Reklama

Reklama

Nezvěstní v boji

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Plukovník Braddock se vrátil z vietnamského zajetí. Dokázal uprchnout ze zajateckého tábora a vrátit se domů. V médiích se snažil upozornit americkou veřejnost, že ve Vietnamu existuje ještě několik dalších táborů, ve kterých jsou drženi američtí zajatci. Bohužel vláda právě jedná s vietnamskou vládou a Braddockovy informace se vyjednávačům příliš nehodí. Nicméně Braddock dostal nabídku odletět se senátorem Porterem a jeho asistentkou, zaměstnankyní ministerstva zahraničí, Ann Fitzgeraldovou, do Saigonu. Po té, co Braddock uvidí nepříjemnou reportáž o probíhajících jednáních v televizi, rozhodne se jednání zúčastnit. Delegace přilétá do Saigonu a hned na počátku jednání je Braddock obviněn vedoucím vietnamské strany, generálem Tranem, z válečných zločinů. Vietnamci jasně dávají najevo, že ho při jednáních nechtějí. Braddockovi se vracejí jeho staré vzpomínky na chvíle, kdy byl zajat a týrán sadistickým dozorcem Vinhem. Ten je teď velitelem ostrahy jednání a jasně Braddocka varuje, že ze Saigonu nemusí odjet živý. Braddock se nebojí a hned první noc pronikne nepozorován do saigonských ulic a tady najde vilu, ve které bydlí sám Tran. Braddock Trana v jeho posteli přepadne a dostane z něho informaci, kde se zajatci nacházejí. Při útěku z vily však Braddock musí Trana zabít hozeným nožem. Nepozorovaně se mu podaří dostat zpět do budovy, kde jsou Američané ubytováni. Ve chvíli, kdy rozzuřený Vinh vtrhne do pokoje, kde se má Braddock nacházet, najde ho v náručí Ann Fitzgeraldové, která mu dělá alibi. Vietnamci zuří, ale nemohou dokázat, že Braddock zabil Trana. Přesto Vinh vykazuje Braddocka ze země. Ten však neodlétá do USA, ale do Bangkoku, kde začne shánět zbraně. Vinh tam za ním přijíždí se skupinou vietnamských agentů, aby Braddocka jednou pro vždy vyřídili. Braddock v jednom místním bordelu najde svého přítele, Jacka Tuckera. Ten má loď, která může Braddocka dovézt do delty Mekongu, kde se má zajatecký tábor s nešťastnými Američany nacházet. Tucker ho také seznámí s dalšími překupníky, od kterých Braddock získá rychlý malý bojový člun a zbraně. Braddock s Tuckerovou pomocí zajistí i podporu v podobě malého bojového vrtulníku, který má pro Braddocka a osvobozené zajatce v pravou chvíli přiletět. To už však Vinh posílá své agenty, aby Braddocka zabili... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (129)

Han22 

všechny recenze uživatele

Tohle určitě nebudou nejobjektivnější 4 hvězdičky mého života, ale čert to vem. I když Braddock a jeho Missing in Action působí proti Rambovi jako chudý příbuzný a být obyvatel Vietnamu tak se cítím pořádně uražen podobným falšováním dějin, je to stále asi nejklasičtější Norrisovská série. Nekonečně nábojů, obří výbuchy a opravdu velkolepá finální vysvobozovací akce dávají zapomenout na veškerou logiku i nemastný neslaný děj. Ve vedlejší roli potěší věčný béčkař M.Emmet Walsh, který nesměl chybě snad v žádném podobném filmu 80-90. let, naopak Van Damma jsem opravdu nenašel. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Ten známý film, ve kterém Chuck Norris vyleze z vody s kulometem v ruce a proto jsem ho také chtěl po letech poprvé nakoukat. Není však divu, že už tyhle typy filmů je těžké někde zachytit a s odstupem času ty levné akčňáky z produkce Canonu totálně převálcovali Arnold se Slyem. Vlastně jsem během měsíce viděl dva zásadní Chuckovo filmy a nechápu, kde se vlastně vzal ten jeho kultovní status. A to jsem vyrostl na Walker Texas Ranger. ()

