Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je odklízení nepohodlných mrtvol nová forma podnikání podobně jako střelba na objednávku? Do jaké hloubky se dokážou ponořit policejní potápěči a co nakonec pachatele usvědčí? A podaří se policejní akci utajit, než ji média prozradí pachatelům? (Česká televize)

Recenze (69)

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První 3 epizody byly fajn. 4. epizoda byla skvělá a tato epizoda je ještě o stupeň lepší. Tohle už poprvé nebylo dobré "jen" na české poměry.  Tenhle díl jsem si nesmírně užil, přestože jako drtivá většina diváků vím, jak to celé probíhalo i dopadlo. Nechci říct, že by předešlé epizody byly špatné, ale tady jsem měl pocit, jako by se změnil celý filmový štáb. Všechno zde totiž dokonale fungovalo. Od bezchybně vystavěného děje, až po stále se stupňující a nekončící napětí. Hodinka utekla nesmírně rychle a já si poprvé přál dostat přidáno. Neznám přesné podrobnosti vnitřních nepokojů vyšetřovatelů, nicméně se mi tato zápletka rozhodně nezdá nemožná. Funguje to na všech frontách a všechny rozehrané dějové linky jsou nesmírně zajímavé. V popředí zajímavosti je samozřejmě ta taškařice se sudy. Moc se těším na finále. [90 %] ()

selfesteem 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak dnešní díl se opravdu povedl. V příběhu se orientuji, už mi nevadí ani kamera, ani cigaretový dým a soustředím se na všechny další nové události. Jsem napnutá k prasknutí a strašně mě mrzí, že už bude jen jeden díl, protože se seriál opravdu vydařil. I když jsem zpočátku nějaké výhrady měla, teď jsem ráda, že jsem ho sledovala a moc se těším na závěrečnou epizodu. ()

Reklama

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tady už se jede přímo k cíli. Žádné odbočky, nebo vsuvky. Sokolova linka výborně reflektuje policejní poměry té doby, a už je definitivně jasné, že nedospěje k dobrému konci (Pokud se teda neukáže, že je nějak tajně nasazenej, ale to nepředpokládám...). Orlické vraždy mi tady příjdou mnohem lépe a divácky atraktivněji ztvárněné, než v Sametových vrazích. Hlavně ta detailní práce policie, všechny ty procedury (technik chce podepsaný rozkaz) co museli všichni absolvovat, a co se tu tvůrcům podařilo dostat do děje. Jen škoda nevyužitého Korejse, který tu působí jako postava z donucení v návaznosti na Případy, jelikož do děje moc nezasahuje. ()

Dobry_clovek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatim asi nejutahnejsi dil, kdy se prvni pulhodinu jen lovi a otevira jeden sud. Cely zazitek mi take kazi herci ve vedlejsich rolich, kteri hraji hur nez ochotnici a temer vsichni herci v serialu maji tendenci po kazde vete “ vzdychat “, coz je asi nejaky prvek moderniho herectvi jak naznacit, ze maji hodne prace, protoze uplne stejne tak hrali ti horsi herci ( Stach, Blazek ) i v Pripadech 1. oddeleni. Mozna je to tim, ze o orlickych vrazdach vim temer vse a proto se zameruju vic na postavy nez samotny dej ( ktery je mimochodem popsan velmi presne ), ale podle me to jednozacne ukazuje, ze na projekt, ve kterem je mnoho postav, u nas proste neni dostatek kvalitnich hercu. Pri teto prilezitosti si vzdy vzpomenu treba na Breaking Bad, kde i ta nejposlednejsi postava hrala vzdy vyborne, protoze si tvurci dali tu praci. Ano, jsem zvedavy na posledni dil, ale uz ted je mi jasne, ze zatimco Pripady 1. oddeleni jsem videl nekolikrat, k tomuto serialu se tolik vracet nebudu prestoze uznavam, ze i pres jeho zjevnou nedodelanost se jedna o to nejlepsi z ceske serialove tvorby za posledni dobu, coz pro ni neni zrovna nejlepsi vizitka. ()

v.indruchova 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slušná práce na tomto seriálu, a klobouk dolů policistům. Škoda že všude jsou krtci. Jako večeřet při tom louhovým těle, no teda to byla síla. Celej seriál je hodně uvěřitelnej a to je vidět i na zbytcích těla. Krásně zahraný psychouš Černý, určité herce má člověk zaškatulkované do jiného žándru, např. komedie a potom perfektně zahrajou vážnou roli. Jsem ráda, tento seriál ukazuje že máme spoustu /i mladších,/ kvalitních herců. Jde vidět, že tu Sokol září a sedí mu role. Prostě samá pozitiva. Několik dějových linek, které nebrzdí celý příběh. Doporučuji každému. A hlavně u tohohle dílu nejíst. XD ()

Galerie (17)

Zajímavosti (11)

  • V čase 42:53 hodí Ludvík Černý (Matouš Ruml) nedopalek ze střechy paneláku. Ten dopadne na čelní okno Škody Favorit, který má bezramínkové stěrače (tzv. flat stěrač), který se ale začal vyrábět až později. (rockboy)
  • Před vytažením druhého sudu Kozák skočí po hlavě do vody. V zápětí, po epizodě s novináři, stojí na palubě člunu a má suché vlasy i plavky, což lze poznat, když má na sobě tričko, jelikož to je suché, přitom když měl mokré plavky, tak by mělo být tričko také mokré. (Brain)

Reklama

Reklama