. Mohu s odstupem 20 let konstatovat, že všechny díly jsou dokonalé. ()

Jakubik 

všechny recenze uživatele

Lehoulince slabší než předchozí dva díly ale stále za pět. Vše dokonalé. Trochu to v mých očích pokazil závěr s doktorovou lokomotivou. To už podle mě bylo navíc. Ale že by mě to vyloženě štvalo to ne. Zbytek filmu je prostě skvělej jako předchozí dva díly. Zasazení na divoký západ se mi zprvu připadalo trochu mimo mísu, ale ve finále jsem si říkal, že to byl vlastně super nápad… ()

Hpatrik 

všechny recenze uživatele

O malinko lepší než dvojka, ale žádná velká hitparáda to teda není. Hlavně ta vlaková scéna byla neúnosně natahovaná, zvlášť když je to tak předvídatelné, že už víte jak to dopadne.. Sečteno a podtrženo, nejvíc mě bavil první díl, který byl celkem slušně napsaný a měl spoustu výborných fórů. ()

LordMysti 

všechny recenze uživatele

Třetí díl mě lehce zklamal, prostě prostředí divokého západu mi moc nesedne, i když myšlenka opět perfektní. Na dvojku to u mě o kousek nemá. ()

bull!nka 

všechny recenze uživatele

Druhý díl se mi moc nelíbil, tak jsem měla z toho třetího úplné obavy, ale vůbec mě nezklamal, opět mě strhl gejzírem nápadů, jako jednička...Lloyda v této roli prostě baštím ()

waska 

všechny recenze uživatele

Sice asi nejslabši díl celé série, stejně ale stále vynikající film, který dokonale využívá časového paradoxu. Vynikající dvojice M.J.Fox - Ch.Lloyd potřetí a naposledy. ()

Colour 

všechny recenze uživatele

Oproti predchádzajúcim dielom je to zasadením do roku 1885 obrovské šliapnutie vedľa, ale napriek tomu som sa veľmi dobre bavila. Humor nadväzuje na predchádzajúce diely, takže ak niekto nevidel jednotku alebo dvojku, prišiel o polovicu vtipov. Z dnešného pohľadu je to síce nie príliš originálne, ale zo všetkých sci-fi zameraných na cestovanie v čase je rozhodne najlepší. Táto trilógia si ma získala. "Ja som Eastwood. Clint Eastwood." 89% ()

Sign 

všechny recenze uživatele

jako třetí díl výborný, jako western ještě lepší :-) Eastwood, Clint Eastwood...co je to za idiotský jméno?!?! ()

greigor 

všechny recenze uživatele

Skvělý závěr úžasné trilogie, která vydržela s dechem až do konce. Divoký západ, Biff, doktor, Márty, Strickland a perfektní parní stroj vyrábějící led:) zkrátka nic nechybělo. ()

Rudyamon 

všechny recenze uživatele

Když druhý díl skončil a já věděl, že příště poletíme na Divoký západ konce 19.století, měl jsem stejně velikou radost jako doktor Emmet Brown. Marty měl o něco menší radost, protože mu už ty časové přesuny asi docela zamotali hlavu. Jenže on tam prostě musel, neboť musel zachránit doktora před kulkou do zad, která mu hrozila pro pár dolarů ... Ano, ve třetím dílu musí doktor Brown z roku 1955 pomoct Martymu z roku 1985 zachránit sebe sama z roku 1885 a z toho plyne, že se můžeme těšit opět na velkou zpoustu legrace a dokonale propracovaného děje. Podle mého názoru třetí díl nijak nezaostává za předchozími, přesun na Divoký západ se moc povedl. Mnoho toho, co bych mohl napsat, jsem už zmínil v komentářích předchozích dílů. Tady snad zmíním jenom jakýsi ústřední bod celé série a tím jsou radniční hodiny. V prvním dílu jsme je viděli zničené bleskem, ve dvojce jsme zjistili jak k tomu došlo a ve trojce je uvidíme ve chvíli, kdy je slavnostně uvedli do provozu. Tohle je jenom jeden z mnoha detailů, kkterými tvůrci dokázali, že film nedělali s výhledem na zisk, ale proto, že je to bavilo a že každou scénu dělali s citem a respektem k drobnostem, které tvoří celek, který právem patří do toho nejlepšího, co kdy bylo natočeno. U všech Skotů, celá tahle série je naprosto geniální ... ! ()

sarfian 

všechny recenze uživatele

Nádherné ukončenie trilógie o cestovaní v čase. Celý film som sa skvele bavil. Divoký západ mi tu vôbec nevadil, tak ako som sa bál. VIDENÉ 1x ()

Mira90 

všechny recenze uživatele

Tak, poslední cestování z minulosti do současnosti je za mnou. Opět to byl skvělý zážitek, odehrávající se navíc v originálním prostředí divokého západu. Navíc ze všech dílů nejucelenější, zvláště po druhém dílu toto ,,uklidnění" přišlo vhod. Zatímco v prvním díle byl DeLorean hezké auto, které se díky cestování časem stalo obecně známým (ač se spíše neprodávalo než prodávalo), ve třetím díle z počátku 90.-tých let už vypadá jako zastartalý kus šrotu... Ale to je snad jediné mínus. Účast Clinta Eastwooda (a Fley) je pak možno brát jen jako drobnou třešničku na dortě...:-) ()

RajAthen 

všechny recenze uživatele

Trojka na mě působí trochu jinak než předchozí díly a na komediální film je vcelku výpravná a akční. Přesto se pořád jedná o příjemnou a zábavnou podívanou. Jen by mě zajímalo, jak při událostech popisovaných v tomto díle stihl doktor sesbírat roztrhaný dopis, který mu v dílu prvním zachránil kůži, protože pokud to neučinil, pak se v druhém díle nemohl vypravit do budoucnosti, aby zachránil budoucnost dětí svého přítele a tím nedošlo ke změně minulosti, aby se oba museli do ní vůbec vydávat... ne vzdávám to, jen to zkoukněte:) ()

josieaddms 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější díl - už od mala. Nejen že všechny ty věci z minulých dílů dávají teď ještě větší smysl, ale ještě ke všemu se všechno to, co do sebe tak zajímavě zapadalo, krásně uzavřelo. Ale co je hlavní, doktor Brown si našel ženu svých snů. Navíc zahranou krásnou a zajímavou Steenburgenovou. Všechno dopadlo dobře, i když ne sentimentálně. A všechno bylo přesně tak, jak to má být. Samozřejmě je tam plno skvělých vtipů, citací, a skvělých scén. Je to zakončení kterému není co vytknout. ()

Reklama

Reklama