Reklama

Reklama

Kevin Spacey, držitel dvou hereckých Oscarů, v roli pacienta psychiatrické léčebny s jasnou diagnózou: tvrdí, že je na Zemi na návštěvě a pochází z planety K-PAX. Jeff Bridges, několikrát na Oscara nominovaný, v roli jeho lékaře dr. Marca Powella. Přepracovaný psychiatr ze státní nemocnice nachází u svého vesmírného pacienta řadu nezvyklých projevů a navíc naprostou odolnost vůči běžným léčebným prostředkům. Co když je podivný pacient skutečně mimozemšťan?

Na filmu, který odstartoval z prvního místa amerického žebříčku, se kromě režiséra Iaina Softleye podílela řada mimořádných filmařských osobností - kameraman John Mathieson, který získal řadu ocenění a nominaci na Oscara za svou práci na GLADIATOROVI, střihač Craig McKay, mnohonásobně oceněný a rovněž na Oscara nominovaný za filmy MLČENÍ JEHŇÁTEK a REDS. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 104)

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Je skvělý, že si každý divák, během filmu dokáže vytvořit vlastní svět planety K-PAX, každičký detail barev a komponentů místa, který je vlastně jen v našich myšlenkách. Velká škoda, že PROT se nedrží pevného příběhu, který nám Iain Softley nastolil od začátku, ale mě to nevadí. PROT ve mně vyvolal vzpomínky na Man from Earth. Postava PROTA má výborný charakter a každý si ho oblíbí. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Filmy mě nestačí překvapit. Pořád se totiž objevuje něco, co už je vcelku dlouho na světě, já o tom tolik neslyšel, film neviděl a pak nestačím zírat. Svět podle Prota je výborně promyšlený, ale ve skutečnosti plně lidský film, na které se pokaždé kouká nejlépe. Stačí dobrý nápad, perfektní zpracování a poslední, nejdůležitější ingredienci, geniální herce. A tady se setkají rovnou dva tváří v tvář: Pacient Kevin Spacey a doktor Jeff Bridges. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Nádherný, pomaloučký a tím nejčistším způsobem hladivý film, který při dalších zhlédnutích získává v mých očích punc geniality. Spacey předvádí, že i ta nejtěžší herecká výzva pro něj není nepřekonatelná a parádně mu přizvukuje civilní Bridges. Výtky směrem ke scénáři jsou bezpředmětné, kdyby Prot jen bloumal po blázinci, léčil pacienty a ohromoval znalostmi vesmíru, velmi brzy by to ztratilo kouzlo, díky kterému jsou tyto scény nezapomenutelné. Právě dramatická linka, vinoucí se druhou polovinou, dodává K-PAXu auru filmu promyšleného do nejposlednější scény. ()

k212 

všechny recenze uživatele

K-Pax je velmi atmosférický film založený z velké části na skvělém herectví páně Spaceyho a také na nezanadbatelném aspektu hry světel a podivných úhlů kamery (což je skoro rovnocenným prvkem toho prvního). Režisér Ian Softley je dle mého mínění velmi talentovaný režisér a soudím tak právě díky K-Paxovi -z prvního filmu, který jsem od něj viděla. Film je vůbec po formální stránce vytříbený (nic na mě nepůsobylo rušivě nebo nepatřičně) a zajímavý elektronický soundtrack velmi dokresluje celkovou atmosféru. Mám za to, že toto dílko si své **** prostě musí zasloužit i bez nucené katarze nebo překvapivé pointy. Je čistě a přímočaře nalinkováno, nedělá ze sebe něco, co není. A to mě protentokrát prostě dostalo a nadchlo. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Spacey nás tentokrát překvapil v roli údajného emzáka z planety K-PAX. I kdyby hrál brouka hovnivála tak to zahraje tak, že se vám bude při tom jak válí kuličku tajit dech. Scénář zajímavě balancuje nad hranicí bláznovství a reality, kdy prostě nevíme jak to je a co víc začnou o tom pochybovat i psychiatři. Vše je skvěle probarveno velmi příjemným soundtrackem. Rozhodně stojí za zhlédnutí. * * * * ()

Galerie (36)

Zajímavosti (18)

  • Prot (Kevin Spacey) sní celý banán i se slupkou, což musel jeho představitel před kamerou absolvovat 27x. (Dalfor)
  • Okrem známej scény konzumácie banánu aj so šupkou zjedol menej nápadne Prot (Kevin Spacey) aj jahodu s listom. (Autogram)

Související novinky

Klaus je Bůh či Bůh je Klaus?

Klaus je Bůh či Bůh je Klaus?

12.05.2006

Nepřišlo vám někdy, že ve skupině rodinných amerických filmů o Vánocích a Santa Clausovi a znovunalézání Ducha Vánoc něco chybí? Mně ne a velmi jsem se mýlil. Jean-Claude La Marre, herec, producent a… (více)

Reklama

Reklama