Reklama

Reklama

Jay a mlčenlivý Bob vrací úder

  • USA Jay and Silent Bob Strike Back (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Touto třeskutě vtipnou komedií, která si nebere servítky, zakončuje herec a režisér Kevin Smith dobrodružnou cestu, na niž se Jay a mlčenlivý Bob vydali ve snímku Clerks a pokračovali v ní i ve filmech Flákači, Hledám Amy a Dogma. Poté, co nejlepší kámoši Jay a mlčenlivý Bob zjistí, že o nich Miramax točí celovečerní film, zamíří si do Hollywoodu nárokovat balík peněz, který jim podle jejich názoru náleží. Když se však tahle natvrdlá dvojice dozví, že jim z toho nic nekápne, chtějí film za každou cenu sabotovat! Režisér Kevin Smith přizval k natáčení všechny své nejlepší přátele, čili celé stádo hvězd, které v originální komedii parodují samy sebe. Drsná výprava Jaye a mlčenlivého Boba napříč zemí je šílenou jízdou, během níž se představí spousta bláznivých postav, díky kterým se budete smát nahlas. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (545)

Gemini 

všechny recenze uživatele

V globálu to na 80% není, ale některé frky, které ústřední antihrdinská dvojka sype z rukávů i jiných otvorů jak na běžícím pásu, nemají v tomhle světě obdoby. A do toho přifrčí na mopedu Will Ferrell a předvede takovou komickou kreaci, kterou mu sežeru i já, který z duše nenávidím jeho kousky typu Noc V Roxbury. Dawson Leary v první roli, za kterou bych mu neposlal balíček tikající, leč hodinky jako takové neobsahující, Matt Damon s Benem Affleckem dávající si to drsněji než při svých před"ženáčských" pitkách, Mark "don't fuck with the Jedi master" Hamill s poněkud neprinceznovskou Leiou, Scooby Doo a Charlieho Andílci na entou (kteří pobaví ještě lépe než originál, promiň, Lucy;)), boha mário, kde to Kevin Smith bere? Některé z těchhle "stranou stojících" výstupů plní plán na 100 a více procent a jako post scriptum po 80%ním hodnocení nelze napsat nic jiného než: Justice!!!!!;) ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

tento film ma mal zabaviť . . . a to sa mu SAKRA dobre podarilo. naozaj sa jedná o komédiu určite nie pe každého (dovolím si povedať, že prevážne len pre mužské publikum a aj to asi nie pre celé - aj keď takí affleck a damonom môžu prilákať aj zopár dievčat), navyše to je jedna neuveriteľne s láskou a nadšením napísaná a odrežírovaná paródia, výsmech . . . skoro všetkému, čo mlčanlivého Kevina Smitha napadlo, paródia na najzákladnejšie americké témy a idoly, na samých seba, paródia na paródie, skrátka jedna dokonale nadržaná huličská jazda a útok na hollywood. ja som sa bavil majstrovsky. naozaj. v kategórií teenage filmy, filmy o hulení, bláznivé road movie a paródie jeden z vrcholov žánru posledných rokov. ()

Reklama

Satan 

všechny recenze uživatele

Smith přišel s originem svých figurek Jaye a Silent Boba a ano, tihle dva vyhulenci dokážou utáhnout celovečerák. Hlavně ale spojují smithovský vesmír předchozích filmů a navrch Smith přidává spoustu popkulturních narážek a odkazů pro fandy hollywoodských fláků. Rofloidní jsou především jednotlivá camea - Craven, Van Sant, Damon, Biggs...krásně si ze sebe udělal prdel Ben Affleck...Ten, kdo v dohledné době viděl předchozí Clerks, Mallrats, Chasing Amy a Dogmu, ten bude z různých narážek na tyto filmy a postavy v nich chrochtat blahem - Quick Stop, Mooby, Bluntman a Chronic, Randal, Banky, Dante, Holden, Alyssa a další vytvářejí obrovsky vděčnou kulisu, kde zapadají nové vedlejší postavy hrané Ferrellem, Scottem nebo čtveřicí šukézních kočiček. Proto ani nevadí, že zápletka není rozvětvenější...pořád se totiž do všeho a do všech tak krásně naráží, že konečné rozbití hub zmrdům z internetu přijde jako sladká satisfakce. Problém může nastat, když si film pustíte jako sprostou komedii. Spousta věcí totiž nepochytáte...a obyčejný divák neznalý kinematografie bude možná kroutit hlavou nad těmi, kdo shledávají tento snímek geniálním. [Přesná stopáž: 100 min] ()

