Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vánoce jsou svátky klidu. Rudy (Ben Affleck) to tak cítí. Po letech konečně prochází vězeňskou branou jako svobodný muž. Ovšem kam čert nemůže, nastrčí ženskou. Tato (Charlize Theron) je nejen krásná, ale navíc disponuje agresivním bratrem ve vysokém stupni pošahanosti (Gary Sinise). Ten se svým kumpánem (Danny Trejo) právě plánuje velkou vánoční loupež. A Rudy má být její důležitou součástí. Tyto Vánoce moc klidné nebudou! A o velké překvapení pod kriminálním vánočním stromem rovněž nebudete ochuzeni. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (102)

Jaromír 

všechny recenze uživatele

Nemám rád Bena Afflecka, připadá mi děsně nesympatický a jeho herectví ala kamenný obličej Chuck Norris je podle mě jen přetvářka. Vzhledem k tomu, že je to hlavní postava, tak to (aspoň pro mě) poznamenalo celý film. Jinak se jedná o poměrně koukatelný thriller, kde se občas nějaký ten pěkný zvrat, který člověk nečeká, najde. Charlize Theron je baba k nakousnutí, která má i pod čepicí :), spolu s Gary Sinisem tvoří perfektní duo a hned se dá na film koukat. ()

kubilov 

všechny recenze uživatele

Vánoční debilita od Johna Frankenheimera. Klasický motiv spletení si dvou lidí dovedený do extrému díky vánočnímu vyloupení indiánského casina. Falešná hra však výrazně selhává hned v několika aspektech. Za prvé je to žánrová neukotvenost, která jistě může být pro některé filmy výhodou, avšak tady se ta hra mezi romantikou, thrillerem nebo komedií vážně nehodí. Za druhé jsou to dva významné plot twisty, které musí divák během filmu skousnout. Ten první se ještě s přimhouřeným okem dá akceptovat, i když z něj teda realističnost opravdu nekouká, za to ten druhý musel vymyslet nějaký retardovaný imbecil, protože to jsem teda fakt čuměl. No a za třetí je to herecky zoufalý hlavní představitel, který funguje spíš jen jako taková karikatura sama na sebe a s každým dalším filmem, jaký s ním z dřívější doby vidím, si říkám, že je snad zázrak, že z toho nakonec alespoň trochu vyrostl, i když je to furt hrůza. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Charlize, kvůli které jsem chtěl film vidět, to v tomto filmu vůbec nesluší. Skoro jsem ji nepoznal. Ale jinak to rozhodně šťávu má, to se nedá upřít. Tedy ke konci filmu. V jeho průběhu to taky sem tam vře, ale je to spíše náznakové. Těžko hodnotit u mne to kolísá kolem průměru, přitom podruhé to asi nemusím. ()

henrycruel 

všechny recenze uživatele

Nenáročná akční podívaná, při které se dá celkem dobře odpočinout. Sice to má trochu nelogický konec, ale jinak slušný průměr. ()

magu 

všechny recenze uživatele

Celkom zaujímavé, nápad mohol byť síce lepšie rozvinutý, ale dá sa na to pozerať. Keby niektore osoby nekonali nelogicky, dal by som viac. ()

wilczo2 

všechny recenze uživatele

U mňa doma povinná vianočná klasika... Odvtedy, čo som to videl prvýkrát na 2. sviatok vianočný je to pre mňa neoddeliteľná súčasť Vianoc - spolu s Die Hard :) TU som si obľubil Bena Afflecka. Pow-Wow-safe je klasika a záverečná scéna je podľa mňa novodobým duchom Vianoc :) 4/5 ()

teseth odpad!

všechny recenze uživatele

Ono celkově to byl asi dobrý nápad a v rámci možností i dobrá zápletka jenže to narazilo. Vůbec se v tom filmu nepodařilo to co mělo. Výběr herců dobrý, ale dohromady jim to jaksi nepasuje a působí jako sbírka ochotníků, co to chce mít už za sebou a vypadnout do nejbližší putyky, kde si vylijou mozek. Jejich výkony jsou fakt k uzoufání. Při proměně Charliez si už říkáte, že to snad nemohl nikdo myslet vážně. K tomu naprosto impotentní výkon Bena a máte po chuti. To vše nechutně završuje hudba, která tomu dává punc naprosté bezradnosti a přepálená stopáž, která vás štve snad ještě víc než osina v řiti. Dějově to možná na začátku mělo myšlenku, ale ta brzo po první klapce utekla a zůstaly jen rádoby pokusy o neustálé zvraty v ději a dementní dialogy. Ještě, že to dvd mě stálo jen 10kč ve výprodeji. ()

pirate 

všechny recenze uživatele

Překvapivé rozuzlení zápletky. Nevýhodou je jen to, že mě atmosféra celého filmu přijde jako z tv filmu. 65%. ()

demovka 

všechny recenze uživatele

Nápad nebyl špatný, takže část filmu se zdála zajímavá. S objevením agresivního bratra, logika začala pokulhávat. Vyvrcholení, překvapení na konec, bylo už opravdu přemrštěné. Ben Affleck byl tak dobrý, jak bývá i v ostatních filmech, žádný úžasný výkon ani žádný úplný propadák. Nevěřila bych mu zloděje aut, ani kdyby hrál líp. Více mu sluší kravata a sako. Daleko více bych vyzdvihla Jamese Fraina, objevil se jen na chvíli, na začátku a na konci, a stejně na sebe upozornil. Ráda bych ho vídala ve více filmech. Ještě bych se zmínila o Charlize Theron. Chvílemi přehrávala, ale byla každou půl hodinu úplně jiná. A to myslím stojí za ocenění. Garymu S. byl dán hodně velký prostor, a nakonec to vyznělo do prázdna. Takže celkově tři mínus, protože herci byli dobří.......... ()

Bragi66 

všechny recenze uživatele

Houpé, až to bolí. Začátek se záměnou dvou trestanců dopisujících si s vězení s ženou jejich snů, která je zmanipulovala, vypadá jako nosný základ. Bohužel ale zbytek filmu je dějově trapná okecávanka beze smyslu s bezradným scénářem, který svoji myšlenkovou zácpu nemůže protlačit ani do béčkového průjmu. Stěžejní střílečka Santa Mikulášů (nebo jak tomu v té USe říkají) tomu nepomůže. Tu sice na začátku slíbí, ale pak pak je stejně hloupá jako zbytek kulhavého děje o vyloupení kasina. ()

Profík 

všechny recenze uživatele

Taková jednohubka se slušnými až výbornými herci, nejvíc mě bavila Charlize Theron a Gary Sinie. ˇUplný závěr si mohli odpustit. 65%. ()

Godless 

všechny recenze uživatele

Jeden z mojich obľúbených filmov. Neviem prečo, ale dokáže mi navodiť vianočnú atmosféru ako klasika Sám doma, zaujmú ma akčné scény a pobavia komické úryvky. Navyše herecké obsadenie je plné skvelých hercov. Dej plný zvratov a neočakávaný koniec tomu dodávajú šmrnc. Pre mňa film, ktorý si z času na čas rád pozriem. ()

mistrpropr 

všechny recenze uživatele

Affleck prostě neni herec a u Sinise jsem se nemohl rozhodnout, jestli je jeho postava retard nebo ne (jsem si téměř jistej, že je) a celej ten jeho spolek se tvářil chvíli jak z nějaký parodie, aby se pak tvářili vážně. Nuda... ()

Reklama

Reklama