Reklama

Reklama

Jay a mlčenlivý Bob vrací úder

  • USA Jay and Silent Bob Strike Back (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Touto třeskutě vtipnou komedií, která si nebere servítky, zakončuje herec a režisér Kevin Smith dobrodružnou cestu, na niž se Jay a mlčenlivý Bob vydali ve snímku Clerks a pokračovali v ní i ve filmech Flákači, Hledám Amy a Dogma. Poté, co nejlepší kámoši Jay a mlčenlivý Bob zjistí, že o nich Miramax točí celovečerní film, zamíří si do Hollywoodu nárokovat balík peněz, který jim podle jejich názoru náleží. Když se však tahle natvrdlá dvojice dozví, že jim z toho nic nekápne, chtějí film za každou cenu sabotovat! Režisér Kevin Smith přizval k natáčení všechny své nejlepší přátele, čili celé stádo hvězd, které v originální komedii parodují samy sebe. Drsná výprava Jaye a mlčenlivého Boba napříč zemí je šílenou jízdou, během níž se představí spousta bláznivých postav, díky kterým se budete smát nahlas. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (545)

Fingon 

všechny recenze uživatele

100%. Viděno minimálně desetkrát, můj nejmilejší (viděl jsem jej jako druhý v pořadí) Smithův film. Kdosi v režisérově poděkování (až za Bohem) označil JaSBsB za Dogma bez náboženství. Ne, IMHO tohle je lepší než Dogma. --------------------------------- Nedávno jsem si dal tu práci a prohlédl si film málem políčko po políčku (no, měl jsem avi soubor, zkrátka jsem hodně pauzoval) a teprve poté jsem ocenil tu vypiplanost, kterou nám tu Tvůrce předestírá - schválně, kdo si všiml, že na papírech, kterými se Justice v dodávce probírá a které rychle schovává před Jayem a Silent Bobem jsou ve skutečnosti plány diamantové burzy? ------------------------------------ Tento snímek je skutečně esencí všeho, co se ve Smithových celovečerních filmech objevilo - od herců po odkazy v podobě předmětů. Nejen že se zde objevili Dante a Randall z Clerks, přišla i půlka osazenstva Flákačů (včetně Shannon Doherty), ti samí herci (Holden a Banky, tj. Affleck) se tu objevili podruhé v rolích z Hledám Amy (včetně Amy samotné AKA Joey Lauren Adams, která má štěk na samém konci filmu při východu z kina spolu s Trish the dish z Flákačů) a pokračujeme Dogmatem - Kardinál Glick stopuje za vykouření, Smith vzdává hold Star Wars nejen obsazením Marka Hamilla v souboji se světelnými dildy, ale i jeptiškou v podání Carrie Fisher (princezna Leia), která má vedle Bible pověšeného i Kámoše Ježíše z Dogmatu... A neměli bychom zapomenout i na to, že Kevin si do tohoto pro něj významného filmu (je to přece film o jeho postavě a o postavě jeho nejlepšího kámoše) obsadil celou rodinu - manželka Jennifer Schwalbach hraje jednu z členek gangu a jejich dítě zase mimino Silent Boba na samém začátku... Zkrátka, tenhle film mám moc rád, stejně jako ostatní filmy tohohle režiséra. Holt někdo to prostě nedokáže pobrat, jeho smůla. -------------------------------------------------- A pokud si počkáte na samý konec titulků, uvidíte Boha v podání Alanis Morissette:-) Poznámka na závěr - co pamatuji, tak spolu s Lid versus Larry Flynt byl tento film jediným, který Česká televize vysílala s hvězdičkou. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Tentokrát se tato šílená dvojka komiků rozhodne, že pojede do Hollywoodu, kde chce udělat "pořádek". A při cestě oba dokáží nadělat takový "bordel", že by jeden koukal. Jay a mlčenlivý Bob vrací úder se mi vcelku líbil o něco méně než tomu hodně podobné Dogma. Zaujaly mě kdejaké odkazy na nejrůznější filmy a malá camea (např. Craven či Van Sant), ale některé vtípky byly trochu mimo mísu, což není sice u této party nic neobvyklého, ale já tohle zrovna nemusím. Zkrátka hodně typická americká komedie, která paroduje všechno možné, ale v rámci možností pobaví. ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack James L. Venable: 1. Cue Music ,2. Jay's Rap ,3. Kick Some Ass - Stroke 9 ,4. Holden on Affleck ,5. Tube of Wonderful - Dave Pirner ,6. Cyber Savvy ,7. Choked Up - Minibar ,8. Doobie Snacks ,9. Magic Carpet Ride - Steppenwolf ,10. Jay & Justice ,11. Bad Medicine - Bon Jovi ,12. Stealing Monkeys ,13. This Is Love - PJ Harvey ,14. Advice From Above ,15. The Devil Song - Marcy Playground ,16. Idiots vs. The Internet ,17. Tougher Than Leather - Run DMC ,18. Willenholly's Woe ,19. Bullets - Bob Schneider ,20. Touching A Brother's Heart ,21. Hiphopper - Thomas Rusiak ,22. Two Thumbs Up ,23. Jackass - Bloodhound Gang ,24. A Smooth Pimp and a Man-Servant ,25. Jungle Love - Morris Day and The Time ,26. NWP ,27. Because I Got High - Afroman ,28. Stop Stealing Monkeys , ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Jak ve filmu ostatně zaznělo: Jay a Mlčenlivej Bob nejsou dost zajímavé postavy, aby utáhly celý film. Je tam několik opravdu povedených fórů, spousty narážek na celou předchozí sérii i jiné filmy (nejvíc mě pobavil Dobrý Will Hunting II: Lovecká sezóna), ale většina fórků je trapná a nudná. Řekl bych, že to tentokrát platí i o většině narážek na Star Wars. Nejhorší film Kevina Smithe (včetně Táty na plný úvazek). ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nemyslím si, že je Kevin Smith nějaký extra velký Bůh, ale nemohu říct, že by dvojce Jay a Bob nebyla dokonalá. Jayovi hlášky, pohledy, skutky, všechno je perfektně groteskní. Bohužel ostatní příběh sám o sobě je prakticky o ničem a je úmyslně absurdní. Nebudu se k fotce Kevina Smithe každý den modlit a děkovat mu, ale na jednou dvě podívání opravdu pobavil. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (24)

