Reklama

Reklama

Tom Berenger a Billy Zane jsou pověřeni likvidací šéfů narkomafie. Jenže jejich spolupráce na plnění úkolu zašla příliš daleko... Seržant Thomas Beckett a jeho kolega Richard Miller jsou americkou vládou pověřeni náročným "posláním" v Panamě, kde mají postupně zlikvidovat šéfy drogové mafie, rebelující generály a bývalé žoldnéře CIA. Od svých obětí se však ničím neodlišují a jejich "spolupráce" nakonec vyvrcholí tím, že obrátí zbraně proti sobě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (88)

POMO 

všechny recenze uživatele

Vo finále sa Llosovi podarilo diváka rozemočniť, napnúť a vyvolať v ňom katarziu pri likvidácii záporákov. V dobe uvedenia by som možno hodnotil o hviezdu lepšie. Dnes už ale Sniper pôsobi veľmi zošedivelo, chvíľami nudí a hlavne z neho viacej kričia béčkové slabiny, ktorým kraľuje príšerne umelá Changova hudba. Rambovky mali Sylvestra, spád a motívy Jerryho Goldsmitha. Toto je iba ich slabý odvar. ()

RAPTTTOR 

všechny recenze uživatele

Film Sniper mohl být natočen velice jednoduše: jeden zkušený a jeden nováček sniper jdou do akce. Ten starší učí toho nového akci, splní a vrací se na základnu v tomto případě by to bylo řekněme super béčko možná i áčko. Bohužel tady autoři k tomu všemu přidali ještě melodramatické průjmy obou aktérů, kterým by snad neuvěřilo dítě v 5 letech a mně jako „dospělákovi“ připadali doslova směšné. Tedy pokud mohu doporučit, nekoukejte na to a běžte raději šmírovat sousedku, to bude větší vzrůšo! :-) ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Upřímě docela slabota. Čekal jsem něco lepšího a ne nekonečnou cestu džunglí kde občas někdo zařve. A při tom Llosa jako režisér není špatný, tedy ono to není špatně zrežírované jen scénář je špatně hmatatelný. Hlavní věc co se musí pochválit je konec, žádnej hyperkonec kde hlavní hrdinové všechno zlikvidujou. Scény kde se odsřeluje jsou perfektní. A hudba též a herci výborní. Ale to je všechno co můžu pochválit, film prostě nemá v mém případě takové koule abych ho více vyzdvihl prostě průměrné béčko. Naneštěstí jsem pokračování neviděl. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak jako netvrdím, že je to nějaká dobová bomba, ale z této nekonečné série asi jediný film co opravdu stojí za vidění. Ostřílenej mazák Berenger to nemá jednoduchý. Stabilního parťáka mu sejmuli a místo něj dostane k ruce mladý ucho, který má sice za sebou prestižní vojenskou školu a trénink, ale to je prd platný, když se bojí vystřelit. Naproti tomu, že tempo není nijak závratný, tak jsem se ani nijak zvlášť nenudil. Film má kompetentní zpracování a pěkný exteriéry. Nějakou tu akci bych přidal, ale jinak ok. Neurazilo to.60% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ani na vteřinu jsem neuvěřil, že nesleduji dva průměrné herce, co se v kostýmech a pomalovaní khaki barvičkami producírují v lesíku někde za hotelem. Dělání drážek do kulky nožem či prasátka házející křížek na krku jednoho z elitních sniperů naznačily, čeho jsem svědkem a upřímně si nedovedu představit, kam to v dalších pokračováních mohlo ještě klesnout. Vlastně dovedu, ale nechci to vědět.. Z Llosova tvůrčího trápení zůstane v hlavě jen malůvka Ramba na panamském autobuse a rada, ať člověk nemočí ve stojaté vodě, ale jinak zažijete stejný pocit, jako když máte v zaměřovači na vzdálenost 350 metrů Chucka Norrise, vydechnete, stisknete spoušť a v okamžiku, kdy projektil opouští ústí hlavně, vám on klepe na rameno a ptá se, jestli tohle máte zapotřebí. Cítíte marnost.. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (5)

  • Zbraň, ktorú používa Billy Zane, nie je poloautomatická puška H&K PSG-1, bežne používaná ostreľovačmi špeciálnych jednotiek, ale H&K SR-9 TC. Podobná a lacnejšia verzia PSG-1, navrhnutá pre civilný predaj. (m.a.t.o.)
  • Natáčalo sa od 28. augusta do 18. októbra 1991 v Austrálii a Paname. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama