Reklama

Reklama

Noční můra v Elm Street 4: Vládce snu

  • USA A Nightmare on Elm Street 4: The Dream Master (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kristen, Kincaid a Joey se utkali s Freddym Kruegerem již v NOES 3. Tentokrát jsou zpět v normálním životě, ale Kristen znova začíná mít noční můry... V jedné z nich se prochází Freddyho domem, dojde až do kotelny a tam vtáhne do svého snu Kincaida i Joeyho. Po útoku psa se Kristen probouzí s ošklivou ránou na ruce... Během další noci se Freddy znovu "vrací k životu" a Kincaid a po něm i Joey se nedosní rána... To je však jen začátek a Freddy se už těší na další mladé maso, samozřejmě s Kristen v čele... V roli Kristen se představí Tuesday Knight, která také nazpívala titulku "Nightmare" (úvodní titulky). (5150)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (254)

castor 

všechny recenze uživatele

Extrémně popálený hubený muž. Na hlavě klobouk, na těle červenozelený svetr. Na pravé ruce proslulá rukavice s břity. Není chodícím zlem na zemi jako Michael Myers nebo Jason Voorhees. Objevuje se „jen“ ve světě snů. Dřív, než se noční můrou stal, si jeho pokřivená mysl vybírala malé děti. Rodiče nevinných obětí pak vzali zákon do vlastních rukou a vraha z kotelny upálili. Mrazivá atmosféra trvá, řádění pokračuje, Robert Englund je pořád největším tahákem, i když předchozí díl zaujal víc. Trend (později) zvučných jmen pokračuje. Tentokrát nastupují režisér Renny Harlin nebo scénárista Brian Helgeland. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Skvělá Noční můra tentokrát v podání Rennyho Harlina, je to typický snímek konce 80. let, rocková hudba a účesy alá Lybar, Freddy ve fantastické formě a akční vyvrcholení je dokonalou pozvánkou ke sledování tohoto skvělého snímku, takže popcorn opražit, pepsi colu se slánkou do ruky, nalakovat vlasy a vzhůru do hororového světa konce 80. let ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Séria si drží svoju úroveň aj po štyroch dieloch, čo je samo o sebe zázrak rovnajúcemu sa nie nočnej more, ale sladkému snu. Freddy na to ide tentokrát ešte o niečo priamočiarejšie, občas zahláškuje, nahodí slnečné okuliare a sledujeme tak v podstate sled epizód s tou istou štruktúrou: upadnutie do sna, konfrontácia a smrť. A bavilo ma to, pretože ide opäť o vynaliezavé úchylnosti. Asi nie tak dobré ako v predchádzajúcej časti (puppet on the strings málo čo prekoná), ale skrátka to funguje a drží pokope. Len si nejako neviem predstaviť, čo vymysleli tvorcovia po tomto kvázi ultimátnom zúčtovaní, uvidíme teda pri piatom dieli. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Je zde oproti předchozím méně zdařilým dílům patrné jisté zlepšení a režisér Renny Harlin má talent dát filmu dynamickou podobu, ale přesto, že Freddy vraždí nápaditěji než dřív, nedá se o filmu prohlásit, že byl moc napínavý nebo strašidelný. Freddy trousí hlášky, Robert Englund hraje s chutí, ale atraktivní hororová postava nemá ještě zdaleka natolik optimální příběh, se kterým by překonala víc než jen ucházející podívanou z konce osmdesátých let, i když v tomto dílu byla snaha navázat na kvalitu poměrně velká. 60% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $13miliónovTržby USA $49,369,899Tržby Celosvetovo $51,300,000║ Technicky prepracované, snové "horror" sekvencie zvládnuté len koncepcia príbehu na pokračovania mi u takýchto filmov vôbec nesedí, lebo je to stále dokola to isté, donekonečna. /55%/ ()

Galerie (109)

Zajímavosti (22)

Reklama

Reklama