castor 

všechny recenze uživatele

Smith tentokráte trochu pozapomněl i na další diváky, co se chtějí bavit a nejsou výhradně skalními fanoušky jeho předešlých eskapád do světa černého humoru, vulgárních narážek a trefně vystavěných dialogů. Pokud prostě neznáte předešlé snímky, ve kterých dva maskoti (nadrženej Jay a málomluvný Bob) vstupovali tu a tam do života hlavních postav, tak si tenhle film zrovna neužijete. V komedii (uzavírající pětidílnou sérii z New Yersey) vystupují jako ústřední duo, které se rozhodne překazit v Hollywoodu natáčení snímku, který je inspirován jejich osudy. V road movie potkávají nekonečnou řadu hvězd a hvězdiček filmového nebe, v drtivé většině jde o staré známé ze Smithových filmů. Možná se jedná o nejslabší film nezávislého scenáristy a režiséra, přesto jde o slušnou plejádu gagů pro zasvěcené!! ()

RHK 

všechny recenze uživatele

"Dosť bolo takých Švýkov."- jsem zaslechl kdysi na vojně. No a mi tahle pokleslá a sprostá parodie přišla zoufale nevtipná a nudná, burany a feťáky a Kevina Smithe já nerad, zajímavé narážky na parodované filmy jsem tam nenašel za prvních 30 minut žádné :(, tak jsem to vypnul. Od toho máme dálkové ovládání, že? K pobavení by Vám mohl stačit trailer, jsou tam asi všechny fóry, tedy ten jeden, Spielbergovo logo: http://www.csfd.cz/film/10220-jay-a-mlcenlivy-bob-vraci-uder/videa/ ()

Galerie (60)

Zajímavosti (24)

  • Mark Hamill, který hrál Lovce ptáků, namluvil i psa Scooby-Doo. (Zdroj: behindthevoiceactors.com)
  • Sean William Scott, Jason Biggs a Shannon Elizabeth točili tento film téměř shodně s filmem American Pie 2. (Tygrys)
  • Webová stránka www.moviepoopshot.com byla vytvořena speciálně pro tento film. Existuje dodnes. (Kulmon)

Související novinky

Reboot Jaye a mlčenlivého Boba je na cestě

Reboot Jaye a mlčenlivého Boba je na cestě

03.01.2019

Dlouho očekávaný reboot Jaye a mlčenlivého Boba se dal do pohybu. Oznámil to režisér Kevin Smith (Clerks 2: Muži za pultem, Hledám Amy). Smith, Jason Mewes a producentka Jordan Monsanto tak strávili… (více)

Místo Clerks 3 bude Jay a tichej Bob 2

Místo Clerks 3 bude Jay a tichej Bob 2

10.02.2017

Kevin Smith se před pár lety pustil do trojky Clerks a dvojky Flákačů, ani jedno z těchhle pokračování to ale nedotáhlo k natáčení. Clerks 3 se sesypaly po odchodu jednoho ze čtyř stěžejních herců a… (více)

Lenny a Alanis fušují do filmu

Lenny a Alanis fušují do filmu

03.11.2007

Hvězdy hudebního byznysu na plátnech kin nejsou ničím novým či neobvyklým. Od Elvise Presleyho až po Justina Timberlakea, zpěváky a muzikanty vždy lákalo zkusit i jiné múzy. Shodou okolností se tento… (více)

Reklama

Reklama