  • Herečce Heather Graham byla původně nabídnuta role Justice (Shannon Elizabeth), ale nakonec ji nehrála, protože nedokázala pochopit, proč se její postava zamilovala do Jaye. (Kulmon)
  • Filmu byl udělen Rating NC-17. Aby tvůrci získali R, muselo být vystřiženo několik scén. (ČSFD)
  • Sean William Scott, Jason Biggs a Shannon Elizabeth točili tento film téměř shodně s filmem American Pie 2. (Tygrys)

Související novinky

Reboot Jaye a mlčenlivého Boba je na cestě

Reboot Jaye a mlčenlivého Boba je na cestě

03.01.2019

Dlouho očekávaný reboot Jaye a mlčenlivého Boba se dal do pohybu. Oznámil to režisér Kevin Smith (Clerks 2: Muži za pultem, Hledám Amy). Smith, Jason Mewes a producentka Jordan Monsanto tak strávili… (více)

Místo Clerks 3 bude Jay a tichej Bob 2

Místo Clerks 3 bude Jay a tichej Bob 2

10.02.2017

Kevin Smith se před pár lety pustil do trojky Clerks a dvojky Flákačů, ani jedno z těchhle pokračování to ale nedotáhlo k natáčení. Clerks 3 se sesypaly po odchodu jednoho ze čtyř stěžejních herců a… (více)

Lenny a Alanis fušují do filmu

Lenny a Alanis fušují do filmu

03.11.2007

Hvězdy hudebního byznysu na plátnech kin nejsou ničím novým či neobvyklým. Od Elvise Presleyho až po Justina Timberlakea, zpěváky a muzikanty vždy lákalo zkusit i jiné múzy. Shodou okolností se tento… (více)

Reklama

Reklama