Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tentokrát Herkules putuje do říše mrtvých, musí zachránit vesnici, kde puká země a otvírá se jícen podsvětí. Vydává se na cestu a netuší, že bohyně Héra sleduje každý jeho krok a ohrožuje všechno, co je mu drahé. Hrdina však odhalí každou lest... (oficiální text distributora)

Recenze (54)

Iroquaise 

všechny recenze uživatele

neříkám přímo, že mě to bavilo ze všech těch filmů nejvíc, ale viděno kritickým okem je to díl nejlepší ( zbývá mi sice ještě Herkules v Minotaurově labyrintu, ale soudě podle ohlasů jde o slabší kousek)...Bill L. Norton se ukázal být z partičky režisérů nejzdatnějším řemeslníkem...dělal i první díl s Amazonkami, ale tady je patrná nejen vyzrálejší práce s obrazem (kamera je výpravnější, pracuje s většími záběry, líp je tu použito světlo, takže záběry nevypadají jenom suše televizně, ale jsou prokreslenější a špinavější), střihovou skladbou ( přechody mezi záběry jsou plynulejší, hladší, nejsou tu takové ostré "rány" jako u předchozích filmů a fungují tu i docela propracované střihové pasáže - vzpomínky, úvodní scéna koupele atd.) a výpravou ( autentičtější prostředí, kostýmy i komparz - špína a rozcuchanost jsou prostě důležité věci :)...najde se tu i několik působivých, temných scén - úvodní otevření země ( mam takový dojem, že jednoho z opilců hraje přebarevný představitel Jolaa:) nebo scéna, kdy Herkules prochází zpustošeným městem...navíc spolu s předchozím dílem Herkules a ohnivý kruh i tady vynikne solidní hudba Josepha LoDucy...a Sorbovi ta role prostě sedí, nehraji jen jen jako tupého ramenatého modroočka, umí ji odstínit......pravděpodobně jeho životní role...a tematicky ? rodina a smrtelnost...a tak trošku i koexistence mýtu a reality ( "to všechno, co říkáš, se opravdu stalo" atd.)...jo a docela vtipně to kloubí dva původní mytické motivy - cestu do podsvětí a příběh o kentaurovi Néssosovi, který z pověření Hérou oklamal Déianeiru - přemluvil ji, aby dala Herkulovi plášť nasátý jeho krví, ten pak Herkula zabil.... ()

tron 

všechny recenze uživatele

Týmto to celé Raimi nakopol. A to na úrovni, ktorá v roku 1994 nemala na televíznej obrazovke obdoby (ani konkurenciu). Kevin Sorbo ako legendárny Herakles stráca rodinu a za pomoci Anthonyho Quinna ako svojho otca Dia nachádza samého seba ako tolerantného a každému pomáhajúceho hrdinu. To boli časy. 80% za nostalgiu, lebo som si to prežil na vlastnej koži. K zvyšným štyrom celovečerákom (a z nich vyplývajúcemu seriálu a k spin-offu Xena) už taký tolerantný nie som. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Dost dobré na to, že je to televizní film. Kevinovi Sorbovi role Herkula skvěle sedla a on má herecký talent, ale škoda že ho nezůžitkoval lépe a v pozdější době nehrál v dobrých filmech. Snímek hýří nápady, triky nejsou vůbec špatné a má to dynamický děj. Bavilo mě to a ani seriál Herkules nebyl k zahození. A kromě toho moc filmů s tematikou bájné mytologie v poslední době nevzniklo. Já tedy o žádném nevím. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Po solidním "Ohnivém kruhu" mě mile překvapil i tento film, ke čtyřem hvězdičkám jsem neměla daleko. Hercules se jako vzorný manžel a otec tří dětí vydává do podsvětí, takže se dočkáme i Chárona a Háda (jeho zobrazení mě ale dost zklamalo, čekala jsem někoho hrůzostrašnějšího, asi jako v disneyovce). Rozhodně nejlepší díl. ()

Sancty 

všechny recenze uživatele

Štvrtý film o Herkulesovi so Sorbom. Na vtedajšie pomery stále parádne spracované. Jasné, hovorí zo mňa nostalgia ako sviňa. Samozrejme je to scenáristický hnoj, CGI hnusné ako sa na 90' roky patrí, brakové kulisy, divné handry, srandovné bitky. Zo všetkých tých Legendary Journeys má toto ku gréckej mytológii najbližšie. Takže pre tentokrát Herakles. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama