Reklama

Reklama

Noční můra v Elm Street 2: Freddyho pomsta

  • USA A Nightmare on Elm Street Part 2: Freddy's Revenge (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kdyby rodiče Jamese Walshe věděli, co se stane, když se nastěhují do domu na Elm Street…! Pět let čekal Freddy Krueger, aby se znovu objevil ve snech nového chlapce ve městě a otevřel svoji ruku z nožů. Démonický zabiják si pro svoji pomstu nemohl vybrat lepší příležitost. Noční můra se opět promění ve strašlivou skutečnost. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (319)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nadále nejslabší díl původní série, který má ale několik milých momentů a samozřejmě zábavného Freddyho. Kromě zúčtování s trenérem je povedené zrození Freddyho z Jesseova těla. Cesta autobusem, hořící kotelna, roztékající se Freddy a vroucí voda. Ovšem párty byla trestuhodně nevyužita... Fantazie měla menší prostor a vůbec Freddyho vstup do reálného světa zkrze Jesseho nemá ty grády jako pronásledování a vraždění ve snech. Snad ale i kvůli psím potvorám s lidskými hlavami zůstanu u tří hvězd. ()

Jordan odpad!

všechny recenze uživatele

1) najhorší diel/film série a filmov o freddym kruegerovi, ktorý by mal byť vymazaný, zabudnutý, spálený a zničený (druhé diely/pokračovania zvyknú byť horšie, ale z 5 hviezdičiek do odpadu sa nepodarí každý deň); 2) post-moderna v najhoršom možnom svetle a najpríšernejšej forme - neorganicky, bezzubo a nefunkčne na seba nahádzané rôzne odkazy, citácie, nevhodný humor, nevkus a po scenáristickej stránke naozaj odpad hodný tohto hodnotenia; 3) artový psychologický horor o chlapcovi, ktorý zisťuje a odmieta prijať, že je gay; ()

Reklama

mchnk 

všechny recenze uživatele

Celá podstata zla, která je v postavě Freddyho ztělesněná, je výborná, ovšem realizace více než mizerná. Ženy opět dokázali, že jsou vůči zlu daleko odolnější a z Freddyho se pro mně stává, sice vytrvalá, ale zoufalá postavička snažící se zabíjet. A hlavně, za nafukovacího panáka, majícího v jedné scéně představovat hlavní postavu, nemohu dát více než dvě. Na další pokračování toho, jak jeden upálený školník (nebo kdo to byl) volá po spravedlnosti, se dostanu opravdu jen čirou náhodou. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(60%) Tato druhá NOČNÍ MŮRA Z ELM STREET je určitě o dost slabší jak výborná jednička, kterou asi jen tak žádný další díl nepřekoná. Ale až tak pohoršen jsem nebyl, určitě z toho mohla být mnohem větší blbost. Co se týče režie a technické stránky, tak už je to viditelně slabší, ale znám i hůře provedené horory z 80.let. U mě ale v tomto případě byly 2 problémy. Zaprvé: Jednak mi moc nesedl hlavní hrdina, který mě chvílemi dost otravoval, ale zas musím uznat, že svoji roli sehrál tak nějak optimálně. Ostatní postavy mě též moc neuchvátili, ale ani neurazili. Zadruhé: Občas se tu objevila taková spíš komická až nevhodná scéna typu, kdy Freddy vylézal z těla hlavního hrdiny atd. Takže to je asi tak k záporům. Jinak byl příběh odlišný a rozhodně zajímavý. To, že Freddy chtěl, aby za něj hlavní herec zabíjel, byl dobrý nápad. Pár krvavých scén tu bylo a především mě přímo nadchla scéna na zahradě, kdy se konala párty oné mládeže. Tam mě pobavila Fredyho hláška: „Starej se radši o sebe, sráči!“ načež toho onoho kluka probodl. Takže tempo to má dost velké, jen těch pár hmatatelných záporů, které jsem uvedl, to trochu kazilo. Hudba byla docela v pohodě. Freddy jako takový byl určitě dobrý, ale v původním filmu mě bavil víc. Nicméně, ať můj komentář vypadá jakkoliv, vyšla mi z toho koukatelná, pohodová jednohubka asi jen na to 1, možná 2 shlédnutí. Brak to není, ale pecce prvnímu originálu se to nemůže rovnat ani náhodou. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Malo by sa to skôr volať: Nočná mora v Elm Street 2: Buzna Freddy. Fakt to vyzerá jak mix slasheru a gay soft porna. Nahradiť ústrednú hrdinku nejakým mladíkom. Ok, no dobre. Ale fakt tam nemusel byť neustále polonahý a spotený, nemusel tancovať na popíkovú hudbu pri ktorej krútil zadkom, nemuseli tam byť nonstop polonahí chlapi, alebo scéna v ktorej sado masochisticky Freddy najprv s uterákom vyplieska nahého chlapa po zadku a potom ho zabije. Nič proti buznám, ale gay porno pozerať fakt nemusím. No a ako horor to funguje tiež mizerne. Ľakačky a atmosféra - nula bodov. Na jednej strane je pekné, že sa snažili posunúť Freddyho príbeh tým, že chce získať hmotné telo a využíva na vraždy nonstop spoteného mladíka, ale na druhej strane bol fakt blbý nápad, že sa zvysoka vysrali na koncept toho, že Freddy zabíja v snoch. Toto už nebola Nočná mora v Elm Street, ale úplne iný film. Freddy tu je tiež taký vážny a vôbec si vraždy neužíva. A ani zmienky o hlavnej hrdinke z jednotky to už nezachránili. Jednu hviezdičku dávam za technickú stránku a pár cool oldschool praktických trikov. Ale to je fakt málo a tento diel skoro zabil dobre rozbehnutú sériu. Komerčne síce uspel, ale dejovo dostal sériu do slepej uličky. Našťastie to trojka znovu poriadne nakopla. Dvojku už viac vidieť nechcem. 1/10. ()

Galerie (118)

Zajímavosti (26)

  • Hneď v úvode filmu je možné v okne autobusu vidieť odraz jedného člena štábu. (GTS_PUNK)
  • Scéna, kdy Jesse (Mark Patton) a Ron (Robert Rusler) dělají za trest na školním hřišti kliky, je ve filmu použita dvakrát. (Fenk)

Reklama

Reklama