Reklama

Reklama

Invaze

(seriál)
Trailer 2
USA, (2021–2023), 16 h 43 min (Minutáž: 33–58 min)

Hrají:

Sam Neill, Shamier Anderson, Golshifteh Farahani, Billy Barratt, Šiori Kucuna, Firas Nassar, Azhy Robertson, Paddy Holland, Togo Igawa, Max Fincham (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(20)

Obsahy(1)

Na Zemi zavítá mimozemský druh, který ohrožuje existenci lidstva. Děj se odvíjí v reálném čase pohledem pěti obyčejných lidí z různých koutů planety, snažících se nějak vyznat ve zmatku, který kolem nich propukl. (Apple TV+)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (52)

BFG2000 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pravděpodobně nejlépe podané téma invaze mimozemšťanů na zemi, jaké jsme tu zatím měli. Působí dosti reálně. Má to svou vlastní atmosféru, takovou, jako by depresi. Skvělé je, že invazi sledujeme pouze z pohledu několika málo postav a prakticky chybí jakýkoliv globální nadhled. Takže vlastně většinu času vůbec netušíme, co že se to celkově děje. Herecky vydařené. Zejména dětské postavy jsou TOP! Úžasně atmosférická hudba, překrásná kamera, opravdu drsní ufoni. Nečekejte žádné happyendy. Tohle na vás dýchne opravdovou depku, kterou by taková invaze jistě přinesla. Chápu tak nízké, byť naprosto nezasloužené, hodnocení.  Není to akční pecka. Vetřelce prakticky nevidíme. A vlastně je to hlavně o lidech a vztazích mezi nimi. Je jasné, že povrchní většina tohle nedokáže zkousnout. Některými toliko opěvovaná epizoda 6, je ve skutečnosti tou nejhorší a dosti zbytečnou epizodou celé řady. Pro ten zbytek ale, půjde o seriálový zážitek roku. Konec a příprava na další sérii zvládnut na jedničku! ()

Aurewen 

všechny recenze uživatele

Obsadili všechny rasy, gender, nalákali Samem Neilem a snad si vypůjčili scénář ze Znamení a Války Světů. Nicméně i tak mě to zaujalo a každý díl končí tak,že musíte vidět další,uteče to jak voda a jste na konci...co bude dál? Snad to bude v další sérii taky tak zajímavý a konečně bude nějaký rozuzlení. Líbilo se mi sbližování postav a uvědomování si toho,co ztratily a jak je možný to znovu nalézt. Na seriál dost dobrý. A soundtrack nemá chybku. ()

Reklama

Cannonball 

všechny recenze uživatele

Strašná tragédia tento seriál o akože invázii mimozemšťanov, mimochodom celá invázia netrvá ani týždeň. Hlavný hrdinovia sa nestihnú ani prezliecť. Čítal som recenzie, že seriál je o ľuďoch, ich vzťahov a mimozemský útok len kulisa. To by taký problém nebol, ale nefunguje to vôbec, keďže aj pri postavách tvorcovia prezrádzajú veci tak pomaly že ich chovanie nedáva zmysel. Jednu hviezdu som dal za lebo seriál účinne lieči nespavosť, do 15 min, čo je úžasne hlavne pri invázii vraždiacich E.T. ()

Mafiapau odpad!

