Reklama

Reklama

Jacob Harton (Nikolaj Coster-Waldau) býval úspěšným obchodníkem.Jedna nešťastná nehoda ho ale dostala na několik let za mříže, mezi ty nejhorší zločince. Aby vězeňské peklo přežil, musel si vydobýt respekt. Z Jacoba se tak rychle stává právoplatný člen árijců, začíná se řídit pravidlem buď my, nebo oni. Přijímá svou novou identitu vůdce a svůj nový vliv přenáší i za zdi věznice, kde plánuje obchod se zbraněmi pro mexický kartel. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (407)

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Filmom drsného charakteru s väzenskou tematikou sa snažím vyhýbať (geniálne výnimky potvrdzujú pravidlo – Felon, Block 99), no Shot Caller je totálna filmová delikatesa so životným výkonom Coster-Waldaua. Príbeh jeho postavy dostávame v troch časových rovinách, ktoré rejža prepája veľmi umne a v správnych chvíľach. Reálie väzenského života a autenticitu tejto stránky snímky posúdiť neviem, z povrchného pohľadu mi prišlo všetko v poriadku, no neviem sa zbaviť pocitu, že keď sa na scenár pozrieš hlbšie, je pomerne plochý a prázdny, len to zakrýva jeho zaujímavé nelineárne podanie a nálož testosterónu alfa-samcov bratstva bielej rasy (Evan Jones potešil, hoc aj na tých pár málo scén). Koniec koncov je to len pocit, preto by som na ten tretí raz už mohol nahodiť aj štvrtú hviezdu, či? --- (18.01.2018) (20.7.2018) (15.6.2021) ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Nehledejte v tom realitu, raději se nechte unášet v přílivu testosteronu, kterým vás bude tahle atmosferická bombička postupně utápět. Jasně, že je to lehce přitažené za vlasy, ale v dnešní době krize maskulinity působí tahle sebranka ultradrsných hrdinů a padouchů jako "balzám na duši" (nebo právě naopak?). 8/10 ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Po nevídaném nářezu s Vaughnem se mně do dalšího standardně "muklovského" opusu nechtělo. Dal jsem filmu druhou šanci. Dvakrát jsem to totiž vypnul. Ne, ten film na mě nezafungoval, nezapůsobil. Je to prostě pořád ta samá odrhovačka z vězení, nápravných zařízení a káznic. Jenže to by se snad ještě vstřebalo, kdyby film měl normálního, podotýkám normálního herce, který by ze mě neučinil Maguu, vyluzujícího huronský smích, pokaždé když ten šašek vplul do manéže. Už jen to jeho namaskování, kterým se podobal na Asterixe, hledajíc ve věznici Parmské svého Obelixe, mě neskutečně iritovalo. Naposledy jsem se takhle zasmál u Tombstone Jasonu Pristleymu. Nikolaj Kostěj Valdauf - chlapče, ty jsi ten nejúděsnější herec všech dob. To takový Jeff Wincott, Michael Dudikoff a spol. by hrdě obstáli v čekané na Oscara. Jediným řešením je kontaktovat specialisty na retuše, vygumovat ho z filmu, nahradit ho normálním a zdatným hercem. Ke všemu se mně film ale ani nijak nelíbil a nebavil mě. Bohudík, stejný osud stihne i Wind River a Sněhuláka Huhuláka. Pokud se nestane zázrak. 4/10 ()

castor 

všechny recenze uživatele

Bavil se s přáteli, jenže sedl do auta pod vlivem a přehlédl semafor. Z několika měsíců vězení bylo 17 let. A nakonec podstatně víc. Měl rodinu, spořádaný život, předtím slovo gangster neuměl skoro ani vyhláskovat. Jak se k nim a mezi ně dopracoval, divák postupně zjistí. A je to moc fajn odkrývání, protože ve vězení není nic zadarmo, zvlášť když okolo jsou jen samí vrazi a drogoví dealeři. Ve finále to do sebe docela solidně zapadá, páč nám nesedí, čeho je hlavní postava s ohledem na svou „poklidnou“ minulost schopná (a samotnou vzrůstající reputaci bych rozhodně víc popsal). Vězni možná melou cosi o respektu a úctě, ovšem rodina tam venku je nejvíc. A soustředěný Nikolaj Coster-Waldau nám to dokáže. Jeho vývoj občas sice skřípe, atmosféra je ovšem pohlcující. Samozřejmě jsme ve filmu, takže i tady mezi těmi alfa samci je třeba přivřít oko (pochopíte proč). Nicméně ve výsledku solidní syrové drama, kterak tenhle systém sežvejkne všechno a každého. ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Zvláštní snímek. V první třetině si říkáte, že je to strašný béčko, pak se to ale začne dál a dál rozvíjet, začne přibývat drsných scén a je tu čím dál tím víc krve, ale zároveň nás to více vtahuje do samotného příběhu ústředního antihrdiny. Spoiler alert! Jako na rovinu, ten přerod, alespoň tak, jak je podaný ve filmu, není moc realistický a uvěřitelný. Ale opravdu to nakonec diváka i docela vtáhne a na konci jste napjatí, jaké bude tedy rozuzlení. A i když není nijak scénaristicky světoborné, je zde vidět snaha o to se odlišit od podobných příběhů. A to se počítá. Celkově prostě zvláštní film. 3,5* ()

Galerie (34)

Zajímavosti (8)

  • Money (Nikolaj Coster-Waldau) si svůj trest odpykává v cele číslo 13. Pokoj se stejným číslem má i v motelu v době, kdy je na svobodě. (Yokolobuna)
  • Frank (Jon Bernthal) má na krku tetovanie "PEN1," čo znamená "Public Enemy No. 1" (verejný nepriateľ č. 1). PEN1 je tiež názov pouličného gangu z okresu Orange v Kalifornii. (zajo91)
  • Celosvětová premiéra proběhla 17. června 2017 na Los Angeleském FF. (Varan)

Reklama

Reklama