Reklama

Mol 

všechny recenze uživatele

YOU ARE A GODDAMN EMBARRASMENT, BRADDOCK! THAT'S WHY I'M HERE, SENATOR! Naposledy jsem to viděl ještě na VHS s rychlo dabingem a dnes po letech znovu. Nestárnoucí klasika s úderným jménem Missing In Action! Už jen jméno hlavního hrdiny Braddock naznačuje, že tenhle film má testosteron. Aby ne, když se jedná o čistokrevné akční béčko z osmdesátých let, které vůbec nezaostává za filmy jako Rambo nebo Komando. Braddock je killer North Vietnamese Army a krytí mu nic neříká. Hlavně v případech kdy na něj štěká RPD Děktarjev z hlídkové věže. Ale to nevadí, protože film tepe a závěrečný únik vám i po letech zvýší tep. Aby taky ne, když Braddock se zajatci pádluje na nafukovacím člunu, zatím co po něm Vietcong pálí z minimálně 10 samopalů a minometčíci se jej snažej zaměřit. Má to drive. No a protože se jedná o béčko z produkce Cannon, tak uslyšíme i hudební motiv, který zazněl i o rok později ve filmu Americký Bojovník. A že to je pekelně dobrej hudební motiv. Nechápu hodnocení a jen kroutím hlavou. ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Děsně umorousaná pakárna. Ale důležitý je brát jí ze dvou pohledů. První je děsnej, šílenej dabing s původní stopou ponechanou pod ním. Tam máte srovnání prožitku postavy s klidným a utahaným čteným textem do češtiny. Totální béčkovitost, chaotické scény s pobíhajícími Vietnamci, Thajci a ostatními příbuznými asijskými národy, nebo naopak absolutně uťáplé scény typu Vietnamce parukózního sestřihu v leteckých brýlích jak si hraje se svým nožíkem v domnění, že vzbudí dojem drsného zabijáka. A samozřejmě Chuck se svým typickým výrazem, kamennou mimikou jenž připomíná kamenolom, kde se to taky pohne jen s náloží dynamitu. Je dobrý zase ocenit jeho vyjednávací metody, který by ovšem u mě neobstáli, neb do obchoďáku si běžně kulomet netahám. Druhý pohled na film je s ohledem na celou Norrisovu kariéru. Co se jí týče je tohle slušný průměr. Má to akci, má to spád a pár docela slušných efektů i jakýs takýs příběh. Tohle chce při sledování vypnout a jen se bavit. Proto dávám za 2, i když z pohledu solidního bych střelil ještě o jednu míň. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Chuck je bůh. A Vietnamci to nevědí, protože jinak by ho jen těžko pustili do své země když tam přijede dělat pozorovatele na jakousi konferenci o poválečném usmíření, na které prohlásí že už žádné americké zajatce nevězní. Protože Chuck je bůh a něco takového ho nasere, takže se uprostřed konference prostě sebere, odskočí si s kulometem do džungle, a na tu konferenci ony vězně přivede dřív než si ostatní všimnou že vůbec odešel. Protože Chuck je bůh a umí asimilovat i borgy, takže nějací rákosníci si na něj prostě nepřijdou. Jenže vzato kolem a kolem, jen Chuckův zarostlý hrudník celý film na nohou neudrží a ten tak ve srovnání s podobným (podobně blbým) pokračováním Ramba neobstojí. A už vůbec neobstojí před tematicky podobnou asijskou superpeckou jménem Eastern Condors. 5/10 ()

Galerie (136)

Zajímavosti (14)

  • Chuckův bratr Aaron byl hlavním koordinátorem kaskadérů obou pokračování, v případě třetího dílu dokonce dostal důvěru jako režisér. (Divočák)
  • Tento film byl prvním, který Chuck natočil pod hlavičkou legendárního studia Cannon Group. (Divočák)

Související novinky

Zemřel herec M. Emmet Walsh

Zemřel herec M. Emmet Walsh

21.03.2024

Ve věku osmaosmdesáti let zemřel v americkém Vermontu herecký veterán M. Emmet Walsh. Výrazný představitel zejména vedlejších rolí ve filmech jako Blade Runner, Zbytečná krutost a Potíže s Arizonou… (více)

80. léta vracejí úder

80. léta vracejí úder

08.03.2009

Duchové našeho mládí a videokazet se simultánním překladem opět straší. George Miller nezapomněl na Šíleného Maxe, ačkoli v uplynulých letech se mu dařilo spíš na poli digitální animace – má na… (více)

Reklama

Reklama