Reklama

Reklama

Freddyho smrt - Poslední noční můra

  • USA Freddy's Dead: The Final Nightmare (více)
Trailer

Zkoušeli ho pohřbít! Zkoušeli ho spálit! Zkoušeli ho zahnat svěcenou vodou! Ale takové hlouposti na Freddyho neplatí. Dál si libuje ve svých krvavých orgiích. Ale je tu jeden problém - ve svém městečku už nemá koho zabíjet... Že by pověsil svůj klobouk a rukavici na hřebik? Kdepak! (Falcon Home Video)

Videa (1)

Trailer

Recenze (240)

Jordan 

všechny recenze uživatele

Nietzsche vs. Krueger, Brian May (gitarista z Queen) robil hudbu, kuchárske cameo tu mal Johnny Depp, objaví sa aj Tom Arnolf s manželkou, cituje sa Twin Peaks, Ghostbusters a v záverečných titulkoch skvelá koláž zo všetkých (doterajších) šiestich filmov; Alebo tiež: Inception + LSD + 3D + Ninja feminizmus + Super Mario Bros. + Van Gogh + Kubrick + marihuana = totálny šialený gulášový úlet, ktorý v prenesenom zmysle naozaj pochováva legendu menom Freddy, no na ČSFD sa na tento koktejl surealisticko-dadaisticko-psychopatických popkultúrnych extrémizmov nehodí žiadne hodnotenie, pre filmy ako tento by sa mala zaviesť siedma kategória, niečo ako WTF?! alebo LOL! alebo CTRL+ALT+DEL či MINDFCK - skrátka niečo, čo vystihne ten jemnučký balans medzi genialitou a šialenstvom, medzi odpadom! a *****; PS: lietajúci spermo-duchovia forever PS2: Englund tu má asi najviac textu a replík v celej svojej kariére! Tento film odporúčam naozaj každému užívateľovi lysohlávok! ()

petero 

všechny recenze uživatele

Táto časť na mňa pôsobila dosť rozporuplne. Je tam kopa vecí, ktoré sa mi páčia, ale aj neuveriteľné blbosti, ktoré ani nemohli myslieť vážne a ku koncu ich je fakt dosť. Freddyho mučenie padajúcimi klincami je len na smiech. No celkom to je sranda. Je jasné že kameraman vedel čo točí, trikov je hojne a Freddy je proste zabaváč. Na druhú stranu sú tu nesympatické postavy, slabí herci, scenár je silený nejakým Freddyho potomkom aby bolo o čom, kopa stupídnych dialógov a aj tá atmosféra je redšia. No znechutený som nebol. Tu máš dve stars. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 4/10 Děj 3/10 Hudba 4/10 Efekty 5/10/// +logika v příběhu, Freddy a jeho hlášky, efekty -děj, nulová atmoféra, žádné charaktery postav, prostředí/// Tak jeden by řekl, že Freddy konečně chcípnul, ale mi všichni víme, že jen do té doby, než se mu vydá na pomoc Jason :-) A tím narážím na jediné pozitivum film. Tím je příběh. Který zde pokračuje a objevuje opět nové souvislosti z Freddyho života. Bohuže samotný film je i tak dost zbytečný. Žádné drastické scény, žádná hororová atmosféry...a tak nějak jsem čekal kdy příjde zajímavej masakr, jak je u Fredddyho zvykem, ale nějak to nepřišlo. Je tady sice několik originálních scének, ale to málo tento film nezachrání. Nebýt Freddyho a příběhu, je to jasnej odpad./// Celkem 38%/// ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Sága nočných mor síce prišla o 6 rokov neskôr ako Halloween a 4 roky po Piatku 13, no stihla prejsť rýchlejšou evolúciou než zvyšné dve zo svätej trojice slasherových sérií. Šiesty diel je post-moderný horor, ktorý prorocky variuje 90s tému zabíjania franchisov dávno pred The Death of Superman, siedmym Halloweenom a deviatym Piatkom 13 (s ktorými ma podobné prehlbovanie rodinných väzieb vraha a obetí). A výsledkom je jeden veľký úškrn. Film vznikol iba 2 roky po Dream Child, no pôsobí akoby medzi nimi bol rozdiel jednej dekády. Nie je tu už nič z atmosféry predošlých filmov, i nočné mory sú tu prekvapivo civilné. Film nijakým spôsobom nenadväzuje na koniec päťky, prichádza s absurdným príbehom o vymretých deťoch v Springwoode (podobný postmoderný twist ako zakázané oslavy Halloweenu v Haddonfielde v Halloweene 6) a poslednom tínedžerovi, ktorý je v meste, teda ktorý vlastne v meste nie je a ktorý sa kdesi objaví, aby sa zase vrátil do mesta a zobral náhodou spolu ďalších tínedžerov. Áno, je to hrozne napísané a nedáva to zmysel. Gore je slabé, kulisy rutinné a vrcholom je trápny záver, kde sa objavia mizerne naanimovaní bohovia snov a celé je to akože 3D (vrátane toho, ako si hlavná hrdinka nasadzuje okuliare). Napriek tomu je tu zopár skvelých scén (menovite najmä mučenie hluchého chlapca a flashback s Freddyho ženou, ktorá sa dozvedá o jeho tajomstve) a tá hodina a pol celkom zbehne, no film ako celok je nepochopiteľný fail a najhorší diel série (i keď stále lepší než remake). 5/10 PS: rebríček nočných mor: N1, N3, N7, N4, N5, N2, N6 ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Zatímco předchozí díly měli na povel režiséři, kteří k hororu alespoň třeba scénáristickou formou nakoukli, posledního Freddyho dostala na povel ženská, která s žánrem nikdy neměla nic společného a navíc se jednalo o její prvotinu. Nevím, co ktomu producenty vedlo, ale dopadlo to tak, jak muselo. Špatně. Hrůzný scénář, hrůzné postavy a konec, který si Freddy rozhodně nezasloužil. Uznávám, že pár scén, třeba ta v letadle či videohra, stály za to, stejně jako nezklamal Englund, ale to je strašně málo. Nedůstojné zakončení se vším všudy. 15% ()

Galerie (87)

Zajímavosti (19)

  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 34,9 milionu amerických dolarů. (NIRO)
  • Peter Jackson napsal pro film scénář, který nakonec nebyl použit. Freddy (Robert Englund) v něm ve světě snů stárnul a slábl, zatímco zdrogovaní teenageři ze Springwoodu během nočních party vstupovali do snového světa, aby ho zmlátili. (Karlos80)
  • Ve scéně, kdy Freddy (Robert Englund) praští Tracy (Lezlie Deane) do obličeje během jejich boje, tak jeho herecký představitel opravdu herečku během natáčení praštil. (JesterKruger)

Související novinky

Zemřel herec Yaphet Kotto

Zemřel herec Yaphet Kotto

16.03.2021

Ve věku 81 let zemřel na Filipínách americký herec Yaphet Kotto. Informaci prostřednictvím sociálních médií zveřejnila jeho žena Tessie Sinahon a později ji potvrdil i hercův agent Ryan Goldhar.… (více)

Reklama

Reklama