všechny recenze uživatele

Wokeistické manifesto džendrnerozhodnistů z kalifornie. "Realisticky podaná invaze alienů"? Tady si ze mě někdo udělal fakt dobrej den. První recenze kterou jsem si přečetl a s ní jsem do seriálu šel, byla od Beckett51. Můžete si být jistí, že tento seriál nemá nic společného s tím, co tento člověk napsal. Nevím jestli tento uživatel CSFD užívá nějaké prášky, jestli je to troll nebo má nějaký vnitrožilní matroš, ale opravdu by měl přestat, jelikož je to nejvíc matoucí a nepravdivá/mimo realitu recenze, co jsem za poslední rok četl. Pokud jste viděli jedničku a dvojku "For All Mankind", Tohle je FoM na druhou. Je to tak vyfabrikovaný výkal, že ani nedokážu vyjmenovat všechny věci, co je tu špatně, špatného natolik aby to zrujnovalo dívákův celý den. Milujeme lesby, milujeme gay, milujeme to když je bílý muž patetický, je to buzerant, tfuj tfuj zbraně zakázat. To že kalifornští idioti nesnáší zbraně a chtějí je co nejvíc zdissovat, to je takřka už můj denní chleba, na což já dělám kontry. Avšak aby i hlavní charakter a jeho tým z DEFGRU (nebo US Marines nebo Sand Company či co to sakra je) měl tak EXTRÉMNĚ ŠPATNĚ NAPSANÝ TECHNICKÝ SCÉNÁŘ, to jsem už dlouhou dobu neviděl. Scénář a technický scénář tak rozsypaný, že mám podezření na to, že to psal někdo z Marvelu.. (scénář dělalo sedm lidí naráz, takže ano, je to v podstatě to samé jako Marvel, který se líbí jen dětem protože CGI barvičky). Seriál jsem začal sledovat jen kvůli dvěma důvodům: "Realistická invaze" a "Rinko Kikuchi". Já v dosti případech jsem schopný ignorovat woke levičáckou stránku filmu/seriálu, a užít si příběh (ahoj Westworld S04) jenže tohle je tak špatně zpatlané, že bych se spíš s láskou koukal na Lynchův film, jako na realistický počin, jelikož výsmah jako Eraserhead, je proti této antropoidní blitce realistický. Odpad. Dodatek - Jedna scéna za všechny. Hlasatelka WhiteHauzu: "Musím vám říct, že nejsme ve vesmíru sami" ikdyž ani agentury v seriálu nepotvrdily že je to opravdu zdroj signálu extraterrestriální nátury (postupy byly naprosto false a vycucaný z prstu), a je to účelně vyfabrikovaná scéna, jelikož bílý dům by nikdy tuto "poplašnou" zprávu vyvolávající paniku, nikdy nevydal. Doporučil bych uživateli Beckett51 vystudovat alespoň 5 filmů/seriálů co se týče vesmírných cest/UFO tématiky, či se alespoň informovat o nějakých postupech v čemkoliv co se týče vesmírných cest, či scénářů zde probírané  tématiky, jelikož tento člověk žije kompletně mimo realitu, a nebo si asi stáhnul jiný seriál. Doporučoval bych zmíněnému uživateli, si vzít prostředník, strčit si ho do prdele, zarantat si sním v ní trošku, a pak olíznout, aby cítil jaké sračky mu jdou z huby. Jen na jednom se shodneme, a to je že kamera a herecké výkonny jsou na výbornou. Bohužel pozitiva nepřebijou negativa. Za odpadem si stojím. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

u Invaze půjdu dost proti proudu,protože je to přesně ten styl seriálu který mi sedí.Samotná invaze je tu upozaděná a část seriálu jen hádáme co že se to vlastně děje a seriál se zaměřuje spíš na lidské postavy.I ty mimozemšťany nakonec pořádně uvidíme až v závěrečné třetině a ničemu to nevadí.Sice by úplně neškodilo,kdyby tvůrci méně skákali mezi těmi cca čtyřmi hlavními dějovými liniemi,ale co už.Na druhou řadu - pokud bude - se rád podívám...70% PS : pobavila propagace Sama Neilla jakožto jednoho z hlavních postav. ()

Galerie (138)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení mělo začít v polovině roku 2019 v režií Simona Kinberga, ale bylo odloženo kvůli jeho práci na celovečerním filmu Agents 355 (2022). (Martrix)
  • Scény z pouště byly natáčeny v Maroku. (Martrix)

Reklama

Reklama